Η ενεργειακή κρίση λόγω αντι-ρωσικών κυρώσεων απειλεί με «black out» σε όλη την Ευρώπη

Οι διακοπές ρεύματος και η προμήθεια ενέργειας με δελτίο εξαιτίας των κυρώσεων που έχει επιβάλει η ΕΕ στη Ρωσία, θα «χτυπήσουν» τμήματα των δικτύων κινητής τηλεφωνίας που μπορεί να επιφέρουν «μπλακ άουτ» στις επικοινωνίες της Ευρώπης όπως αναφέρει το πρακτορείο Reuters.

Οι αξιωματούχοι της βιομηχανίας τηλεπικοινωνιών αναφέρουν ότι φοβούνται πως ένας βαρύς χειμώνας θα βάλει σε δοκιμασία τις υποδομές τηλεπικοινωνιών της Ευρώπης, αναγκάζοντας τις εταιρείες και τις κυβερνήσεις να προσπαθήσουν να μετριάσουν τον αντίκτυπο.

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν πολλά συστήματα υποστήριξης σε αρκετές ευρωπαϊκές χώρες που να μπορούν να χειριστούν εκτεταμένες διακοπές ρεύματος, όπως αναφέρουν τέσσερα στελέχη τηλεπικοινωνιακών ομίλων, αυξάνοντας έτσι την πιθανότητα για «μπλακ άουτ» και στα κινητά τηλέφωνα.

Οι χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, συμπεριλαμβανομένης της Γαλλίας, της Σουηδίας και της Γερμανίας, προσπαθούν να διασφαλίσουν ότι οι επικοινωνίες μπορούν να συνεχιστούν ακόμη και αν οι διακοπές ρεύματος καταλήξουν να εξαντλήσουν τις εφεδρικές μπαταρίες που είναι εγκατεστημένες στις χιλιάδες κεραίες κινητής τηλεφωνίας που είναι απλωμένες σε όλη την επικράτειά τους.

Σημειώνεται ότι η Ευρώπη έχει σχεδόν μισό εκατομμύριο πύργους τηλεπικοινωνιών και οι περισσότεροι από αυτούς διαθέτουν εφεδρικές μπαταρίες που διαρκούν περίπου 30 λεπτά για να λειτουργούν οι κεραίες κινητής τηλεφωνίας.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Τεκτονικός πολιτικός σεισμός: Τρεις μυστικές δημοσκοπήσεις δείχνουν μεγάλες ανατροπές στις ευρωεκλογές

Η Πυθία αποκαλύπτει Τεκτονικό πολιτικό σεισμό και ραγδαίες εξελίξεις θα...

Βελόπουλος: Αυτοί είναι οι παιδοβιαστές που κυκλοφορούν ελεύθεροι

Άγνοια δήλωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης για την εισαγγελική πρόταση...

Η Ράνια Τζίμα διάβασε Periodista.gr, τα τηλέφωνα έσπασαν και ο Κασσελάκης θα πάει στο Mega Channel του Μαρινάκη

Η Πυθία σχολιάζει Αναγνώστριες και αναγνώστες μου. Συντρόφισσες και σύντροφοι....