Στους πολίτες ρίχνει την ευθύνη ο Πατούλης για την πυρκαγιά στη Βούλα

Ο περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης, μίλησε για τη φωτιά στη Βούλα, τονίζοντας πως «οι ιδιοκτήτες έχουν την ευθύνη της αποψίλωση των σπιτιών τους».

«Κι άλλες περιόδους και πέρυσι στην Βαρυμπόμπη, είχαμε μιλήσει για υποσταθμούς, εκρήξεις και κλαδιά που φτάνουν στα ηλεκτροφόρα σύρματα και ξεκινάει ο σπινθήρας την ανάφλεξη και την πυρκαγιά. Είναι προφανές πως αυτό θα πρέπει να προσεχθεί.

Γύρω από τους υποσταθμούς υπάρχουν ξερά χόρτα. Την ευθύνη για τον καθαρισμό την έχει ο ιδιοκτήτης. Ειδικά το θέμα της αποψίλωσης είναι ένα συνολικό κομμάτι μίας πολυεπίπεδης διακυβέρνησης. Ο ιδιοκτήτης πρέπει να αποψιλώσει το οικόπεδό του», είπε αρχικά στην ΕΡΤ.

Σχετικά με τις ενέργειες των δήμων σε περιπτώσεις μη αποψίλωσης από τους ιδιοκτήτες, είπε πως «αυτό γίνεται όταν ένας πολίτης δεν απαντήσει, όταν το οικόπεδο είναι κλειστό και δεν μπορεί να μπει ο δήμος. Χρειάζεται ένας συντονισμός.

Προφανώς υπάρχουν κοινόχρηστοι χώροι που ο κάθε δήμος θα πρέπει να έχει αποψιλώσει. Όσον αφορά στον ΟΣΕ και στο ΤΡΑΜ είναι δική τους ευθύνη να καθαρίσουν γύρω από τις γραμμές. Χιλιάδες στρέμματα πρέπει να καθαρίζονται από πολλούς φορείς».

Όσον αφορά στις ενέργειες της Πολιτείας, είπε πως «υπήρξε άμεση επέμβαση της Πολιτείας, με εναέρια και επίγεια μέσα, αμέσως και ευτυχώς. Ήταν ένα περιαστικό δάσος, ο Υμηττός, με κατοικίες γύρω από αυτό. Βέβαια, δεν είμαι αρμόδιος να πω, γιατί η περιφέρεια δεν σβήνει τις φωτιές, η Πυροσβεστική τις σβήνει κι εμείς επικουρούμε γύρω από αυτό.

Ωστόσο, υπάρχει μία αναβάθμιση της ευθύνης όσον αφορά την αντιμετώπιση από την κεντρική κυβέρνηση, δημιούργησε ένα ολόκληρο υπουργείο που σχετίζεται με την αντιμετώπιση τέτοιων προβλημάτων».

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η νέα παρέμβαση του Μανώλη Κοττάκη για το sms της Μαρέβας Μητσοτάκη στον Βαγγέλη Μαρινάκη

Του Μανώλη Κοττάκη Η «Εστία» κυκλοφορεί 148 χρόνια και είναι...

Η μεγάλη έκπληξη: Δεύτερο κόμμα στις ευρωεκλογές η Ελληνική Λύση του Κυριάκου Βελόπουλου

Η Πυθία αποκαλύπτει Αναγνώστριες και αναγνώστες μου. Όπως σας έγραψα...

Τσιρίδες και ουρλιαχτά μέσα στη νύχτα από τα οικόσιτα του Μητσοτάκη για την Μαρέβα

Η Πυθία αποκαλύπτει Θλίψη και οίκτος για δημοσιογράφους και τρολς...

Δημοσκόπηση – σοκ για το SMS της Μαρέβας στον Μαρινάκη (pic)

Η αποκάλυψη της Εστίας της Κυριακής αλλά και το...