Νέα ληστεία των Ελλήνων από τους τραπεζίτες

Για άλλη μια φορά οι τράπεζες αντί να γίνουν «ατμομηχανή ανάπτυξης», μετατρέπονται σε τροχοπέδη. Ακόμα χειρότερα, σε ένα ρεσιτάλ κερδοσκοπίας, την ίδια ώρα που εκατοντάδες χιλιάδες δανειολήπτες βλέπουν τις δόσεις τους να αυξάνονται, εκατομμύρια καταθέτες ουσιαστικά χρηματοδοτούν τα υπερκέρδη των τραπεζών, καθώς τα επιτόκια των καταθέσεων δεν αυξάνονται!

Με απλά λόγια, οι τράπεζες εκμεταλλεύονται τις καταθέσεις πολιτών και επιχειρήσεων χωρίς να ενσωματώνουν τις αυξήσεις στα επιτόκια καταθέσεων.

Οι υφιστάμενοι δανειολήπτες όμως επιβαρύνθηκαν ακαριαία λόγω της αύξησης των επιτοκίων από τις κεντρικές τράπεζες, ενώ οι νέες δανειοδοτήσεις, γίνονται πλέον με όρους άλλων εποχών που νομίζαμε πως είχαν περάσει ανεπιστρεπτί έπειτα από την ένταξη της Ελλάδας στην ευρωζώνη.

Η αύξηση του κόστους στις επαγγελματικές δανειοδοτήσεις, έρχεται να προστεθεί στο αυξημένο κόστος λειτουργίας των επιχειρήσεων λόγω των ανατιμήσεων στο κόστος ενέργειας και όχι μόνο. Πρακτικά, αυτή η κατάσταση θα οδηγήσει σε νέες ανατιμήσεις διότι όταν το ανελαστικό κόστος λειτουργίας των επιχειρήσεων αυξάνεται, η αύξηση αυτή περνάει αυτούσια στην αγορά, διότι είναι αδύνατον πλέον να απορροφηθεί.

Οι συνέπειες λοιπόν αυτής της πρακτικής των τραπεζών θα επηρεάσουν το σύνολο της κοινωνίας. Νοικοκυριά και επιχειρήσεις για άλλη μια φορά στο έλεος της τραπεζικής κερδοσκοπίας.

Όσο για την Τράπεζα της Ελλάδος; Όπως και σε περιπτώσεις τύπου Πάτση (διαβάστε ΕΔΩ), η απουσία και απραξία της είναι εκκωφαντική.

ΠΗΓΗnewsbreak.gr

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Τεκτονικός πολιτικός σεισμός: Τρεις μυστικές δημοσκοπήσεις δείχνουν μεγάλες ανατροπές στις ευρωεκλογές

Η Πυθία αποκαλύπτει Τεκτονικό πολιτικό σεισμό και ραγδαίες εξελίξεις θα...

Η Ράνια Τζίμα διάβασε Periodista.gr, τα τηλέφωνα έσπασαν και ο Κασσελάκης θα πάει στο Mega Channel του Μαρινάκη

Η Πυθία σχολιάζει Αναγνώστριες και αναγνώστες μου. Συντρόφισσες και σύντροφοι....

Οι μυστικές δημοσκοπήσεις που γνωρίζει ο Στέφανος Κασσελάκης

Του Νίκου Τσαγκρή Εν αρχή ην ο λόγος και Θεός...

Βελόπουλος: Αυτοί είναι οι παιδοβιαστές που κυκλοφορούν ελεύθεροι

Άγνοια δήλωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης για την εισαγγελική πρόταση...