«Να μην πάρει η Τουρκία τα F-16 και τα F-35» – Τι αναμένεται από την πρώτη συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με τον νέο αμερικανό πρέσβη

Την πρώτη τους συνάντηση αναμένεται να έχουν το μεσημέρι σήμερα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ με το νέο Αμερικανό πρέσβη στη χώρα μας.

Ο Αλέξης Τσίπρας θα δεχθεί τον Τζορτζ Τσούνη στο γραφείο του στη Βουλή, στις 3.30 το μεσημέρι και η συζήτησή τους θα είναι εφόλης της ύλης.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης εκφράζει έντονες ανησυχίες για τη στάση της Άγκυρας στην περιοχή, ενώ φέρεται να εκτιμά πως στόχος της διαπραγμάτευσης του Ταγίπ Ερντογάν με το ΝΑΤΟ και την Ουάσιγκτον για την άρση του βέτο της Άγκυρας για την ένταξη της Φιλανδίας και της Σουηδίας είναι η παραχώρηση των F-16 και των F-35 από τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Υπενθυμίζεται ότι πριν την επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στις Ηνωμένες Πολιτείες ο ΣΥΡΙΖΑ είχε καλέσει τον Έλληνα πρωθυπουργό να αποτρέψει την αγορά των F-16 από την Τουρκία.

Ο Αλέξης Τσίπρας αναμένεται να θέσει το ίδιο αίτημα και στον Τζορτζ Τσούνη: Να μην πουλήσει η Ουάσιγκτον τα F-16 στην Τουρκία -και πολύ περισσότερο τα F-35.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Τεκτονικός πολιτικός σεισμός: Τρεις μυστικές δημοσκοπήσεις δείχνουν μεγάλες ανατροπές στις ευρωεκλογές

Η Πυθία αποκαλύπτει Τεκτονικό πολιτικό σεισμό και ραγδαίες εξελίξεις θα...

Βελόπουλος: Αυτοί είναι οι παιδοβιαστές που κυκλοφορούν ελεύθεροι

Άγνοια δήλωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης για την εισαγγελική πρόταση...

Η Ράνια Τζίμα διάβασε Periodista.gr, τα τηλέφωνα έσπασαν και ο Κασσελάκης θα πάει στο Mega Channel του Μαρινάκη

Η Πυθία σχολιάζει Αναγνώστριες και αναγνώστες μου. Συντρόφισσες και σύντροφοι....