«Μαδά τη μαργαρίτα» για τον εκλογικό νόμο ο Μητσοτάκης – Που θα δώσει απαντήσεις

Μπορεί στις δημόσιές τους δηλώσεις τα κυβερνητικά στελέχη να τάσσονται υπέρ της αλλαγής του εκλογικού νόμου, οι πληροφορίες όμως λένε ότι τελικά ο πρωθυπουργός δεν έχει αποφασίσει ακόμα τι πρέπει να κάνει σχετικά με αυτό το θέμα.

Μέχρι την συνέντευξη της ΔΕΘ ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα πρέπει να έχει λάβει τις αποφάσεις του για το τι ακριβώς θέλει να κάνει, καθώς δεν μπορεί το ζήτημα του εκλογικού νόμου να «σέρνεται» για πολύ ακόμα στα δημοσιογραφικά γραφεία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τις τελευταίες ημέρες διεξάγονται και κυλιόμενες μετρήσεις σχετικά με το πώς θα περάσει στην κοινωνία μια τέτοια κίνηση. Και αυτό γιατί όπως φαίνεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν επιθυμεί αντί να κλείσει το θέμα του εκλογικού νόμου να ανοίξει ένα άλλο, αυτό της θεσμικής απαξίωσης.

Πηγές αναφέρουν ότι όλο το τελευταίο διάστημα κάποιοι συνομιλητές του πρωθυπουργού θεωρούν ότι η λύση για τα προβλήματα της κυβέρνησης είναι η αλλαγή του εκλογικού νόμου.

Την τελική απόφαση προφανώς θα την πάρει μόνος του ο Μητσοτάκης στο… μαξιλάρι του, που γνωρίζει ότι ή έτσι η αλλιώς κάτι θα χάσει, κάτι θα κερδίσει.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ