Η Μόσχα δεν έχει σχέδια να καταλάβει την Ουκρανία – Ο άμαχος πληθυσμός δεν κινδυνεύει

Μετά τον πρώτο γύρο των συνομιλιών Ρωσίας – Κιέβου, η ρωσική στρατιωτική επιχείρηση στην Ουκρανία συνεχίζεται στον απόηχο της ανακοίνωσης για εφαρμογή της Συνθήκης του Μοντρέ για τα Στενά του Βοσπόρου και του μπλοκαρίσματος των λογαριασμών του RT και του Sputnik σε Facebook, Instagram και TikTok.

Η ρωσική στρατιωτική επιχείρηση στην Ουκρανία βρίσκεται σε εξέλιξη μετά και τον πρώτο γύρο των συνομιλιών Μόσχας και Κιέβου που έγιναν, τη Δευτέρα (28/02), στην πόλη Γόμελ της Λευκορωσίας.

Συγκεκριμένα, οι δύο πλευρές επιστρέφουν στις πατρίδες τους, ωστόσο συμφωνήθηκε να καθίσουν ξανά στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων κατά τις αμέσως επόμενες ημέρες. Ο επικεφαλής της ρωσικής αντιπροσωπείας, Βλαντίμιρ Μεντίνσκι, ανέφερε πως βρέθηκαν κοινά σημεία στις συνομιλίες, σύμφωνα με τα οποία είναι δυνατό να υπάρξουν στο μέλλον κοινές θέσεις. Παρ’ όλα αυτά, ο Πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, δήλωσε σε βιντεοσκοπημένο μήνυμα πως «στις συνομιλίες με τη Ρωσία δεν υπάρχει το αποτέλεσμα που θέλει το Κίεβο».

Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντίμιρ Πούτιν, είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Γάλλο ομόλογό του, Εμανουέλ Μακρόν, και έθεσε συγκεκριμένους όρους για τον τερματισμό της ρωσικής στρατιωτικής επιχείρησης στην Ουκρανία, που είναι η αναγνώριση της ρωσικής κυριαρχίας στην Κριμαία, η αποστρατιωτικοποίηση, η εξάλειψη των Ναζί του ουκρανικού κράτους, αλλά και το ουδέτερο καθεστώς στο Κίεβο.

Επίσης, ο Βλαντίμιρ Πούτιν διάταγμα με οικονομικά μέτρα εναντίον των ΗΠΑ και των συμμάχων τους, τη στιγμή που ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι υπέγραψε αίτηση ένταξης της Ουκρανίας στην Ε.Ε., η οποία και καταχωρίστηκε, σύμφωνα με το Κίεβο.

Ο Πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ανακοίνωσε πως η Συνθήκη του Μοντρέ για τα Στενά του Βοσπόρου θα εφαρμοστεί και έτσι ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, προειδοποίησε όλες τις παράκτιες και μη παράκτιες χώρες ότι δεν θα αφήσει πολεμικά πλοία να περάσουν από τα Στενά.

Ταυτόχρονα, οι λογαριασμοί ρωσικών κρατικών μέσων μαζικής ενημέρωσης, όπως του RT και του Sputnik, σε Facebook, σε Instagram και σε TikTok έχουν μπλοκαριστεί στις χώρες-μέλη της Ε.Ε., επομένως και στην Ελλάδα.

Υπενθυμίζεται πως, την Πέμπτη (24/02), η Ρωσία άρχισε στρατιωτική επιχείρηση αφού οι Λαϊκές Δημοκρατίες του Ντονέτσκ και του Λουγκάνσκ ζήτησαν βοήθεια για την αντιμετώπιση των ουκρανικών κυβερνητικών δυνάμεων.

Ακόμα, το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας τόνισε ότι η επιχείρηση στοχεύει τις στρατιωτικές υποδομές της Ουκρανίας και πως ο άμαχος πληθυσμός δεν κινδυνεύει. Επιπλέον, η Μόσχα ξεκαθάρισε ότι δεν έχει σχέδια να καταλάβει την Ουκρανία.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η νέα παρέμβαση του Μανώλη Κοττάκη για το sms της Μαρέβας Μητσοτάκη στον Βαγγέλη Μαρινάκη

Του Μανώλη Κοττάκη Η «Εστία» κυκλοφορεί 148 χρόνια και είναι...

Τσιρίδες και ουρλιαχτά μέσα στη νύχτα από τα οικόσιτα του Μητσοτάκη για την Μαρέβα

Η Πυθία αποκαλύπτει Θλίψη και οίκτος για δημοσιογράφους και τρολς...