Η Ευρώπη ετοιμάζεται για δύσκολο χειμώνα την ώρα που η Gazprom ανακοινώνει κέρδη ρεκόρ

Η Ευρώπη στη δίνη της ενεργειακής κρίσης ψάχνει μέτρα για να μπει «φρένο» στο ράλι των τιμών και η Gazprom ανακοινώνει κέρδη – ρεκόρ, εν μέσω κλεισίματος -για μερικές ημέρες – του αγωγού Nord Stream 1.

Η ΕΕ βρέθηκε με την πλάτη στον τοίχο και πληρώνει το φυσικό αέριο με επταπλάσιο κόστος απ’ ό,τι οι ΗΠΑ και ο Καναδάς λόγω και της εξάρτησή της για ενέργεια από τη Ρωσία. Οι Ευρωπαίοι συνεχίζουν να πετάνε το μπαλάκι των ευθυνών στη Μόσχα κατηγορώντας την για ενεργειακό πόλεμο, αλλά στο δια ταύτα ουδέν. Όλοι μιλούν για δύσκολο χειμώνα, ενώ το αφεντικό της Shell προειδοποίησε ότι η κρίση στην ενέργεια μπορεί να κρατήσεις 5 με 10 χρόνια!

Το Κρεμλίνο απάντησε ότι οι κυρώσεις δυσχεραίνουν την ανεμπόδιστη ροή φυσικού αερίου προς την Γηραιά Ήπειρο και δημιουργούν προβλήματα στη λειτουργία του Nord Stream 1. Οι παραδόσεις αερίου μέσω του αγωγού σταματούν από σήμερα προσωρινά, ενώ η Gazprom τις διέκοψε προς την γαλλική Engie, μέχρι νεοτέρας. Ο λόγος; Η αθέτηση πληρωμής για τις παραδόσεις που έγιναν τον Ιούλιο.

Ο ρωσικός ενεργειακός κολοσσός έχει μειώσει κατά 80% τις παραδόσεις φυσικού αερίου μέσω του Nord Stream τους τελευταίους μήνες. Ανακοίνωσε πλέον επίσημα πως ότι ανέστειλε εντελώς τις παραδόσεις φυσικού αερίου στην Ευρώπη μέσω του αγωγού με πρόσχημα εργασίες συντήρησης, που πρόκειται να διαρκέσουν τρεις ημέρες.

Από την άλλη, ενώ η Ευρώπη δεν ξέρει πώς θα βγάλει τον χειμώνα, η Gazprom ανακοίνωσε κέρδη ύψους 2,5 τρισεκατομμύρια ρούβλια (41,63 δισ. ευρώ) το πρώτο εξάμηνο του έτους, παρά τις κυρώσεις της Δύσης για την εισβολή στην Ουκρανία. Μάλιστα θα δώσει και μέρισμα.

ΠΗΓΗmilitaire.gr

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η νέα παρέμβαση του Μανώλη Κοττάκη για το sms της Μαρέβας Μητσοτάκη στον Βαγγέλη Μαρινάκη

Του Μανώλη Κοττάκη Η «Εστία» κυκλοφορεί 148 χρόνια και είναι...

Τσιρίδες και ουρλιαχτά μέσα στη νύχτα από τα οικόσιτα του Μητσοτάκη για την Μαρέβα

Η Πυθία αποκαλύπτει Θλίψη και οίκτος για δημοσιογράφους και τρολς...

Δημοσκόπηση – σοκ για το SMS της Μαρέβας στον Μαρινάκη (pic)

Η αποκάλυψη της Εστίας της Κυριακής αλλά και το...