Νέο κυβερνητικό μέγαρο: Το Μέγαρο Μαξίμου δεν χωράει τον Κυριάκο Μητσοτάκη

Σε μεγάλο αναβρασμό βρίσκονται τα τελευταία 24ωρα οι σκηνοθέτες και το υπόλοιπο υπαλληλικό προσωπικό της κρατικής τηλεόρασης, που ασχολείται αποκλειστικά με τις αρχηγικές εμφανίσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη και της συζύγου του.

Αιτία της υπαρξιακής τους αγωνίας είναι μια μεγάλη υπερπαραγωγή του επιτελικού κράτους που θα λάβει χώρα το πρωί του Σαββάτου στις εγκαταστάσεις του εργοστασίου των Ενιαίων Αμυντικών Συστημάτων στον Υμηττό. Πρωταγωνιστής θα είναι βεβαίως ο ίδιος ο πρωθυπουργός, που θα ανακοινώσει την απόσυρση και των τελευταίων… λειψάνων της αμυντικής βιομηχανίας (σ.σ.: τι να την κάνουμε, άλλωστε;) για τη δημιουργία ενός σούπερ «κυβερνητικού μεγάρου», που θα στεγάσει, μεταξύ άλλων, και το δικό του «γραφείο μάχης».

Το μεγαλοπρεπές σχέδιο που εκπονήθηκε από τον πρωθυπουργό και τους συνεργάτες του, σε προδιαγραφές… Ερντογάν χωρίς συζήτηση με τα άλλα κόμματα, περιλαμβάνει μεταξύ άλλων, τη μεταφορά του εργοστασίου των ΕΑΣ στις εγκαταστάσεις του Λαυρίου. Δηλαδή τη συγχώνευση και τον επίσημο πλέον παροπλισμό του, καθώς και τον ενταφιασμό του λεγόμενου «πολιτικού τομέα», της παραγωγής πυρομαχικών για μη στρατιωτική χρήση, όπως και των κυνηγετικών φυσιγγίων της ΠΥΡΚΑΛ, που κάποτε μεσουρανούσαν στη διεθνή αγορά.

Η διάλυση και του τελευταίου ελληνικού προπυργίου του αμυντικού τομέα, μετά και την πώληση της ΕΛΒΟ, αποτελεί προφανώς συνειδητή στρατηγική της κυβέρνησης, που δεν βλέπει τον λόγο ύπαρξης εγχώριας πολεμικής βιομηχανίας. Στη θέση του εργοστασίου θα γίνει… υπουργικό πάρκο με μεταφορά εννέα (!) υπουργείων και δημιουργία «πρωθυπουργικής διεύθυνσης» στον 7ο όροφο του κτιρίου της κεντρικής διοίκησης, στο παλαιό γραφείο του εκλιπόντος επιχειρηματία Μποδοσάκη, γνωστού, μεταξύ άλλων, για τις δοσοληψίες του με τους Γερμανούς.

Ας σημειωθεί ότι όλο αυτό το σόου θα στηθεί στις εγκαταστάσεις των Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων, παρουσία υπουργών, στελεχών του πρωθυπουργικού γραφείου και λοιπών παρατρεχάμενων, ενώ για τις ανάγκες της οπτικοακουστικής φιέστας επιστρατεύτηκε και ιδιωτική εταιρία παραγωγών που θα αναλάβει τα σκηνικά.

Η φιέστα του πρωθυπουργού κρατούνταν μυστική ως έκπληξη Kinder Bueno προς το φιλοθεάμον κοινό των υπηκόων, που έχει λύσει όλα τα προβλήματά του και περιμένει μόνο ένα «θεματικό πάρκο υπουργών» για να συνειδητοποιήσει την ψηφιακή εποχή της εικονικής πραγματικότητας στο επιτελικό κράτος. Προδόθηκε, όμως, από υπαλλήλους που πήραν είδηση τα σούρτα φέρτα των πρωθυπουργικών σμπίρων και ρωτώντας έμαθαν… Έτσι αναγκάστηκε να ενημερώσει η διοίκηση για τα μεγαλόπνοα σχέδια και τους συνδικαλιστές, που βέβαια… ανέβηκαν στα κάγκελα όταν άκουσαν ότι στις εγκαταστάσεις του εργοστασίου θα γίνει υπουργικό πάρκο. Ήδη το ΚΙΝ.ΑΛ. κατέθεσε ερώτηση μιλώντας για εξαγγελίες που υποκρύπτουν εξυπηρέτηση ιδιωτικών συμφερόντων και βάζουν ταφόπλακα στον τομέα παραγωγής πυρομαχικών.

Κύκλοι της αγοράς, άλλωστε, ανέφεραν ότι το μόνο που ενδιαφέρει την κυβέρνηση είναι η αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας των ΕΑΣ, αφού η εγχώρια παραγωγή αμυντικού υλικού δεν εντάσσεται στις προτεραιότητες του νέου σχεδίου ανάκαμψης. Αν χρειαστούμε κάτι, μπορούμε να το εισάγουμε… από την Τουρκία, όπως ομολόγησε εμμέσως ο υπουργός Άμυνας, ο οποίος, αν και καθ’ ύλην αρμόδιος, ήταν ο τελευταίος που έμαθε για τη μεταφορά των ΕΑΣ.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η νέα παρέμβαση του Μανώλη Κοττάκη για το sms της Μαρέβας Μητσοτάκη στον Βαγγέλη Μαρινάκη

Του Μανώλη Κοττάκη Η «Εστία» κυκλοφορεί 148 χρόνια και είναι...

Τσιρίδες και ουρλιαχτά μέσα στη νύχτα από τα οικόσιτα του Μητσοτάκη για την Μαρέβα

Η Πυθία αποκαλύπτει Θλίψη και οίκτος για δημοσιογράφους και τρολς...

Δημοσκόπηση – σοκ για το SMS της Μαρέβας στον Μαρινάκη (pic)

Η αποκάλυψη της Εστίας της Κυριακής αλλά και το...

Η μεγάλη έκπληξη: Δεύτερο κόμμα στις ευρωεκλογές η Ελληνική Λύση του Κυριάκου Βελόπουλου

Η Πυθία αποκαλύπτει Αναγνώστριες και αναγνώστες μου. Όπως σας έγραψα...