Στον κόσμο τους οι νεοφιλελεύθεροι του Μητσοτάκη: Υπουργοί και κυβερνητικά στελέχη επιδίδονται σε «απείρου κάλλους» δηλώσεις

Δεν περνάει μέρα που οι υπουργοί της κυβέρνησης Μητσοτάκη να μην αποδεικνύουν με δηλώσεις και ενέργειές τους πως δεν έχουν καμία σχέση με την κοινωνική πραγματικότητα. Υπουργοί και κυβερνητικά στελέχη που ζουν μακριά και έξω από τις ανάγκες των πολιτών, και οι οποίοι μπροστά τους βλέπουν μόνο αριθμούς και οικονομικά μεγέθη που λένε ότι πρέπει να βελτιωθούν με κάθε τρόπο, αδιαφορώντας αν πίσω από αυτούς τους αριθμούς είναι άνθρωποι.

Ανθρωποι οι οποίοι δύσκολα εξασφαλίζουν τα βασικά για την καθημερινότητά τους, άνθρωποι οι οποίοι θα παγώσουν από το κρύο τον χειμώνα, γιατί δεν έχουν να πληρώσουν τους οικιακούς λογαριασμούς, που αναγκάζονται να διακόψουν τα παιδιά τους από τις σπουδές τους γιατί δεν έχουν να πληρώσουν για τη διαβίωσή τους αν σπουδάζουν σε άλλη πόλη.

Αυτή η αδιαφορία δεν είναι τυχαία, έχει συγκεκριμένο όνομα και λέγεται νεοφιλελεύθερη σκέψη και πολιτική και τη βρίσκει κανείς σε αφθονία στην κυβέρνηση Μητσοτάκη, κυρίως από υπουργούς και στελέχη ή που ήρθαν από άλλους χώρους και δεν έχουν καμία σχέση με τις αρχές και τις αξίες της παράταξης στην οποία ιστορικά ανήκει το κυβερνών κόμμα ή που προέρχονται από την αγορά και τις επιχειρήσεις, υπηρετούν μόνο τον πρωθυπουργό και όχι το κόμμα και μοναδικό στόχο έχουν να κάνουν πάση θυσία πολιτική καριέρα.

Είναι στελέχη που προκαλούν με δηλώσεις αναλγησίας και κυνισμού, και συναγωνίζονται καθημερινά για το ποιος θα πει την πιο κυνική «ατάκα» αντί να κρατάνε στους δύσκολους καιρούς χαμηλούς τόνους και να αφουγκράζονται την κοινωνία και τις ανάγκες της.

Σαν τον αναπληρωτή υπουργό Στέλιο Πέτσα που δήλωσε στις αρχές της εβδομάδας πως «όποιος δεν προσαρμόζεται πεθαίνει», όταν του επισημάνθηκε από τους δημοσιογράφους ότι πολλοί άνθρωποι δεν έχουν χρήματα να μετατρέψουν τον καυστήρα τους από το φυσικό αέριο στο πετρέλαιο, ιδίως όταν πριν από μερικά χρόνια είχαν πληρώσει πολλά χρήματα για την ακριβώς αντίστροφη μετατροπή. Και το είπε χωρίς να αντιληφθεί αρχικώς πόσο αποκρουστική ήταν η φράση που εκστόμισε, ακριβώς γιατί αυτός είναι ο τρόπος που σκέφτονται κι αυτός και άλλοι στην κυβέρνηση. Γι’ αυτό μικρή σημασία έχει η συγγνώμη που ζήτησε την επομένη, γιατί φαινόταν σαν να μην την πίστευε, αλλά την είπε επειδή του τράβηξαν κάποιοι το αυτί, λόγω των αντιδράσεων.

Μίλια μακριά από την κοινωνική πραγματικότητα

Για να γίνει αντιληπτό, όμως, πόσο μακριά από την κοινωνική πραγματικότητα βρίσκονται τα κυβερνητικά στελέχη, την επόμενη ακριβώς ημέρα ο υπουργός Επικρατείας Ακης Σκέρτσος είπε με κάθε σοβαρότητα ότι δεν πρόκειται να επιβαρυνθούν πολύ οι καταναλωτές στους λογαριασμούς ρεύματος παρά μόνο ένα 30%, γιατί η μεγαλύτερη επιβάρυνση καλύπτεται από τον Προϋπολογισμό. Είναι δυνατόν να θεωρεί ότι ένα 30% σε έναν μόνο λογαριασμό -χωρίς να υπολογίσουμε τα άλλα έξοδα ενός σπιτιού που επίσης έχουν αυξηθεί πάρα πολύ- δεν είναι μεγάλη επιβάρυνση, όταν οι μισθοί και οι συντάξεις για τη μεγάλη πλειονότητα των πολιτών είναι καθηλωμένοι σε μερικά κατοστάρικα τον μήνα! Και επίσης ο Προϋπολογισμός δεν είναι χρήματα του φορολογουμένου; Ποιος πληρώνει πάλι;

ΠΗΓΗnewsbreak.gr

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η νέα παρέμβαση του Μανώλη Κοττάκη για το sms της Μαρέβας Μητσοτάκη στον Βαγγέλη Μαρινάκη

Του Μανώλη Κοττάκη Η «Εστία» κυκλοφορεί 148 χρόνια και είναι...

Τσιρίδες και ουρλιαχτά μέσα στη νύχτα από τα οικόσιτα του Μητσοτάκη για την Μαρέβα

Η Πυθία αποκαλύπτει Θλίψη και οίκτος για δημοσιογράφους και τρολς...

Δημοσκόπηση – σοκ για το SMS της Μαρέβας στον Μαρινάκη (pic)

Η αποκάλυψη της Εστίας της Κυριακής αλλά και το...

Η μεγάλη έκπληξη: Δεύτερο κόμμα στις ευρωεκλογές η Ελληνική Λύση του Κυριάκου Βελόπουλου

Η Πυθία αποκαλύπτει Αναγνώστριες και αναγνώστες μου. Όπως σας έγραψα...