Γιάννης Οικονόμου για υποκλοπή Ανδρουλάκη: «Η κυβέρνηση δεν έχει το Predator – Η αντιπολίτευση εργαλειοποιεί την υπόθεση»

Στην ίδια γραμμή της «τυπικά νόμιμης» παρακολούθησης του Νίκου Ανδρουλάκη από την ΕΥΠ την εποχή που ήταν ευρωβουλευτής και υποψήφιος αρχηγός του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ και στην προσπάθεια διαχωρισμού της υπόθεσης από το κακόβουλο λογισμικό Predator, με το οποίο παγιδεύτηκε το κινητό του δημοσιογράφου Θανάση Κουκάκη, επέμεινε και σήμερα ο Γιάννης Οικονόμου.

Μιλώντας στην ΕΡΤ, μία ημέρα αφού η κυβέρνηση έκανε δεκτό εν μέρει το αίτημα Τσίπρα να ανοίξει η Βουλή, «τρενάροντάς» για δύο εβδομάδες και τις 22 Αυγούστου, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υποστήριξε ότι η κυβέρνηση «με θεσμικό τρόπο» θα αναζητήσει την αλήθεια.

Για άλλη μια φορά επανέλαβε τον ισχυρισμό ότι ούτε ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν γνώριζε για την παρακολούθηση αλλά ούτε και ο Γρηγόρης Δημητριάδης, που παραιτήθηκε σύμφωνα με τον ίδιο «για λόγους πολιτικής ευθιξίας».

Ερωτηθείς για το εάν γνώριζαν άλλοι στο περιβάλλον του πρωθυπουργού για τις παρακολουθήσεις της ΕΥΠ υποστήριξε ότι αυτό «είναι ένα θέμα που προσφέρεται για συνωμοσιολογίες».

Υπερασπίστηκε δε τις επιλογές Μητσοτάκη στην ΕΥΠ λέγοντας χαρακτηριστικά:

«Δεν θεωρούμε ότι είναι λάθος ότι η ευθύνη της ΕΥΠ υπάγεται απευθείας στο γραφείο του πρωθυπουργού. Και όσοι το λένε αυτό, ας πουν ότι η Ελλάδα δεν είναι η μόνη χώρα που γίνεται αυτό».

Στο ερώτημα εάν η ΕΥΠ ή κάποια άλλη υπηρεσία έχει προμηθευτεί το Predator ο Γ. Οικονόμου σταθερά υποστήριξε ότι «η ελληνική κυβέρνηση δεν έχει προμηθευτεί κανένα από τα κακόβουλα λογισμικά. Η ιστορία αυτή αφορά πολλές χώρες της Ευρώπης. Οι ελληνικές υπηρεσίες δεν χρησιμοποιούν κακόβουλα λογισμικά. Άλλο πράγμα τα Predator και άλλο το ζήτημα των νόμιμων επισυνδέσεων».

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Newsroom

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Οι μυστικές δημοσκοπήσεις που γνωρίζει ο Στέφανος Κασσελάκης

Του Νίκου Τσαγκρή Εν αρχή ην ο λόγος και Θεός...

Η στιγμή που η Ράνια Τζίμα «κατάπιε τη γλώσσα της» με τον Στέφανο Κασσελάκη (vid)

Δείτε τι συνέβη στον τηλεοπτικό αέρα του Mega Channel...

Βελόπουλος: Αυτοί είναι οι παιδοβιαστές που κυκλοφορούν ελεύθεροι

Άγνοια δήλωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης για την εισαγγελική πρόταση...

Τεκτονικός πολιτικός σεισμός: Τρεις μυστικές δημοσκοπήσεις δείχνουν μεγάλες ανατροπές στις ευρωεκλογές

Η Πυθία αποκαλύπτει Τεκτονικό πολιτικό σεισμό και ραγδαίες εξελίξεις θα...