Εθνική απειλή: Η Τουρκία εξοπλίζει με drones την ψευδοκυβέρνηση της Λιβύης

Ο απερχόμενος πρωθυπουργός της Λιβύης Αμπντούλ Χαμίντ αλ Ντμπέιμπα, υπό την ιδιότητά του ως Υπουργού Άμυνας, υπέγραψε δύο συμφωνίες στρατιωτικής συνεργασίας με τον Τούρκο υπουργό Άμυνας Χουλουσί Ακάρ.

Η κυβέρνηση του Ντμπέιμπα είπε ότι η πρώτη συμφωνία είναι να αυξηθεί η αποτελεσματικότητα των δυνατοτήτων στρατιωτικής αεροπορίας στη Λιβύη, με τη βοήθεια της τουρκικής τεχνογνωσίας στον τομέα αυτό.

Οι πληροφορίες από την Λιβύη όμως λένε πως πρακτικά η Μισράτα, που βρίσκεται στα νότια σύνορα της Ελλάδας, θα μετατραπεί σε τουρκική αεροπορική βάση μη επανδρωμένων αεροσκαφών! Υπό το πρόσχημα της παραχώρησης των συγκεκριμένων Drones στην παράνομη κυβέρνηση της Λιβύης, η Τουρκία θα είναι σε θέση να διαχειρίζεται το αεροδρόμιο της πόλης, να διαθέτει οπλισμένα μη επανδρωμένα, τα οποία έχουν την εμβέλεια να θέσουν σε κίνδυνο ακόμα και την Κρήτη.

Η συμφωνία αυτή έρχεται σε συνέχεια της παράνομης εκχώρησης της ΑΟΖ της Λιβύης στην Τουρκία, ενός ανοσιουργήματος έναντι του οποίου η αντίδραση της ελληνικής κυβέρνησης χαρακτηρίστηκε τουλάχιστον υποτονική. Αυτό, διότι η Λιβύη δεν έχει καμία ΑΟΖ. Θα αποκτήσει θαλάσσιες ζώνες προς εκμετάλλευση, μόνο εάν συμφωνήσει με την Ελλάδα. Με απλά λόγια, τα βόρεια σύνορα της Λιβύης δεν είναι η Τουρκία, αλλά η Ελλάδα.

Η συμφωνία λοιπόν της Τουρκίας με την Λιβύη για την δήθεν αδειοδότηση εκμετάλλευση του ορυκτού της πλούτου, συνιστά εισβολή στα νότια σύνορα της Ελλάδας, η οποία μετά την αμυντική συμφωνία δήθεν βελτίωσης της πολεμικής αεροπορίας της λείπεις από την Τουρκία, παίρνει τα χαρακτηριστικά στρατιωτικής εισβολείς.

Εάν η Ελλάδα δεν αντιδράσει δυναμικά, εάν δεν επιδιώξει άμεσα την ανατροπή της παράνομης κυβέρνηση της Τρίπολης με όλα τα μέσα, τότε θα ζήσουμε οδυνηρές καταστάσεις.

ΠΗΓΗnewsbreak.gr

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Τεκτονικός πολιτικός σεισμός: Τρεις μυστικές δημοσκοπήσεις δείχνουν μεγάλες ανατροπές στις ευρωεκλογές

Η Πυθία αποκαλύπτει Τεκτονικό πολιτικό σεισμό και ραγδαίες εξελίξεις θα...

Βελόπουλος: Αυτοί είναι οι παιδοβιαστές που κυκλοφορούν ελεύθεροι

Άγνοια δήλωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης για την εισαγγελική πρόταση...

Οι μυστικές δημοσκοπήσεις που γνωρίζει ο Στέφανος Κασσελάκης

Του Νίκου Τσαγκρή Εν αρχή ην ο λόγος και Θεός...