Μετά τις εκλογές στον πάγο και ο ανασχηματισμός – Όλα τα σενάρια

Μετά τα σενάρια για πρόωρες εκλογές η κυβέρνηση χθες έκλεισε και κάθε συζήτηση γύρω από τον ανασχηματισμό της κυβέρνησης.

«Όλα αυτά τα σενάρια δεν απηχούν τις απόψεις και τις σκέψεις του πρωθυπουργού» απάντησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου όταν ρωτήθηκε σχετικά και πρόσθεσε: «Η κυβέρνηση έχει μπει στο τελευταίο έτος της συνταγματικής της θητείας, συνεχίζει το έργο της, είμαστε προσηλωμένοι σε αυτό και δεν υπάρχει καμία συζήτηση περί ανασχηματισμού».

Τα σενάρια περί ανασχηματισμού της κυβέρνησης αντικατέστησαν το βασικό αφήγημα για πρόωρες εκλογές, καθώς όπως υποστήριζαν στελέχη του κυβερνώντος κόμματος από την στιγμή που ο πρωθυπουργός αποφάσισε να πει ότι θα πάει σε εκλογές στο τέλος της τετραετίας θα έπρεπε να κάνει κάποιες κινήσεις ανανέωσης του κυβερνητικού σχήματος.

Παράλληλα, θεωρούσαν ότι θα ήταν καλό να διορθωθούν οι αρρυθμίες οι οποίες έχουν καταγραφεί στην κυβέρνηση όλο αυτό το διάστημα, ενώ θα παράλληλα θα έπρεπε να ενισχυθούν οι τομείς στους οποίους το επόμενο διάστημα θα πέσει όλο το βάρος.

Η απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη να μην προχωρήσει την συγκεκριμένη στιγμή σε ανασχηματισμό δεν σημαίνει ωστόσο ότι δεν αποκλείεται τον Σεπτέμβριο μαζί με την… έναρξη των σχολείων να κάνει τις αλλαγές που θεωρεί ότι θα βοηθήσουν το κυβερνητικό σχήμα.

Βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος υποστηρίζουν ότι τη συγκεκριμένη στιγμή ο πρωθυπουργός δεν θέλει να ανοίξει αλλά μέτωπα – και μάλιστα μέσα στην κοινοβουλευτική του ομάδα – καθώς στην πραγματικότητα δεν είναι σίγουρος πως θα τον βρει το φθινόπωρο.

Με την ενεργειακή κρίση να καλπάζει στην Ευρώπη– χωρίς κανείς να μπορεί να πει πότε θα τελειώσει αυτός ο εφιάλτης,- και με τις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις να κλονίζονται από την ακρίβεια, το τελευταίο που θα ήθελε ο πρωθυπουργός τη συγκεκριμένη στιγμή είναι να ανοίξει εσωκομματικά μέτωπα.

Έτσι όλα δείχνουν ότι τις πολλές και σπουδαίες αποφάσεις ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα τις λάβει στις αρχές του φθινοπώρου όπου θα έχει δείξει που θα καθίσει η μπάλα της ενεργειακής κρίσης στην Ευρώπη.

Εκεί λένε κάποιοι, ότι όλα θα μπουν και πάλι επάνω στο τραπέζι. Από τον ανασχηματισμό της κυβέρνησης μέχρι και οι κάλπες…

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Τεκτονικός πολιτικός σεισμός: Τρεις μυστικές δημοσκοπήσεις δείχνουν μεγάλες ανατροπές στις ευρωεκλογές

Η Πυθία αποκαλύπτει Τεκτονικό πολιτικό σεισμό και ραγδαίες εξελίξεις θα...

Η Ράνια Τζίμα διάβασε Periodista.gr, τα τηλέφωνα έσπασαν και ο Κασσελάκης θα πάει στο Mega Channel του Μαρινάκη

Η Πυθία σχολιάζει Αναγνώστριες και αναγνώστες μου. Συντρόφισσες και σύντροφοι....

Οι μυστικές δημοσκοπήσεις που γνωρίζει ο Στέφανος Κασσελάκης

Του Νίκου Τσαγκρή Εν αρχή ην ο λόγος και Θεός...

Βελόπουλος: Αυτοί είναι οι παιδοβιαστές που κυκλοφορούν ελεύθεροι

Άγνοια δήλωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης για την εισαγγελική πρόταση...