Οι ΗΠΑ, δεν βλέπουν αποφασιστική στρατιωτική νίκη στην Ουκρανία, το ΝΑΤΟ ελπίζει… στην Χερσώνα

Ενώ η μάχη της Kherson στην Νότια Ουκρανία χαρακτηρίζεται καθοριστικής σημασίας τόσο για τους Ουκρανούς όσο και για τους ρώσους που ελέγχουν την περιοχή και ορισμένοι σπεύδουν να αναφέρουν ότι στην Kherson θα κριθεί η έκβαση του Ουκρανικού πολέμου… εντούτοις οι αμερικανοί… που υποστηρίζουν σταθερά το καθεστώς Zelensky στην Ουκρανία θεωρούν ότι δεν θα υπάρξει αποφασιστική στρατιωτική νίκη στην Ουκρανία
Δεν θα υπάρξει αποφασιστική στρατιωτική νίκη στην Ουκρανία, η σύγκρουση πρέπει να τερματιστεί μέσω διαλόγου και διπλωματίας, ανέφερε ο επικεφαλής της υπηρεσίας Τύπου του State Department, Νεντ Πράις.
«Ο Ουκρανός πρόεδρος Volodymyr Zelensky είπε ότι η σύγκρουση θα τελειώσει μόνο μέσω διαλόγου και διπλωματίας. Δεν θα είναι μια αποφασιστική νίκη στο πεδίο της μάχης.
Τελικά, θα πρέπει να είναι μια διαδικασία μεταξύ της Ουκρανίας, της διπλωματίας και της Ρωσίας.
Ο αξιωματούχος είπε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες θα συνεχίσουν να παρέχουν στρατιωτική, οικονομική και ανθρωπιστική βοήθεια στην Ουκρανία.

Το ΝΑΤΟ θεωρεί ότι μπορεί να ξεκινήσει διάλογος με την Ρωσία εάν οι ουκρανοί καταλάβουν την Kherson…

Οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ πιστεύουν ότι οι συνομιλίες για την Ουκρανία είναι δυνατές εάν οι Ουκρανικές δυνάμεις καταλάβουν την Kherson.
Οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ πιστεύουν ότι η έναρξη ειρηνευτικών συνομιλιών για την Ουκρανία θα ήταν δυνατή εάν το Κίεβο καταλάβει την Kherson με τη μάχη για αυτήν να έχει στρατηγική και διπλωματική σημασία, τόνισε η La Repubblica.

Σύμφωνα με την La Repubblica, η Ουάσιγκτον βρίσκεται σε συνεχή επαφή με τις Βρυξέλλες και τους συμμάχους της για αυτό το θέμα, καθώς αρχίζει να περνάει αυτή την ιδέα στους βασικούς παράγοντες της Ουκρανίας.
Το άρθρο σημειώνει ότι δεν ήταν τυχαίο που η Ουάσιγκτον και το ΝΑΤΟ επιβεβαίωσαν την αποστολή μιας παρτίδας πυραύλων κατά των drones στην Ουκρανία.
Το κύριο σημείο είναι ότι η ανάκτηση της Kherson από την Ουκρανία θα είναι ουσιώδης στρατηγικός στόχος καθώς η Ουκρανία θα αποκτήσει ξανά θαλάσσια πρόσβαση και έλεγχο των υδάτινων πόρων.
Η μάχη της Kherson μπορεί να αλλάξει την πορεία της σύγκρουσης καθώς μπορεί να οδηγήσει τους Ουκρανούς σε διαπραγματεύσεις.
Σύμφωνα με την εφημερίδα, είναι η πρώτη φορά που ο Λευκός Οίκος επεξεργάζεται ένα τόσο συγκεκριμένο σενάριο.

Με βάση την La Repubblica, αυτό οφείλεται σε δύο πτυχές.
Η πρώτη είναι η υποτιθέμενη απειλή, όσο απομακρυσμένη κι αν είναι, η χρήση τακτικών πυρηνικών όπλων από τη Ρωσία που θα απαιτούσε μεγάλης κλίμακας απάντηση.
Το δεύτερο είναι η διευρυμένη επιρροή της Κίνας στη Ρωσία.
Σύμφωνα με την εφημερίδα, μια πλήρης ήττα του ηγέτη της Ρωσίας Putin, του οποίου η αλλαγή καθεστώτος δεν συζητείται πλέον ως μία από τις επιλογές, θα οδηγούσε σε χειρότερες συνέπειες για τις ΗΠΑ, όπως η Ρωσία να τεθεί υπό τον πλήρη έλεγχο της Κίνας.
Ωστόσο, η σύγκρουση εισέρχεται σε μια νέα φάση λόγω της «παράλληλης» φύσης των συμφερόντων της Ρωσίας και των ΗΠΑ σημείωσε η La Repubblica.

Οι Ευρωπαίοι δεν θα δεχτούν να πληρώσουν για την «ανασυγκρότηση» της Ουκρανίας

Οι ηγέτες της ΕΕ πιστεύουν ότι θα υπάρξει οργή στις Ευρωπαϊκές Κοινωνίες λόγω των χρημάτων που απαιτούνται για την «ανοικοδόμηση» της Ουκρανίας, αναφέρουν αμερικανικά ΜΜΕ.
Η δυσαρέσκεια των ευρωπαίων πολιτών με την συνεχή βοήθεια της ΕΕ προς την Ουκρανία είναι εμφανής.
Ένα βασικό θέμα μεταξύ των Ευρωπαίων γραφειοκρατών είναι πώς θα συγκεντρωθούν αρκετά χρήματα για να «ανοικοδομηθεί η Ουκρανία».
Οι πολιτικοί ανησυχούν ότι μια μεγάλης κλίμακας εκστρατεία συγκέντρωσης χρημάτων θα μπορούσε να προκαλέσει οργή στους πολίτες και να εμπνεύσει νέες μαζικές διαμαρτυρίες, δεδομένου ότι πολλοί άνθρωποι έχουν ήδη δείξει ότι δεν είναι ευχαριστημένοι με την οικονομική βοήθεια που παρέχεται μέχρι στιγμής.
Ωστόσο, η ΕΕ φαίνεται αποφασισμένη να συνεχίσει να στέλνει χρήματα στην Ουκρανία.

Στις 3 Νοεμβρίου, ο επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας, Josep Borrell, παρουσίασε στοιχεία σχετικά με την ευρωπαϊκή οικονομική στήριξη στην Ουκρανία.
Μέχρι στιγμής, περισσότερα από 22 δισεκατομμύρια ευρώ έχουν χορηγηθεί από τις Βρυξέλλες στην Ουκρανία, καθιστώντας την εκστρατεία χρηματοδότησης μία από τις πιο ακριβές στη δυτική ιστορία.

Αντιμέτωποι με τόσες σπατάλες χρημάτων για την υπεράσπιση ενός καθεστώτος στην Ουκρανία, αναμένεται να υπάρξει αύξηση της κοινωνικής αγανάκτησης της..
Με τις υψηλές τιμές της ενέργειας, των καυσίμων και των τροφίμων, ο χειμώνας εξελίσσεται σε υπαρξιακή απειλή για πολλούς Ευρωπαίους πολίτες, οι οποίοι απαιτούν άμεσο τερματισμό της υποστήριξης προς την Ουκρανία και κατάργηση των κυρώσεων στη Ρωσία, παρά τα δυτικά μέσα ενημέρωσης που προσπαθούν να ελαχιστοποιήσουν ή και να αγνοήσουν την ύπαρξη τέτοιων διαμαρτυριών.

Εκτός από όσα έχουν ήδη γίνει, η Ευρωπαϊκή Ένωση σχεδιάζει να επικεντρωθεί στην «ανοικοδόμηση» της Ουκρανίας.

Ένα τέτοιο σχέδιο «ανοικοδόμησης» θα απαιτούσε ακόμη μεγαλύτερο χρηματικό ποσό από αυτό που έχει σταλεί στο Κίεβο μέχρι στιγμής, γεγονός που ανησυχεί τους Ευρωπαίους ηγέτες για αύξηση της κοινωνικής δυσαρέσκειας.

Σε ένα πρόσφατο άρθρο που δημοσιεύτηκε στα γερμανικά μέσα ενημέρωσης, οι Γερμανοί πολιτικοί έκαναν κάποιες σκέψεις σχετικά με την ανοικοδόμηση της Ουκρανίας και επιβεβαίωσαν ότι η Ευρώπη θα μπορούσε να συγκεντρώσει 35 δισεκ. ευρώ.
Αν και μεγαλύτερο από τα προηγούμενα πακέτα βοήθειας, το ποσό αυτό αντιπροσωπεύει μόνο το 10% των 350 δισεκατομμυρίων που πιστεύει η Von der Leyen ότι χρειάζονται για την «ανοικοδόμηση», της Ουκρανίας.

Ο Ουκρανός οικονομολόγος Yuriy Gorodnichenko, ο οποίος είναι καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια, ισχυρίζεται ότι το κόστος της ανοικοδόμησης θα μπορούσε να φτάσει το όριο του 1 τρισεκατομμυρίου δολαρίων.
Η Σχολή Οικονομικών Επιστημών του Κιέβου εκτίμησε ότι το κόστος ανοικοδόμησης θα ανέλθει στα 600 δισεκ. δολάρια – ένα ποσό που μπορεί να επικαιροποιηθεί, αφού η Σχολή Οικονομικών Επιστημών μελέτησε το σενάριο σύγκρουσης μέχρι τα τέλη Μαΐου 2022.

Η προπαγάνδα υπέρ του Κιέβου απαξιώνεται ολοένα και περισσότερο από τον ευρωπαϊκό λαό, ο οποίος βλέπει όλο και περισσότερο τη σύγκρουση ως κάτι που δεν τον αφορά και στο οποίο η ΕΕ δεν πρέπει να παρέμβει.
Ορισμένοι αναλυτές πιστεύουν ότι οι ίδιοι οι φιλελεύθεροι ηγέτες γνωρίζουν την αντιλαϊκή πτυχή της στρατηγικής που υιοθέτησαν για την Ουκρανία, γι’ αυτό οι αρχές αυτές δεν έχουν ακόμη επεξεργαστεί συγκεκριμένες προτάσεις

«Τι μπορούμε να μάθουμε – μαζί με τους Ουκρανούς εταίρους μας – από τις προηγούμενες εμπειρίες ανασυγκρότησης;

Πώς μπορεί να οργανωθεί και να χρηματοδοτηθεί ένα τόσο τεράστιο μακροπρόθεσμο έργο;
Ποιες δομές είναι σημαντικές προκειμένου να διασφαλιστεί η απαραίτητη διαφάνεια και η απαραίτητη εμπιστοσύνη των επενδυτών;».

Σύμφωνα με το The American Conservative, ο λόγος για την έλλειψη ανταπόκρισης από την Ευρωπαϊκή Κοινωνία είναι το γεγονός ότι οι Ευρωπαίοι ηγέτες γνωρίζουν ότι οποιοδήποτε μέτρο ληφθεί για τη συγκέντρωση εκατοντάδων δισεκατομμυρίων ευρώ βοήθειας στην Ουκρανία θα αντιμετωπιστεί με δυσαρέσκεια από τους πολίτες που ορθώς ιεραρχούν τα δικά τους συμφέροντα έναντι της ανοικοδόμησης ξένων εθνών.

«Και πάλι, αυτοί οι παγκόσμιοι ηγέτες το γνωρίζουν αυτό, αλλά αρνούνται να το πουν από φόβο μήπως οι πολίτες διαφόρων ευρωπαϊκών εθνών αποφάσιζαν ότι η δημοκρατία της Ουκρανίας απλά δεν αξίζει να επενδυθούν τόσα χρήματα για την ανοικοδόμηση της….

Στην πραγματικότητα, υπάρχει μόνο ένας τρόπος για να βοηθήσουμε αποτελεσματικά την Ουκρανία και να συμβάλουμε στην ανασυγκρότηση της να τερματιστεί ο πόλεμος… και να ξεκινήσουν ειρηνευτικές συνομιλίες μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας…

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ