Τι παραδέχτηκε ο Τσίπρας

Η κατάσταση στο πολιτικό τοπίο της χώρας είναι κάτι παραπάνω από σαφής: ο πρωθυπουργός διαβεβαιώνει ξανά και ξανά πως δεν πρόκειται να πάμε σε πρόωρες εκλογές και πως το κυβερνών κόμμα θα εξαντλήσει την τετραετία.

Την ίδια στιγμή, παρά τα όσα ισχυρίζεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης, οι δημοσκοπήσεις δίνουν και παίρνουν και τα επιτελεία των κομμάτων εργάζονται πυρετωδώς, σα να είμαστε ήδη σε προεκλογική περίοδο και η προσφυγή στις κάλπες να βρίσκεται στην επόμενη… γωνία.

Στη διαμόρφωση αυτού του σκηνικού πόλωσης που προηγείται πάντα της εκλογικής «μάχης» καθοριστικό ρόλο έπαιξε, φυσικά, και η Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης. Ο πρώτος που μίλησε ήταν, όπως πάντα, ο πρωθυπουργός, με τον Νίκο Ανδρουλάκη ν’ ακολουθεί και τον Αλέξη Τσίπρα να έπεται.

Είναι παγκοίνως γνωστό πως οι ομιλίες των αρχηγών στην ΔΕΘ πολλές φορές έχουν κρυφά μηνύματα, τα οποία οφείλει να διαβάσει το κοινό και να ερμηνεύσει καταλλήλως.

Κάτι τέτοιο συνέβη και στην ομιλία του αρχηγού του ΣΥΡΙΖΑ. Μεταξύ των ερωτήσεων για συνεργασίες μετεκλογικά και ανοιχτής πρόσκλησης για «μονομαχία ενώπιον του ελληνικού λαού» στον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο πρώην πρωθυπουργός είπε κάτι που δείχνει πάρα πολλά για το πώς περιμένει και ο ίδιος (μα κάτι μας λέει και η συντριπτική πλειονότητα των ανθρώπων των κομμάτων) ότι θα εξελιχθούν οι επόμενες εκλογές.

«Οι πρώτες εκλογές θα κρίνουν το πώς θα δρομολογηθούν οι εξελίξεις», σχολίασε ο κ. Τσίπρας, κάτι που σημαίνει πως θεωρεί ότι θα διεξαχθούν περισσότερες από μία εκλογικές αναμετρήσεις.

Κάτι τέτοιο φαντάζει κάτι παραπάνω από πιθανό, μιας και δεν πρέπει να ξεχνάμε πως θα έχουμε απλή αναλογική και μοιάζει εξαιρετικά δύσκολο να συγκεντρώσει η ΝΔ (που προηγείται σε όλες τις δημοσκοπήσεις) αυτοδυναμία.

Τι σημαίνει αυτό;

Πως όλα θα παιχτούν στις συνεργασίες…

ΠΗΓΗinstanews.gr

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ