Θλιβερή και πανικόβλητη η κυβέρνηση Μητσοτάκη ζητά τα ρέστα από τους Ρεπόρτερ χωρίς Σύνορα (docs)

Με καμία διάθεση αυτοκριτικής για τα πεπραγμένα της κυβέρνησης Μητσοτάκη στην ελευθερία του Τύπου, κατάφερε να διασύρει τη χώρα διεθνώς και να τη ρίξει στην 108η θέση μεταξύ 180 χωρών στην αξιολόγησή και αφού πρώτα επιτέθηκε, τώρα ζητάει και τα «ρέστα» καθώς έστειλε επιστολή για να «μαλώσει» τους Δημοσιογράφοι Χωρίς Σύνορα.

Την πρωτοφανή αυτή ενέργεια της κυβέρνησης Μητσοτάκη διατυμπανίζει σε ανάρτησή του στο Facebook o κυβερνητικός Εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου. «Με επιστολή που στείλαμε χθες στην Μ.Κ.Ο. «Ρεπόρτερ χωρίς Σύνορα», θέτουμε τα ερωτήματα και δεδομένου ότι ο Δείκτης, που στερείται στέρεης επιστημονικής βάσης και τα σχετικά σχόλια, διαβάλλει την εικόνα της χώρα μας, ζητήσαμε να μας αποσταλεί σε εύλογο χρονικό διάστημα πλήρης απάντηση στις παραπάνω ανησυχίες μας, χωρίς αδικαιολόγητη καθυστέρηση» έγραψε χαρακτηριστικά.

Όπως όλα δείχνουν η κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν αρκείται στο να παρεμβαίνει στον πλουραλισμό των δημοσιογραφικών μέσων μόνο στο εσωτερικό της χώρας αλλά πλέον τον εξάγει.

Με τον τρόπο αυτό η κυβέρνηση Μητσοτάκη το μόνο που καταφέρνει είναι να εκθέτει την Ελλάδα, αμφισβητώντας θεσμούς διεθνώς αναγνωρισμένους που τους υποτιμά και τους αποκαλεί ΜΚΟ όταν δεν εξυπηρετούν το αφήγημά της.

Είναι όμως τουλάχιστον λυπηρό το γεγονός ότι η κυβέρνηση η οποία προσπάθησε να απορρίψει την έκθεση έστειλε επιστολή διαμαρτυρίας προς τους «Δημοσιογράφους Χωρίς Σύνορα», ζητώντας εξηγήσεις για την μεθοδολογία της.

Σε μία απέλπιδα προσπάθεια να μαζέψει τα ασυμμάζευτα μπροστά στα μάτια των θερμοκέφαλων υποστηρικτών της Νέας Δημοκρατίας και θέλοντας να προσβάλλει τους «Δημοσιογράφους χωρίς Σύνορα» τους κατηγορεί γιατί αποκαλούν τα Κατεχόμενα «Βόρεια Κύπρο».

Δείτε τα έγγραφα ΕΔΩ

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η νέα παρέμβαση του Μανώλη Κοττάκη για το sms της Μαρέβας Μητσοτάκη στον Βαγγέλη Μαρινάκη

Του Μανώλη Κοττάκη Η «Εστία» κυκλοφορεί 148 χρόνια και είναι...

Η μεγάλη έκπληξη: Δεύτερο κόμμα στις ευρωεκλογές η Ελληνική Λύση του Κυριάκου Βελόπουλου

Η Πυθία αποκαλύπτει Αναγνώστριες και αναγνώστες μου. Όπως σας έγραψα...

Τσιρίδες και ουρλιαχτά μέσα στη νύχτα από τα οικόσιτα του Μητσοτάκη για την Μαρέβα

Η Πυθία αποκαλύπτει Θλίψη και οίκτος για δημοσιογράφους και τρολς...

Δημοσκόπηση – σοκ για το SMS της Μαρέβας στον Μαρινάκη (pic)

Η αποκάλυψη της Εστίας της Κυριακής αλλά και το...