Κυνική ομολογία του Ζαν Κλοντ Γιούνκερ – Η Ευρώπη δεν σεβάστηκε την Ελλάδα

Για τα μέτρα λιτότητας και τα μνημόνια που επιβλήθηκαν στην Ελλάδα μίλησε ο πρώην πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.

Η Ελλάδα γυρίζει σελίδα στην οικονομική κρίση, με το τέλος του συστήματος Ενισχυμένης Εποπτείας. Στα μέτρα λιτότητας και τα μνημόνια που επιβλήθηκαν στην Ελλάδα, αναφέρθηκε σε συνέντευξή του ο πρώην πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.

«Οι Έλληνες έχουν υποφέρει πολύ αυτήν την απαίσια περίοδο. Η αξιοπρέπειά τους δεν ήταν πάντα σεβαστή», δήλωσε, μιλώντας στο Euronews και υπογράμμισε ότι «τα μέτρα που επιβλήθηκαν στην ελληνική κοινωνία ήταν πολύ αυστηρά» και ότι «η αξιοπρέπειά τους δεν ήταν πάντα σεβαστή».

Με αφορμή την έξοδο από τα μνημόνια, ανέφερε πως πρόκειται για καλά νέα τόσο για την ίδια την Ελλάδα όσο και για την Ευρώπη, «γιατί δείχνει, ανεξάρτητα από όλα τα λάθη που έχουν γίνει, ότι η ευρωπαϊκή αλληλεγγύη υπάρχει και όσοι υπερασπίζονταν την Ελλάδα, αυτή ήταν η περίπτωσή μου, είχαν δίκιο να πουν όχι σε όσους ήθελαν να αποκλείσουν την Ελλάδα από τη ζώνη του ενιαίου νομίσματος».

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Τεκτονικός πολιτικός σεισμός: Τρεις μυστικές δημοσκοπήσεις δείχνουν μεγάλες ανατροπές στις ευρωεκλογές

Η Πυθία αποκαλύπτει Τεκτονικό πολιτικό σεισμό και ραγδαίες εξελίξεις θα...

Βελόπουλος: Αυτοί είναι οι παιδοβιαστές που κυκλοφορούν ελεύθεροι

Άγνοια δήλωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης για την εισαγγελική πρόταση...

Οι μυστικές δημοσκοπήσεις που γνωρίζει ο Στέφανος Κασσελάκης

Του Νίκου Τσαγκρή Εν αρχή ην ο λόγος και Θεός...