«Μαύρη βίβλο» της κυβέρνησης ετοιμάζουν στον ΣΥΡΙΖΑ

Τη «μαύρη βίβλο» της διακυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας ετοιμάζουν στον ΣΥΡΙΖΑ. Ένας μακρύς κατάλογος από λάθη, αστοχίες και παραλείψεις, που κόστισαν στη χώρα και παράλληλα επιδείνωσαν την καθημερινότητα για τη μεγάλη πλειοψηφία των πολιτών.

Επιπλέον, αποφάσεις (διορισμοί, προμήθειες, απευθείας αναθέσεις έργων εκατ. ευρώ κ.ά.) για την εξυπηρέτηση ημετέρων και οικονομικών συμφερό­ντων. Η μαύρη λίστα θα έρθει να ενισχύσει τη διαπίστωση του Αλ. Τσίπρα ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη είναι «η χειρότερη των τελευταίων δεκαετιών» και ως εκ τούτου «όσο πιο γρήγορα φύγει τόσο το καλύτερο για τη χώρα». Και παράλληλα να στηρίξει το προεκλογικό αφήγημα (δίλημμα) που επιτακτικά θέτει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ το τελευταίο διάστημα: «Πολιτική αλλαγή ή Μητσοτάκης και χάος;».

Ως προς την εξωτερική πολιτική, η βασική κατηγορία είναι ότι από βασικό παίκτη η κυβέρνηση μετέτρεψε τη χώρα σε απλό θεατή, χωρίς τη δυνατότητα να παρέμβει στις εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή. Ότι ανέχεται τις κλιμακούμενες προκλήσεις και τις απειλές από την πλευρά της Τουρκίας, γεγονός που –όπως τονίζουν από την Κουμουνδούρου– τρέφει τις φιλοδοξίες και τις διεκδικήσεις του Τ. Ερντογάν. Κατηγορούν ακόμη την κυβέρνηση ότι έχει αναπτύξει σχέση υποτέλειας έναντι των ΗΠΑ και ότι τα έδωσε όλα, χωρίς να λάβει ουσιαστικά ανταλλάγματα και εγγυήσεις για τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας. Στον τομέα της παιδείας, περίοπτη θέση στη «μαύρη βίβλο» θα κατέχει η απόφαση για την ίδρυση της Πανεπιστημιακής Αστυνομίας, με αιχμές για αυταρχισμό και περιορισμό των ελευθεριών στον χώρο των ΑΕΙ. Επιπλέον, η απόφαση για τον ορισμό βάσης εισαγωγής, κάτι που κατά την Κουμουνδούρου αφήνει εκτός πανεπιστημίων χιλιάδες νέα παιδιά και τους στερεί το δικαίωμα στην ανώτατη εκπαίδευση.

Όσον αφορά τη δημόσια ασφάλεια, στη «βίβλο» θα γίνεται λόγος για καταφανή αύξηση της εγκληματικότητας σε ολόκληρη την επικράτεια και την αδυναμία (ανικανότητα) της κυβέρνησης, διά της αστυνομίας, να επιβάλλει την τάξη και να διαμορφώσει συνθήκες ομαλής διαβίωσης για τους πολίτες. Για την υγεία η κριτική θα αναφέρεται σε ελλιπή προετοιμασία, λανθασμένους χειρισμούς και αστοχίες στην υπόθεση της πανδημίας, ενώ θα γίνεται λόγος για σταδιακή εγκατάλειψη του Εθνικού Συστήματος Υγείας. Μελανό σημείο της διακυβέρνησης, η απόφαση να εισβάλουν από το παράθυρο οι ιδιώτες στη δημόσια υγεία, στερώντας από τα κρατικά νοσοκομεία σημαντικούς πόρους και τις δυνατότητες περαιτέρω αναβάθμισης και εκσυγχρονισμού.

Μακροσκελής θα είναι η αναφορά στη «μαύρη λίστα» του ΣΥΡΙΖΑ στο ζήτημα της ακρίβειας, με βασική αιχμή την καθυστέρηση της κυβέρνησης στη λήψη των αναγκαίων μέτρων, τονίζοντας ότι και αυτά που πήρε δεν επαρκούν για να ανακουφίσουν τους πολίτες. Ότι απέφυγε να ελέγξει την αγορά στον χώρο της ενέργειας και άφησε ανεξέλεγκτους τους ιδιώτες παρόχους να εισπράττουν έσοδα εκατ. ευρώ σε βάρος των απροστάτευτων καταναλωτών.

Ο ΣΥΡΙΖΑ κατηγορεί την κυβέρνηση για πλημμελείς ελέγχους στον χώρο των καυσίμων με συνέπεια, να υπάρχουν εκτεταμένα κρούσματα αισχροκέρδειας και εξαπάτησης των πολιτών.

ΠΗΓΗparon.gr

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Τεκτονικός πολιτικός σεισμός: Τρεις μυστικές δημοσκοπήσεις δείχνουν μεγάλες ανατροπές στις ευρωεκλογές

Η Πυθία αποκαλύπτει Τεκτονικό πολιτικό σεισμό και ραγδαίες εξελίξεις θα...

Η Ράνια Τζίμα διάβασε Periodista.gr, τα τηλέφωνα έσπασαν και ο Κασσελάκης θα πάει στο Mega Channel του Μαρινάκη

Η Πυθία σχολιάζει Αναγνώστριες και αναγνώστες μου. Συντρόφισσες και σύντροφοι....

Οι μυστικές δημοσκοπήσεις που γνωρίζει ο Στέφανος Κασσελάκης

Του Νίκου Τσαγκρή Εν αρχή ην ο λόγος και Θεός...

Βελόπουλος: Αυτοί είναι οι παιδοβιαστές που κυκλοφορούν ελεύθεροι

Άγνοια δήλωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης για την εισαγγελική πρόταση...