«Καίει» η ακρίβεια – «Καλό μήνα» με… σφυροκόπημα ανατιμήσεων

Κάθε βδομάδα και πιο πάνω… Νέες αυξήσεις σε τουλάχιστον 40 προϊόντα τον Σεπτέμβριο!

Ο πρώτος μήνας του φθινοπώρου αναμένεται να φέρει μεγάλες… καταιγίδες στις τσέπες μας και δυστυχώς το αναμενόμενο ουράνιο τόξο που νομοτελειακά κάποια στιγμή θα φανεί, είναι ακόμα πολύ μακριά.

Οι αυξήσεις που έρχονται τον Σεπτέμβριο θα φτάσουν ακόμα και το 15%, ενώ η εκτίναξη του πληθωρισμού (11,1%) και τον μήνα Αύγουστο, δεν μπορεί παρά να προκαλεί απελπισία στα νοικοκυριά, τα οποία στενάζουν κάθε φορά που πάνε στο σούπερ μάρκετ, ή στις τοπικές αγορές.

Εφιάλτης στους διαδρόμους με τα ράφια…
Ανατιμήσεις-φωτιά αναμένονται σε δεκάδες προϊόντα ευρείας κατανάλωσης και βασικά είδη διατροφής, με τουλάχιστον 40 κατηγορίες να παίρνουν την ανιούσα στις τιμές τον Σεπτέμβριο…

Για παράδειγμα, τα γαλακτοκομικά αναμένεται να ανατιμηθούν έως και 12%, οι κονσέρβες έως και 15%, οι μαργαρίνες έως και 20%, τα αλλαντικά έως 10%, τα γλυκίσματα-μπισκότα έως 20% και τα παγωτά έως 5%!

Και δεν σταματά εκεί το ράλι ανόδου. Αυξήσεις αναμένονται σε καλλυντικά (έως 25%), απορρυπαντικά (έως 15%) και στα προϊόντα περιποίησης και φροντίδας (έως 18%).

Κομπιουτεράκια και απόγνωση
Δεν είναι λίγοι οι καταναλωτές που έχουν βγάλει τα κομπιουτεράκια για να υπολογίσουν πόσα χρήματα μπορούν να ξοδέψουν στα ψώνια τους, από αυτά που δεν έχουν, ενώ αρκετοί έχουν απηυδήσει, καθώς όπως λένε, σχεδόν κάθε 15 ημέρες αλλάζουν οι τιμές και πάντα προς τα πάνω.

Δεν λείπουν και οι πρακτικές αισχροκέρδειας από αρκετές εταιρείες, οι οποίες περνούν έμμεσα τις αυξήσεις στα προϊόντα τους, μειώνοντας την ποσότητα στη συσκευασία.

ΠΗΓΗnewsbreak.gr

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ