Παπαδημούλης: Είναι προεδρικοί όσοι ήρθαν προχθές και είμαι «αντιτσιπρικός» εγώ;

Τη διαφωνία του με τα «πλαστά διλήμματα και διαχωρισμούς» που δημιουργούν απόψεις οι οποίες χαρακτηρίζουν «αντιτσιπρικούς» όσους πιστεύουν ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ πρέπει να συνεχίσει να εκλέγεται από το Συνέδριο κατέθεσε ο ευρωβουλευτής του κόμματος Δημήτρης Παπαδημούλης σε συνέντευξή του στην  ΕΡΤ1 και την εκπομπη «Από τις έξι».

Ο ευρωβουλευτής σημειώνει ότι ελάχιστη σημασία έχει για την κοινωνία από πού θα εκλεγεί ο Αλέξης Τσίπρας, «ο οποίος έχει δεδομένη τη στήριξη όλων μας». Το μείζον είπε, είναι  το Συνέδριο «να μας δώσει μια ώθηση, έτσι ώστε στις επόμενες εκλογές να είμαστε πιο έτοιμοι  για να τις κερδίσουμε. Και να είμαστε, ως ένα κόμμα της σύγχρονης δημοκρατικής Αριστεράς, ο κορμός μιας νέας κυβέρνησης προοδευτικής πλειοψηφίας». Επίσης, αναφέρει πως η θητεία του στο ευρωκοινοβούλιο είναι η τελευταία και πως δεν θα θέσει υποψηφιότητα για την Κεντρική Επιτροπή, παραμένοντας στη διάθεση του οργάνου και του Αλέξη Τσίπρα.

Μεταξύ άλλων σημείωσε:

– «Δεν μπορώ να δεχτώ πλαστά διλήμματα και διαχωρισμούς, που λένε ότι όσοι υποστηρίζουμε -και είμαι ανάμεσά τους, ότι ο Τσίπρας καλό θα είναι να συνεχίσει να εκλέγεται από το Συνέδριο, πως είμαστε δήθεν “αντιπροεδρικοί” ή “αντι-Τσιπρικοί”. Δηλαδή, μην τρελαθούμε κιόλας… Είναι “Τσιπρικός” και “προεδρικός” ο αγαπητός μου Δημήτρης Χατζησωκράτης ή ο Νίκος Μπίστης, που ήρθαν προχθές στο κόμμα από τη ΔΗΜΑΡ ή από το ΠΑΣΟΚ και είμαι εγώ δήθεν “αντιπροεδρικός”, που έχω στηρίξει όσο λίγοι τον Τσίπρα στην Ελλάδα και στην Ευρώπη»;

Διαφωνώ κατηγορηματικά και θέλω να το πω, εξαρχής, με φωνές που ακούω του τύπου “Τσίπρα διώξε τους παλιούς”,  “διώξε τα βαρίδια, για να καλπάσεις προς την εξουσία”. Εγώ δεν προέρχομαι από το 3%, που κακώς αρκετοί λοιδωρούν. Προέρχομαι και αισθάνομαι περήφανος γι’ αυτό, από το 1.5% του πρωτοπόρου ΚΚΕ Εσωτερικού». 

Το κρίσιμο είναι να επεξεργαστούμε ένα πιο συγκεκριμένο κυβερνητικό πρόγραμμα τετραετίας -τι θα κάνουμε δηλαδή, αν γίνουμε κυβέρνηση-, με το οποίο θα επιδιώξουμε και συνεργασίες με άλλα κόμματα, διότι πιστεύουμε στις κυβερνήσεις συνεργασίας. Και επίσης να βγούμε από το Συνέδριο, πιο ενωμένοι απ’ ότι θα μπούμε. Πανστρατιά. Δεν περισσεύει κανείς. Θα κριθούμε όχι στις εσωκομματικές, αλλά στις εθνικές εκλογές».

-«Το κύριο θέμα είναι, αν θέλουμε να κερδίσουμε τις εκλογές -κι έχουμε ολοένα και μεγαλύτερες δυνατότητες να τις κερδίσουμε, χωρίς να είναι δεδομένο- το να κερδίσουμε σε αξιοπιστία. Που σημαίνει: Όραμα σαφές -ότι είμαστε ένα κόμμα της σύγχρονης Αριστεράς. Πρόγραμμα ρεαλιστικό και πιο συγκεκριμένο. Και νομίζω ότι είναι απαραίτητο να κάνουμε και μια ειλικρινή και τολμηρή αυτοκριτική για λάθη που κάναμε ως κυβέρνηση, για να πείσουμε ότι αυτή τη φορά, θα κυβερνήσουμε καλύτερα».

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η νέα παρέμβαση του Μανώλη Κοττάκη για το sms της Μαρέβας Μητσοτάκη στον Βαγγέλη Μαρινάκη

Του Μανώλη Κοττάκη Η «Εστία» κυκλοφορεί 148 χρόνια και είναι...

Τσιρίδες και ουρλιαχτά μέσα στη νύχτα από τα οικόσιτα του Μητσοτάκη για την Μαρέβα

Η Πυθία αποκαλύπτει Θλίψη και οίκτος για δημοσιογράφους και τρολς...

Δημοσκόπηση – σοκ για το SMS της Μαρέβας στον Μαρινάκη (pic)

Η αποκάλυψη της Εστίας της Κυριακής αλλά και το...