Ενεργοποιήθηκε το στρατιωτικό μπλοκ Ρωσίας – Κίνας – Οι δύο υπερδυνάμεις κατά των ΗΠΑ

Οι δύο υπερδυνάμεις δημιουργούν κοινό μέτωπο κατά του αμερικανικού Ναυτικού

Ρωσία και Κίνα έχουν ήδη ξεκινήσει την δημιουργία του μεγαλύτερου στρατιωτικού «μπλοκ» της Ιστορίας στο οποίο έχουν εντάξει και την Ινδία και στα πλαίσια αυτά το ρωσικό ΥΠΑΜ ανακοίνωσε σήμερα ότι πλοία του ρωσικού Ναυτικού και του κινεζικού Ναυτικού εκτελούν κοινές περιπολίες στον Ειρηνικό Ωκεανό.

Είναι η πρώτη φορά που επίσημα οι δύο υπερδυνάμεις αναλαμβάνουν από κοινού την τήρηση της ασφάλειας στον Ειρηνικό Ωκεανό και την προστασία των ακτών τους απέναντι σε κοινές απειλές που μπορούν να προέλθουν από εκεί, δηλαδή το αμερικανικό Ναυτικό και άλλους δυτικούς στόλους.

Σε ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου Άμυνας που αναρτήθηκε στο Telegram αναφέρεται ότι τα κοινά γυμνάσια περιλαμβάνουν τακτικούς ελιγμούς και ασκήσεις με τη συμμετοχή πυροβολικού και ελικοπτέρων.

«Οι σκοποί των περιπολιών περιλαμβάνουν την ενίσχυση της ναυτικής συνεργασίας Ρωσίας-Κίνας, την προάσπιση της ειρήνης και της σταθερότητας στην περιοχή Ασίας-Ειρηνικού, την εποπτεία παράκτιων περιοχών και τη διασφάλιση των ΑΟΖ Ρωσίας και Κίνας», αναφέρει.

Σημειώνεται ότι προ ημερών στρατιωτικές δυνάμεις από Κίνα και Ινδία, μετέβησαν στη Ρωσία για τη διεξαγωγή των κοινών ασκήσεων Vostok-2022 καταδεικνύοντας έτσι πως οι προσπάθειες των Δυτικών για απομόνωση της Ρωσίας απέτυχαν παταγωδώς και ταυτόχρονα ώθησαν τις μεγάλες δυνάμεις της Ευρασίας να δημιουργήσουν τον δικό τους συνασπισμό με τον οποίο θα αντιμετωπίσουν στο μέλλον τις ΗΠΑ.

Η Ουάσινγκτον ανησυχεί για το ενδεχόμενο της περαιτέρω προσέγγισης της Κίνας με τη Ρωσία, δύο χώρες που έχουν ήδη στενούς στρατηγικούς δεσμούς εκτιμώντας ότι κάτι τέτοιο θα θέσει σε κίνδυνο την παγκόσμια ασφάλεια.

Βέβαια αργά το σκέφτηκαν αυτό καθώς ήταν φυσικό επακόλουθο λόγω της αμερικανικής συμπεριφοράς απέναντι στην Ρωσία και της χρήσης του δολαρίου ως μέσο επιβολής της θέλησης των ΗΠΑ.

Οι Κινέζοι ξέρουν πως μετά την Ρωσία έρχεται η σειρά τους και δεν είναι αφελείς. Όσο για τους Ινδούς παραδοσιακά στέκονται στο πλευρό των Ρώσων καθώς και οι Ρώσοι δεν τους εγκατέλειψαν ποτέ ενώ όταν ακούν την λέξη «Αγγλοσάξονας» βγάζουν «αφρούς».

Παρά την όποια αντιπαλότητα έχουν με την Κίνα, με την βοήθεια των Ρώσων ξέρουν πως αυτή μπορεί να ξεπεραστεί ενώ κατανοούν την δύναμη που μπορούν να έχουν συνδυάζοντας την ισχύ τους με την ρωσική και την κινεζική ισχύ.

ΠΗΓΗpronews.gr

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Newsroom

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Οι μυστικές δημοσκοπήσεις που γνωρίζει ο Στέφανος Κασσελάκης

Του Νίκου Τσαγκρή Εν αρχή ην ο λόγος και Θεός...

Η στιγμή που η Ράνια Τζίμα «κατάπιε τη γλώσσα της» με τον Στέφανο Κασσελάκη (vid)

Δείτε τι συνέβη στον τηλεοπτικό αέρα του Mega Channel...

Βελόπουλος: Αυτοί είναι οι παιδοβιαστές που κυκλοφορούν ελεύθεροι

Άγνοια δήλωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης για την εισαγγελική πρόταση...

Τεκτονικός πολιτικός σεισμός: Τρεις μυστικές δημοσκοπήσεις δείχνουν μεγάλες ανατροπές στις ευρωεκλογές

Η Πυθία αποκαλύπτει Τεκτονικό πολιτικό σεισμό και ραγδαίες εξελίξεις θα...