Τελεσίγραφο από τις ρωσικές δυνάμεις στο Τάγμα Αζόφ: Καταθέστε τα όπλα – Μπαίνουμε για «εκκαθάριση»

Οι ρωσικές δυνάμεις κάλεσαν για μια τελευταία φορά τους μαχητές του Τάγματος Αζόφ που παραμένουν «ταμπουρωμένοι» στο εργοστάσιο «Azovstal» στην Μαριούπολη να καταθέσουν τα όπλα.

Οι ουκρανικές δυνάμεις και οι ξένοι μισθοφόροι θα μπορέσουν να φύγουν με ασφάλεια από την πόλη και να μεταβούν σε περιοχές ελεγχόμενες από το Κίεβο μέσω διαδρόμου διαφυγής σήμερα το πρωί, δήλωσε ο Ρώσος υποστράτηγος Μιχαήλ Μιζίντσεφ. «Όλοι όσοι καταθέσουν τα όπλα έχουν εγγυημένες τις ζωές τους», διαβεβαίωσε ο Ρώσος ανώτερος αξιωματικός.

Ο ίδιος ανήγγειλε ότι θα γίνει νέα προσπάθεια για να απομακρυνθούν άμαχοι και ξένοι υπήκοοι από την πόλη σήμερα. Τις τελευταίες ημέρες, υποστήριξε ο υποστράτηγος Μιζίντσεφ, η ουκρανική πλευρά εμπόδισε επανειλημμένα την απομάκρυνση αμάχων από τη Μαριούπολη.

Η πληροφορία αυτή είναι αδύνατον να επαληθευτεί με ανεξάρτητο τρόπο.

Στην απογευματινή αναφορά του, το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας έκανε γνωστό ακόμη πως δυνάμεις του κατέστρεψαν δύο αποθήκες πυρομαχικών, έναν χώρο αποθήκευσης καυσίμων και δύο θέσεις διοίκησης και ελέγχου σε νέες επιδρομές.

Ανέφερε επίσης ότι οι φιλορώσοι αυτονομιστές προέλασαν δύο χιλιόμετρα στην περιφέρεια Λουγκάνσκ. Σύμφωνα με τη Μόσχα, το 90-95% της περιφέρειας αυτής βρίσκεται υπό τον έλεγχο των ρωσικών δυνάμεων.

Οι Ρώσοι έχουν ξεκινήσει από χθες τα ξημερώματα επιχείρηση για να «εκκαθαρίσουν» το εργοστάσιο στο οποίο βρίσκονται οι τελευταίοι μαχητές του Αζόφ και οι οποίοι εδώ και ημέρες αρνούνται να καταθέσουν τα όπλα τους, μάλιστα υπάρχει η φοβία ότι κρατούν αιχμάλωτους αμάχους, τους οποίους θέλουν να χρησιμοποιήσουν ως «ασπίδα» και γι’ αυτό οι ρωσικές δυνάμεις προσπαθούν να λύσουν το θέμα χωρίς τελικά να χρειαστεί να μπουν με τα όπλα στο εργοστάσιo.

ΠΗΓΗpronews.gr

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η νέα παρέμβαση του Μανώλη Κοττάκη για το sms της Μαρέβας Μητσοτάκη στον Βαγγέλη Μαρινάκη

Του Μανώλη Κοττάκη Η «Εστία» κυκλοφορεί 148 χρόνια και είναι...

Η μεγάλη έκπληξη: Δεύτερο κόμμα στις ευρωεκλογές η Ελληνική Λύση του Κυριάκου Βελόπουλου

Η Πυθία αποκαλύπτει Αναγνώστριες και αναγνώστες μου. Όπως σας έγραψα...