Τουρκία: «Ο Μακρόν άφησε 50 αξιωματικούς να πεθάνουν στο Azovstal» – Ο άνθρωπος του ΝΑΤΟ έστειλε τους Γάλλους στο θάνατο (pic/vid)

Σοβαρή καταγγελία για τον Εμάνουελ Μακρόν, έκανε το τουρκικό κόμμα Vatan Partisi, σύμφωνα με το οποίο ο Γάλλος πρόεδρος άφησε 50 Γάλλους αξιωματικούς να πεθάνουν στην Μαριούπολη.

Τόσο το πρωτοσέλιδο της τουρκικής εφημερίδας Aydinlik της 22ας Απριλίου 2022, με μια δήλωση του προέδρου του Vatan, Ντογού Πέριντσεκ, όσο και ένα διαδικτυακό άρθρο στην Aydinlik από τον Οζγκούρ Μπουρσαλί, ΓΓ του Vatan, κάνουν αναφορά σε αυτή την καταγγελία.

«Οι 50 υψηλόβαθμοι Γάλλοι στρατιώτες είναι μεταξύ των 2.000 Ουκρανών που έχουν περιχαρακωθεί στο εργοστάσιο Azovstal στη Μαριούπολη, που πολιορκείται από τους Ρώσους», γράφει στο άρθρο.

Διαβεβαιώνοντας ότι οι πληροφορίες τους προέρχονται από «το ρωσικό κράτος» και οι δύο «επιβεβαίωσαν» ότι ο Εμανουέλ Μακρόν «διέταξε αυτούς τους στρατιώτες να μην παραδοθούν και να προσπαθήσουν να διαπραγματευτούν τη δημιουργία ενός ανθρωπιστικού διαδρόμου με τον Πούτιν», προκειμένου, όπως ανέφερε η τουρκική εφημερίδα, να κερδίσει χρόνο για να εξασφαλίσει την επανεκλογή στο δεύτερο γύρο των γαλλικών εκλογών.

Ο Μπουρσαλί φτάνει μάλιστα στο σημείο να περιγράψει τον Γάλλο πρόεδρο ως «τον άνθρωπο του αμερικανικού ιμπεριαλισμού, τον άνθρωπο του ΝΑΤΟ, τον δικτάτορα των μεγάλων γαλλικών μονοπωλίων, [που] έστειλε Γάλλους στρατιώτες στο θάνατο».

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Τεκτονικός πολιτικός σεισμός: Τρεις μυστικές δημοσκοπήσεις δείχνουν μεγάλες ανατροπές στις ευρωεκλογές

Η Πυθία αποκαλύπτει Τεκτονικό πολιτικό σεισμό και ραγδαίες εξελίξεις θα...

Βελόπουλος: Αυτοί είναι οι παιδοβιαστές που κυκλοφορούν ελεύθεροι

Άγνοια δήλωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης για την εισαγγελική πρόταση...

Η Ράνια Τζίμα διάβασε Periodista.gr, τα τηλέφωνα έσπασαν και ο Κασσελάκης θα πάει στο Mega Channel του Μαρινάκη

Η Πυθία σχολιάζει Αναγνώστριες και αναγνώστες μου. Συντρόφισσες και σύντροφοι....