Στη σκιά της Novartis: Το απαλλακτικό βούλευμα «χαστούκι» για την κυβέρνηση

Τα απόνερα που αφήνει η απαλλακτική απόφαση του Δικαστικού Συμβουλίου για Παπαγγελόπουλο – Τουλουπάκη, σχετικά με το θέμα της σκευωρίας στην υπόθεση της Novartis, κοντεύουν να γίνουν τσουνάμι για το κυβερνών κόμμα, καθώς εικοσιτετράωρα μετά, στελέχη της ΝΔ δεν μπορούν να καταλάβουν τι ακριβώς συνέβη σ’ αυτή την ιστορία.

Είναι χαρακτηριστικό, ότι ενώ στο Μέγαρο Μαξίμου περίμεναν με ανυπομονησία την συζήτηση της Τετάρτης σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών -την οποία ζήτησε μάλιστα ο ίδιος ο πρωθυπουργός- τώρα αναζητούν το αφήγημα με το οποίο θα προσέλθει ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην Βουλή, αφού η ιστορία περί «σκευωρίας» κάηκε ολοσχερώς.

Στην κοινοβουλευτική ομάδα υπάρχει διάχυτη νευρικότητα, ενώ όλοι περιμένουν την αντίδραση του Αντώνη Σαμαρά. Όπως είναι γνωστό, ο πρώην πρωθυπουργός είχε δώσει εμφανώς προσωπικά χαρακτηριστικά σ’ αυτή την υπόθεση, καθώς ήταν ένα από τα δέκα εμπλεκόμενα πολιτικά πρόσωπα τα οποία είχαν κατηγορηθεί από την δικαιοσύνη επί ΣΥΡΙΖΑ. «Θα σας πάω μέχρι το τέλος» είχε πει από το βήμα της Βουλής δίνοντας μάλιστα τον τόνο της αντιπαράθεσης.

Κανείς δεν πιστεύει ότι ο Αντώνης Σαμαράς θα μείνει με δεμένα χέρια. Οι συνεργάτες του μιλούν για έναν εξαγριωμένο Σαμαρά ο οποίος αναζητά πολιτικές και δικαστικές ευθύνες. Κι από την στιγμή που δεν μπορεί να βρει το δίκιο του δικαστικά, θα το αναζητήσει πολιτικά, επιτιθέμενος ακόμα και εναντίον του πρωθυπουργού.

Μεγάλο ερωτηματικό παραμένει ακόμα το τι ακριβώς συνέβη με την ψεύτικη διαρροή στους δημοσιογράφους, η οποία ανάγκασε δύο έγκριτους ρεπόρτερ, την Ιωάννα Μάνδρου και τον Τάσο Τέλογλου να ζητήσουν δημόσια συγνώμη, αφήνοντας μάλιστα να εννοηθεί, ότι μπορεί να υπήρξε και πολιτική σκοπιμότητα.

Κάποιοι μάλιστα υποστηρίζουν ότι η διαρροή έγινε με το σκεπτικό ότι αφού η απόφαση ήταν αθωωτική, το θέμα θα έπρεπε να ελεγχτεί επικοινωνιακά, δημιουργώντας την αίσθηση ότι οι Παπαγγελόπουλος – Τουλουπάκη καταδικάστηκαν έστω και γι’ άλλα παραπτώματα ήσσονος σημασίας, προκειμένου να μετριαστεί η αντίδραση Σαμαρά.

«Ποιος αφελής εγκέφαλος θεώρησε ότι διαρρέοντας μια ψεύτικη είδηση μπορεί ν’ αλλάξει τις εντυπώσεις» αναρωτιούνται κυβερνητικά στελέχη. «Μ’ αυτό τον τρόπο ακόμα κι οποίος δεν θα το μάθαινε, τώρα το γνωρίζει», λένε.

Στελέχη του κυβερνώντος κόμματος δείχνουν μάλιστα προς το υπουργείο Δικαιοσύνης, ζητώντας από τον αρμόδιο υπουργός να κάνει ΕΔΕ για το τι ακριβώς συνέβη.

«Άλλα περιμέναμε κι άλλα συνέβησαν» λένε γαλάζιοι βουλευτές, οι οποίοι αντιλαμβάνονται ότι το θέμα θα μονοπωλήσει την προεκλογική περίοδο από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ.

Το πιο επώδυνο πολιτικά για τη ΝΔ ωστόσο, είναι ότι βούλευμα που εκδόθηκε από το πενταμελές Συμβούλιο του Ειδικού ∆ικαστηρίου, δεν αφήνει καμία αμφιβολία ότι το σκάνδαλο της Novartis είναι απολύτως υπαρκτό, ενώ για το θέμα των υποτιθέμενων «κουκουλοφόρων» όπως χαρακτήριζε η ΝΔ τους προστατευόμενους μάρτυρες, το βούλευμα δεν αφήνει καμία σκιά: «Οι μάρτυρες, μπήκαν νόμιμα σε καθεστώς προστασίας», αποφαίνεται.

Επισημαίνεται, ακόμα, ότι οι ενέργειες -όσον αφορά στο σκάνδαλο Novartis– του πρώην υπουργού Δικαιοσύνης και της πρώην επικεφαλής της εισαγγελίας διαφθοράς ήταν σύννομες και επιβεβλημένες.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Τεκτονικός πολιτικός σεισμός: Τρεις μυστικές δημοσκοπήσεις δείχνουν μεγάλες ανατροπές στις ευρωεκλογές

Η Πυθία αποκαλύπτει Τεκτονικό πολιτικό σεισμό και ραγδαίες εξελίξεις θα...

Βελόπουλος: Αυτοί είναι οι παιδοβιαστές που κυκλοφορούν ελεύθεροι

Άγνοια δήλωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης για την εισαγγελική πρόταση...

Η Ράνια Τζίμα διάβασε Periodista.gr, τα τηλέφωνα έσπασαν και ο Κασσελάκης θα πάει στο Mega Channel του Μαρινάκη

Η Πυθία σχολιάζει Αναγνώστριες και αναγνώστες μου. Συντρόφισσες και σύντροφοι....