«Ναι» από τον Πούτιν για διαπραγματεύσεις με Ζελένσκι

Ο Ρώσος πρόεδρος δήλωσε στον Κινέζο ομόλογό του, Σι Τζινπίνγκ, ότι είναι διατεθειμένος να διεξάγει συνομιλίες σε κορυφαίο επίπεδο με την Ουκρανία.

Σύμφωνα με το Reuters που επικαλείται την κρατική κινεζική τηλεόραση, ο Πούτιν μίλησε με τον Κινέζο πρόεδρο τηλεφωνικά σήμερα Παρασκευή, 25 Φεβρουαρίου.

Αναλυτικότερα, ο Ρώσος πρόεδρος είπε στον Τζινπίνγκ: «Οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ έχουν αγνοήσει για τις δικαιολογημένες ανησυχίες της Ρωσίας για την ασφάλειά της, έχουν επανειλημμένα παραβεί τις υποσχέσεις τους και συνεχίζουν να αναπτύσσονται στρατιωτικά προς την ανατολή.

Η Ρωσία είναι πρόθυμη να διεξάγει διαπραγματεύσεις σε επίπεδο κορυφής με την Ουκρανία».

Νωρίτερα σε βιντεοσκοπημένο μήνυμά του, ο Ουκρανός πρόεδρος κάλεσε τον Ρώσο πρόεδρο, Βλαντίμιρ Πούτιν, να καθίσουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων.
«Θα ήθελα να απευθυνθώ στον πρόεδρο της Ρωσικής Ομοσπονδίας για άλλη μια φορά. Οι μάχες διεξάγονται σε όλη την Ουκρανία. Ας καθίσουμε στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων. Για να σταματήσουμε τους θανάτους» είπε.

«Η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία δεν είναι απλά μία εισβολή, αλλά η αρχή ενός πολέμου κατά της Ευρώπης» επεσήμανε ο ίδιος. Επέκρινε, παράλληλα, τα αργά αντανακλαστικά της Ευρώπης ως προς την αποστολή βοήθειας στη χώρα του. «Δεν βλέπουμε τι θα κάνετε» είπε, απευθυνόμενους στους Ευρωπαίους.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ