Τι συμβαίνει πίσω από τις κλειστές πόρτες του Μαξίμου που ενοχλήθηκε από τον καθηγητή;

Ο επίκουρος καθηγητής στο τμήμα Υγιεινής και Επιδημιολογίας της Ιατρικής Σχολής στο ΕΚΠΑ Γκίκας Μαγιορκίνης αποτελούσε… αναπόσπαστο κομμάτι της ενημέρωσης του υπουργείου Υγείας για την εξέλιξη της πανδημίας του κορωνοϊού.

Μετά την αποχώρηση του Σωτήρη Τσιόδρα η ενημέρωση έγινε εβδομαδιαία και συμμετείχε ο Γκίκας Μαγιορκίνης αλλά φαίνεται πως… δεν θα τον δούμε ξανά. Σύμφωνα με πληροφορίες η επικοινωνιακή διαχείριση – στάση του επιστήμονα έχει προκαλέσει ιδιαίτερους τριγμούς όχι μόνο σε πολιτικό επίπεδο αλλά και στον επιστημονικό χώρο με αποτέλεσμα να εξετάζεται – αν δεν έχει ήδη κλειδώσει- η αντικατάστασή του.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο καθηγητής έχει πάψει να υπηρετεί τον σκοπό για τον οποίο επιλέχθηκε (αντικαθιστώντας τον Σωτήρη Τσιόδρα) και πηγές αναφέρουν στο ieidiseis.gr πως οι αναρτήσεις του κ. Μαγιορκίνη το καλοκαίρι έφεραν σε δύσκολη θέση την πολιτική ηγεσία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι για την αντικατάστασή του φαίνεται πως έχει ήδη επιλεχθεί μια ισχυρή προσωπικότητα από τον επιστημονικό χώρο. Μια γυναίκα μέσω της οποίας η κυβέρνηση προσβλέπει στην καλύτερη δυνατή διαχείριση της ενημέρωσης των πολιτών.

ΠΗΓΗinstanews.gr

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ