Σε πανικό ο Μητσοτάκης στρέφεται ξανά στους πρώην «εκσυγχρονιστές» που τον κατηγορούσαν για «αλαζονεία»

Μόνο τυχαία δεν είναι η επισημοποίηση της υποψηφιότητας του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη με τη Νέα Δημοκρατία στις επερχόμενες εκλογές, κατόπιν συνάντησης του πρώην υπουργού με τον πρωθυπουργό στο μέγαρο Μαξίμου.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, εκμεταλλευόμενος το νέο τοπίο που δημιουργείται με τον πόλεμο στην Ουκρανία, επιχειρεί να επανασυσπειρώσει γύρω του τους …Κυριακίστας-όπως αποκαλούνται τα πρόσωπα που προέρχονται από τον «εκσυγχρονιστικό» χώρο και συστρατεύτηκαν μαζί του, δημιουργώντας το «αντι-ΣΥΡΙΖΑ μέτωπο» που έδωσε τη νίκη στις εκλογές του 2019 στη Νέα Δημοκρατία.

Οι «Κυριακίστας», όπως γράφει ο Βασίλης Σκουρής στο ieidiseis.gr, είχαν αποστασιοποιηθεί το τελευταίο διάστημα από τον Κυριάκο Μητσοτάκη, κατηγορώντας τον για «αλαζονεία», για «εγκατάλειψη μεταρρυθμίσεων» και άλλα, ενώ η εκλογή του Νίκου Ανδρουλάκη στην ηγεσία της Χαριλάου Τρικούπη τους έδινε την εντύπωση ότι είχαν πλέον και μια εναλλακτική λύση.

Ο νέος αρχηγός του ΚΙΝΑΛ/ΠΑΣΟΚ, ωστόσο, αρνήθηκε ακόμα και επαφή μαζί τους, αποστέλλοντας ουσιαστικά μήνυμα σε όσους από τους «Κυριακίστας» έβλεπαν ως λύση τα ψηφοδέλτια της Χαριλάου Τρικούπη πως δεν υπάρχει τέτοια πιθανότητα.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, προφανώς επειδή το ενδεχόμενο της πρόωρης κάλπης παρά τις διαψεύσεις είναι υπαρκτό, εκτίμησε ότι ο πόλεμος στην Ουκρανία αποτελεί μια πολύ καλή ευκαιρία να ξαναμαζέψει γύρω του τους «Κυριακίστας».

Στην κατεύθυνση αυτή:

-Κάλεσε στο γραφείο του τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και ανακοίνωσε επισήμως την υποψηφιότητά του με τη Νέα Δημοκρατία στις προσεχείς εκλογές –στον Δυτικό Τομέα της Β΄ Αθηνών. Υπενθυμίζεται ότι ο Μ. Χρυσοχοΐδης υπήρξε εξωκοινοβουλευτικός υπουργός στην κυβέρνηση Μητσοτάκη, καθώς πριν από αυτές συζητούσε ακόμα και την υποψηφιότητά του για την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ!

-Κάνει «ανοίγματα» προς τον Ευάγγελο Βενιζέλο, παρά τις επιθέσεις που έχει δεχθεί από αυτόν το τελευταίο διάστημα, με αφορμή και τη στάση του στην υπόθεση Novartis. Η πρόταση για συνάντηση με τον Ταγίπ Ερντογάν, για παράδειγμα, έγινε πρώτα από τον Ευάγγελο Βενιζέλο, ανεξαρτήτως εάν ο πρωθυπουργός αναγκάστηκε να αναφερθεί σε αυτή μετά την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στη Βουλή.

-Επιλέγει για τη χώρα την πολιτική του «προκεχωρημένου φυλακίου της Δύσης», γεγονός που εκφράζει τη συντριπτική πλειοψηφία των «Κυριακίστας».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, όπως όλα δείχνουν, επανασυσπειρώνει γύρω του τους πρώην «εκσυγχρονιστές», χωρίς όμως να κατορθώνει να ξαναδημιουργήσει το «αντι-ΣΥΡΙΖΑ μέτωπο» που του έδωσε τη σαφή νίκη στις εκλογές του 2019. «Αντι-ΣΥΡΙΖΑ μέτωπο» που, όλα δείχνουν πως δεν θα μπορέσει να επανασυστήσει καθώς ο ίδιος έχει πλέον παρελθόν ως κυβέρνηση-αρκεί βεβαίως και η Κουμουνδούρου να προχωρήσει σε πιο αποφασιστικά ανοίγματα σε πρόσωπα και πολιτικές και να περιορίσει τα στελέχη της εκείνα που δημιουργούν αναχώματα σε προσωπικότητες που θέλουν να συστρατευτούν μαζί της.

ΠΗΓΗieidiseis.gr

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η νέα παρέμβαση του Μανώλη Κοττάκη για το sms της Μαρέβας Μητσοτάκη στον Βαγγέλη Μαρινάκη

Του Μανώλη Κοττάκη Η «Εστία» κυκλοφορεί 148 χρόνια και είναι...

Τσιρίδες και ουρλιαχτά μέσα στη νύχτα από τα οικόσιτα του Μητσοτάκη για την Μαρέβα

Η Πυθία αποκαλύπτει Θλίψη και οίκτος για δημοσιογράφους και τρολς...

Δημοσκόπηση – σοκ για το SMS της Μαρέβας στον Μαρινάκη (pic)

Η αποκάλυψη της Εστίας της Κυριακής αλλά και το...

Η μεγάλη έκπληξη: Δεύτερο κόμμα στις ευρωεκλογές η Ελληνική Λύση του Κυριάκου Βελόπουλου

Η Πυθία αποκαλύπτει Αναγνώστριες και αναγνώστες μου. Όπως σας έγραψα...