Πως ο Μητσοτάκης έκλεισε οριστικά το «παράθυρο» των πρόωρων εκλογών το φθινόπωρο

Σε συνέντευξή του στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ, ο Κυριάκος Μητσοτάκης επανέλαβε ότι οι εκλογές θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας και για λόγους θεσμικής τάξης και λόγω της κρίσιμης συγκυρίας που διανύουμε. Παράλληλα, ο κ. Μητσοτάκης προειδοποίησε ότι έρχεται δύσκολος χειμώνας αλλά και ότι ο βασικός του προεκλογικός αντίπαλος είναι ο τέως πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

«Μπαίνουμε ημερολογιακά σε προεκλογική χρονιά αλλά αυτό δεν είναι άλλοθι για να λειτουργούμε προεκλογικά. Έχω πει ότι αυτό δεν θα το ανεχθώ. Αν δείτε τον νομοθετικό προγραμματισμό θα καταλάβετε ότι όχι απλώς δεν κατεβάζουμε τα μολύβια αλλά έχουμε πολλά να κάνουμε», είπε ο πρωθυπουργός.

Απαντώντας σε ερώτηση αν είναι οριστική και αμετάκλητη η απόφασή του για εκλογές την ερχόμενη άνοιξη, ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε ότι δεν ψάχνει δημοσκοπικό ξέφωτο για να κάνει εκλογές. Άλλωστε η εικόνα ήταν εξαιρετικά θετική. Βόμβα της απλής αναλογικής. Πάμε σε έναν δύσκολο χειμώνα. Είμαι απολύτως διατεθειμένος να αναλάβω το βάρος. Δεν θα παίξω με τους θεσμούς για να διασφαλίσω το συμφέρον της επανεκλογής μου. Θέλω να κριθώ στο τέλος της τετραετίας. Η αλλαγή της χώρας, η βαθιά μεταρρύθμιση είναι μια αποστολή που δεν μπορεί να κριθεί σε μία τετραετία. Ο βασικός μου αντίπαλος στο τέλος της τετραετίας είναι ο τέως πρωθυπουργός» σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης και πρόσθεσε:

«Εάν το φθινόπωρο είναι όντως εκρηκτικό είναι σώφρων να εκχωρήσουμε τη διακυβέρνηση σε μία υπηρεσιακή κυβέρνηση; Κανείς δεν μπορεί να προβλέψει τί θα γίνει. Παίρνω το ρίσκο της σταθερότητας. Κι αν αυτό έχει πολιτικό κόστος, ας το έχει. Αν οδηγήσουμε τη χώρα σε πρόωρες εκλογές, με τη βόμβα της απλής αναλογικής και έναν Ερντογάν απρόβλεπτο, δεν πιστεύω ότι είναι πράξη εθνικά ωφέλιμη. Κι αν αυτό έχει κόστος, ας είναι έτσι».

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ