«Βόμβα» Nordic Monitor: Ομάδα Τούρκων πρακτόρων ετοιμάζει μυστική επιχείρηση δολιοφθοράς στην Ελλάδα

Οργανωτής φέρεται να είναι ο νέος αρχηγός των μυστικών υπηρεσιών της Τουρκίας, ο άνθρωπος που οργάνωσε τους Ισλαμιστές τρομοκράτες στην Συρία με σκοπό να διαλύσει τη χώρα!

Η αποκάλυψη από ένα κορυφαίο ερευνητικό μέσο παγκοσμίως, το Nordic Monitor το οποίο έχει επιβεβαιωθεί σε ό,τι έχει γράψει για τον Ερντογάν και την Τουρκία, θα πρέπει να προκαλέσει συναγερμό όχι μόνο στις διωκτικές αρχές και τις ένοπλες δυνάμεις – που ούτως ή άλλως βρίσκονται σε συνεχή συναγερμό – αλλά ειδικά στην κυβέρνηση.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν έχει πλέον άλλη δικαιολογία για να μένει σιωπηλός απέναντι στην τουρκική απειλή. Το συγκεκριμένο δημοσίευμα το οποίο υπογράφεται μάλιστα από έναν κορυφαίο ερευνητή – δημοσιογράφο, τον Abdullah Bozkurt που έχει στοχοποιηθεί προσωπικά από τις τουρκικές μυστικές υπηρεσίες, με την εφημερίδα Σαμπάχ να δημοσιεύει σήμερα φωτογραφία του έξω από το σπίτι του στην Σουηδία, αρκεί για να καταδείξει το πόσο αξιόπιστη είναι η συγκεκριμένη έρευνα.

Η τουρκική εφημερίδα Σαμπάχ δημοσιεύει φωτογραφία του ακτιβιστή δημοσιογράφου έξω από το σπίτι του στη Σουηδία

Του Abdullah Bozkurt / Στοκχόλμη

Ο Τούρκος πρόεδρος, ο οποίος τους τελευταίους μήνες έχει απειλήσει επανειλημμένα με εισβολή σε ελληνικά νησιά στο Αιγαίο Πέλαγος, σχεδιάζει να αναπτύξει μια μυστική, ειδικά εκπαιδευμένη μονάδα που συνδέεται με την υπηρεσία πληροφοριών MIT για να κλιμακώσει τις εντάσεις με την Ελλάδα, σύμμαχο στο ΝΑΤΟ και γείτονα του.

Η μυστική μονάδα της MIT, η ύπαρξη της οποίας δεν έγινε ποτέ δημόσια αποδεκτή, είναι ένα σχετικά νέο εργαλείο στο οπλοστάσιο της υπηρεσίας πληροφοριών της Τουρκίας και θα χρησιμοποιηθεί για πρώτη φορά στη συγκρότηση μιας μυστικής επιχείρησης στρατιωτικού τύπου εναντίον δυτικής χώρας. .

Η πλοκή περιλαμβάνει διάφορες επιλογές, που κυμαίνονται από δολιοφθορά σε ελληνικά νησιά κοντά στην τουρκική ενδοχώρα έως ύψωση τουρκικής σημαίας σε μία ή περισσότερες ακατοίκητες νησίδες και βραχώδεις σχηματισμούς, καθώς και διεξαγωγή επιχείρησης ψευδούς συναγερμού (False Flag) για να δικαιολογήσει την τουρκική απάντηση. Ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν εξακολουθεί να εξετάζει τις εναλλακτικές λύσεις που του υπέβαλε ο έμπιστός του, Χακάν Φιντάν, επικεφαλής του MIT, και δεν έχει αποφασίσει ακόμη ποια πορεία δράσης θέλει να ακολουθήσει.

Σύμφωνα με πληροφορίες που έλαβε το Nordic Monitor από πηγές που γνωρίζουν το σχέδιο, θα εναπόκειται σε αυτήν την ειδική μονάδα που δημιουργήθηκε στο πλαίσιο της υπηρεσίας πληροφοριών να πραγματοποιήσει την επιχείρηση στο Αιγαίο Πέλαγος με υλικοτεχνική υποστήριξη από τις αεροπορικές και ναυτικές δυνάμεις του τουρκικού στρατού. Η πλοκή, η οποία κρατήθηκε αυστηρά εμπιστευτική βάσει της ανάγκης για γνώση μόνο από το στενό περιβάλλον του Ερντογάν και του Φιντάν, θα τεθεί σε εφαρμογή κάποια στιγμή κοντά στις γενικές εκλογές του 2023 για να συσπειρώσει το έθνος πίσω από τον Ερντογάν και να φέρει μια απροσδόκητη ψήφο υπέρ του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP) και τους εθνικιστές συμμάχους του.

Για δεκαετίες, η MIT δεν είχε αυτόνομη επιχειρησιακή ικανότητα στρατιωτικού τύπου και η δράση της περιοριζόταν κυρίως σε επιχειρήσεις συλλογής πληροφοριών.

Όταν η MIT χρειαζόταν δύναμη στο έδαφος, βασιζόταν σε πολλές επίλεκτες μονάδες του στρατού, όπως η Combat Search and Rescue (Muharebe Arama Kurtarma, ή MAK), μέρος της Διοίκησης των Ειδικών Δυνάμεων (Özel Özel Kuvvetler Komutanlığı). υποβρύχια επίθεση του τουρκικού ναυτικού (Su Altı Taarruz, ή SAT), το αντίστοιχο των Πεζοναυτών των ΗΠΑ. και Υποβρύχια Άμυνα (Sualtı Savunma, ή SAS). Περιστασιακά, η Αστυνομική Δύναμη Ειδικών Επιχειρήσεων του αστυνομικού τμήματος (Özel Harekat Polis) χρησιμοποιείτο επίσης από την υπηρεσία πληροφοριών για τη διεξαγωγή εσωτερικών επιχειρήσεων.

Αυτό άρχισε να αλλάζει όταν ο Φιντάν, ένας σκληροπυρηνικός ισλαμιστής με θέσεις υπέρ του Ιράν που δεν είχε εμπειρία στις υπηρεσιες πληροφορίες, διορίστηκε επικεφαλής της υπηρεσίας τον Μάιο του 2010. Ο Φιντάν ξεκίνησε να μεταμορφώνει την υπηρεσία σύμφωνα με τις οδηγίες του αφεντικού του, μεταφέροντας νέα άτομα από άλλες κυβερνητικές υπηρεσίες και κατά καιρούς στρατολογώντας άτομα από το εξωτερικό, ειδικά από ισλαμιστικές ομάδες.

Ο εμπνευστής της δημιουργίας ισλαμιστικών ομάδων εντός της Συρίας, ετοιμάζει αντίστοιχη προβοκάτσια κατά της Ελλάδας

Ο Φιντάν, ο οποίος θαυμάζει το καθεστώς των μουλάδων του Ιράν και εκπαιδεύτηκε σε σιιτικούς κύκλους σπουδών όταν ήταν νεαρός υπαξιωματικός στην Άγκυρα, ήθελε να δημιουργήσει μια τουρκική εκδοχή της Δύναμης Κουντς μέσα στην υπηρεσία. Έδωσε σχετικές οδηγίες μάλιστα στο νεοπροσληφθέν προσωπικό του να το κάνει αυτό.

Εν τω μεταξύ, ξεκίνησε επίσης μια εκκαθάριση εκατοντάδων πρακτόρων από τη MIT με κατασκευασμένες κατηγορίες για να δημιουργήσει χώρο για τους νεοσύλλεκτους, να εκφοβίσει τους επικριτές του εντός της υπηρεσίας και να καταστείλει τη διαφωνία σε όλες τις βαθμίδες εξουσίας.

Μία από τις βασικές στρατολογήσεις που πραγματοποίησε ο Φιντάν μόλις ανέλαβε τα ηνία της MIT ήταν η μεταφορά του 57χρονου πρώην στρατιωτικού Κεμάλ Εσκιντάν, ο οποίος είχε κάποια εμπειρία σε θέματα πληροφοριών. Ο Εσκίνταν υπηρέτησε ως αξιωματικός όταν ήταν ταγματάρχης μεταξύ Ιουλίου 2006 και Ιουνίου 2007 στη Διεύθυνση του Γενικού Επιτελείου για την Αντικατασκοπεία και την Ασφάλεια.

Έγγραφο του Γενικού Επιτελείου που δείχνει ότι ο Kemal Eskintan εργάστηκε ως αξιωματικός έργου στο τμήμα πληροφοριών του στρατού

Ο Eskintan αρχικά τοποθετήθηκε στο τμήμα που ήταν υπεύθυνο για την παροχή υπηρεσιών προστασίας σε «άτομα υψηλής αξίας». Το 2014 τοποθετήθηκε επικεφαλής του Τμήματος Ειδικών Επιχειρήσεων (Özel Faaliyetler Dairesi). Η πρώτη κρίσιμη επιχείρηση που διεξήγαγε ο Eskintan ήταν η εκπαίδευση και ο εξοπλισμός τζιχαντιστικών ομάδων στη Συρία. Ο Εσκιντάν, γνωστός με τον ονοματάρχη του Αμπού Φουρκάν, εξαπέλυσε χιλιάδες ένοπλους τζιχαντιστές στη Συρία, πολλοί με διασυνδέσεις με την Αλ Κάιντα και το Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και τη Συρία (ISIS).

Όταν η Τουρκία συνεργάστηκε με τις ΗΠΑ σε ένα πρόγραμμα εκπαίδευσης και εξοπλισμού μέχρι το 2016 για αυτό που διαφημιζόταν ως υποστήριξη της μετριοπαθούς αντιπολίτευσης στη Συρία, τα ονόματα και οι ομάδες που προσδιορίστηκαν ως υποψήφιοι από τον Εσκιντάν για εγγραφή στο πρόγραμμα προέρχονταν κυρίως από την Αλ Κάιντα και Ομάδες που συνδέονται με το ISIS. Δεν προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι η CIA απέρριψε πολλά από αυτά κατά τη διάρκεια της εξέτασης των υποψηφίων που υπέβαλε η Τουρκία.

Ομάδες των ειδικών δυνάμεων της Τουρκίας θα συμμετέχουν στην προβοκάτσια κατά της Ελλάδας

Ο δεύτερος κρίσιμος ρόλος που έπαιξε ο Εσκιντάν ήταν κατά τη διάρκεια της απόπειρας πραξικοπήματος τον Ιούλιο του 2016, η οποία ενορχηστρώθηκε για να δημιουργήσει ένα πρόσχημα για μια μαζική εκκαθάριση του τουρκικού στρατού, συμπεριλαμβανομένης της απομάκρυνσης των δύο τρίτων όλων των αξιωματικών, καθώς και να ξεκινήσει μια στρατιωτική επιχείρηση στη Συρία, να βοηθήσει τον Ερντογάν να γίνει πρόεδρος χωρίς κανέναν έλεγχο των εξουσιών του και να καταπνίξει τη διαφωνία και την αντιπολίτευση στην Τουρκία.

Ο Εσκιντάν έφερε πολλές τζιχαντιστικές ομάδες στην Τουρκία προετοιμάζοντας το στημένο πραξικόπημα και τις τοποθέτησε στην Κωνσταντινούπολη και σε πολλές άλλες βασικές πόλεις με σκοπό να προκληθεί αιματοχυσία στους δρόμους. Μάλιστα, μερικοί από τους ανθρώπους που συμμετείχαν στο λιντσάρισμα άοπλων δόκιμων που είχαν διαταχθεί να συμμετάσχουν σε άσκηση και εκπαίδευση και να φρουρήσουν τη Γέφυρα του Βοσπόρου με το πρόσχημα της προστασίας από τρομοκρατική επίθεση ήταν τζιχαντιστές του Εσκιντάν.

Αφού οι οικογένειες των θυμάτων υπέβαλαν ποινικές καταγγελίες, οι εισαγγελείς ξεκίνησαν να ερευνήσουν το λιντσάρισμα των δόκιμων, αλλά γρήγορα σταμάτησαν από το βιαστικά συνταγμένο νομοθετικό διάταγμα της κυβέρνησης Ερντογάν που παρείχε γενική ασυλία στους πολίτες που συμμετείχαν σε εκδηλώσεις κατά του πραξικοπήματος στις 15 και 16 Ιουλίου. Οι έρευνες για τον εντοπισμό των δραστών των λιντσαρίσματος αποσύρθηκαν στη συνέχεια.

Παρά τις επανειλημμένες προτάσεις που υποβλήθηκαν από δικηγόρους υπεράσπισης σε δίκες του στημένου πραξικοπήματος για να φέρουν τον Εσκιντάν και τον βοηθό του, Καντίρ Σαζόγλου, πρώην λοχία στο στρατό, στο βήμα των μαρτύρων για διασταύρωση για να μάθουν ποιοι ρόλοι είχαν παίξει κατά τη διάρκεια του πραξικοπήματος, απορρίφθηκαν από τους δικαστές με κυβερνητική οδηγία. Δεν δόθηκαν εξηγήσεις από τα δικαστήρια για την άρνησή τους να εκδώσουν κλήτευση για να εμφανιστούν στο δικαστήριο.

Όταν η Τουρκία ενεπλάκη στη Λιβύη και έστειλε Σύρους τζιχαντιστές να πολεμήσουν εκεί, ήταν ο Εσκιντάν που είχε πραγματοποιήσει την παράνομη επιχείρηση για λογαριασμό της υπηρεσίας πληροφοριών. Έκανε μάλιστα επανειλημμένα ταξίδια εκεί για να επιβλέπει τις επιχειρήσεις.

Από το 2016 ο Eskintan έχει επίσης εμπλακεί σε διασυνοριακές επιχειρήσεις απαγωγής επικριτών και αντιπάλων του Ερντογάν στην Τουρκία και μεταξύ ομάδων της διασποράς, προκειμένου να διατηρήσει ένα κλίμα φόβου και στον εκφοβισμό των επικριτικών δημοσιογράφων που εξακολουθούν να αποκαλύπτουν τις αδικίες της κυβέρνησης Ερντογάν κάτω από δύσκολες συνθήκες από την εξορία.

Τώρα είναι επικεφαλής της επιχείρησης προβοκάτσιας κατά της Ελλάδας για να πυροδοτήσει σκόπιμα εντάσεις για να εξυπηρετήσει το αφεντικό του. Θα βασιστεί σε αυτή τη μυστική μονάδα που λειτουργεί στο πλαίσιο της υπηρεσίας πληροφοριών υπό τη διαχείριση του, προκειμένου να συμβεί αυτό μόλις δοθεί το τελικό πράσινο φως από τον Πρόεδρο Ερντογάν.

Η ιδέα της ανάπτυξης μιας αυτόνομης μονάδας ειδικών δυνάμεων εντός του MIT διαμορφώθηκε από τον Eskintan ξεκινώντας το 2012, σύμφωνα με τις φιλοδοξίες του Fidan να πραγματοποιήσει μυστικές διασυνοριακές επιχειρήσεις. Αντί να βασίζεται σε παρόμοιες μονάδες που υπάρχουν ήδη στον στρατό και την αστυνομία, ο Φιντάν ήθελε ελεύθερα τα χέρια του και δεν ήθελε να αντιμετωπίσει τους περιορισμούς που αντιμετώπισε η υπηρεσία όταν χρησιμοποιούσε τις ειδικές δυνάμεις του τουρκικού στρατιωτικού και της αστυνομίας, οι οποίες έχουν τα δικά τους σύνολο κανόνων και είναι σχετικά υπόλογοι στο κοινό και στο δικαστικό σώμα, σε αντίθεση με τη MIT, η οποία απολαμβάνει πλήρη ασυλία χάρη στη νομοθεσία που προωθείται από το κοινοβούλιο από τον Ερντογάν.

Προκειμένου να δημιουργηθούν αυτές οι ειδικές δυνάμεις, η MIT προσέγγισε αρκετούς υψηλόβαθμους αξιωματικούς της Διοίκησης Ειδικών Δυνάμεων (Özel Kuvvetler Komutanlığı, ÖKK) το 2013 για στρατολόγηση καθώς και συνταξιούχους του ÖKK. Στους υποψηφίους προσφέρθηκαν υψηλότεροι μισθοί, περισσότερα επιδόματα και, το πιο σημαντικό, ασυλία από τη δίωξη εάν εκτίθονταν. Ο υποστράτηγος Zekai Aksakallı, ο διοικητής της ÖKK που είχε στενούς δεσμούς με τη MIT, ενθάρρυνε τις μεταθέσεις.

Η MIT άρχισε επίσης να βάζει τους δικούς της πράκτορες μέσω της εκπαίδευσης ÖKK, ειδικά για συμμετοχή σε δολιοφθορές, επιδρομές, παγίδευση, καταστροφή, διείσδυση και επιχειρήσεις προβοκάτσιας ως μέρος ενός μαθήματος με επίσημο τίτλο «Μη συμβατικές Επιχειρήσεις» (Konvansiyonel Olmayan Harp, ή KOH). Φυλακή. Ο στρατηγός Semih Terzi, ο νούμερο δύο στο ÖKK, δεν ήταν ευχαριστημένος με τις κρυφές συναλλαγές της MIT, ειδικά στη Συρία και το Ιράκ, και ήταν σθεναρά αντίθετος στις παράνομες δραστηριότητες της MIT.

Ο Στρατηγός Τερζή δολοφονήθηκε τον Ιούλιο του 2016 από μια μυστική συνωμοσία που επινοήθηκε από το MIT και χαρακτηρίστηκε ψευδώς ως πραξικοπηματίας για να καλύψει τα ίχνη που οδήγησαν στη δολοφονία του. Όταν η σύζυγός του άρχισε να ψάχνει για να μάθει περισσότερα για τη δολοφονία, ρίχτηκε στη φυλακή για να φιμώσει την οικογένεια από το να αποκαλύψει ποτέ τι ανακάλυψε ο σύζυγός της για τις παράνομες δραστηριότητες του MIT στη Συρία και πώς ο Aksakallı επωφελήθηκε προσωπικά από τις συγκρούσεις και τις πωλήσεις όπλων.

Αφού κάθε αντίσταση στα σχέδια του είχε αφανιστεί, ο Eskintan ενέτεινε τις προσπάθειές του να ενισχύσει τη μονάδα ειδικών δυνάμεων του MIT. Τα τελευταία χρόνια, οι μυστικές επιχειρήσεις της MIT που πραγματοποιήθηκαν στη Συρία και το Ιράκ για τη δολοφονία και τη σύλληψη ανώτερων στελεχών του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK) και των συριακών παραφυάδων του διεξήχθησαν από αυτή τη μονάδα ειδικών δυνάμεων. Η MIT συχνά διαρρέει αυτές τις επιχειρήσεις στα μέσα ενημέρωσης για να προωθήσει την δημόσια εικόνα της υπηρεσίας και να δημιουργήσει πολιτικό κεφάλαιο ενάντια σε ανταγωνιστές στην αστυνομία και τις στρατιωτικές μονάδες.

Τώρα η ίδια μονάδα είναι έτοιμη να χτυπήσει ελληνικούς στόχους, όχι για να προωθήσει τους στρατηγικούς στόχους της Τουρκίας ή να αντιμετωπίσει επείγουσες ανησυχίες εθνικής ασφάλειας, αλλά μάλλον για να προωθήσει έναν μαχόμενο Ερντογάν πριν από τις γενικές εκλογές εν μέσω των αυξανόμενων οικονομικών δυσκολιών που αντιμετωπίζουν οι ψηφοφόροι στην καθημερινή τους ζωή. Εάν και όταν συμβεί αυτό, η δημόσια συζήτηση θα προχωρήσει πέρα ​​από τις συζητήσεις για το ψωμί και θα προχωρήσει σε σύγκρουση με την Ελλάδα και ο Ερντογάν ελπίζει να ξεπεράσει τις κρίσιμες εκλογές εν μέσω μιας αυξημένης εθνικιστικής ρητορικής .

ΠΗΓΗnewsbreak.gr

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Newsroom

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η Ράνια Τζίμα διάβασε Periodista.gr, τα τηλέφωνα έσπασαν και ο Κασσελάκης θα πάει στο Mega Channel του Μαρινάκη

Η Πυθία σχολιάζει Αναγνώστριες και αναγνώστες μου. Συντρόφισσες και σύντροφοι....

Τεκτονικός πολιτικός σεισμός: Τρεις μυστικές δημοσκοπήσεις δείχνουν μεγάλες ανατροπές στις ευρωεκλογές

Η Πυθία αποκαλύπτει Τεκτονικό πολιτικό σεισμό και ραγδαίες εξελίξεις θα...

Βελόπουλος: Αυτοί είναι οι παιδοβιαστές που κυκλοφορούν ελεύθεροι

Άγνοια δήλωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης για την εισαγγελική πρόταση...

Οι μυστικές δημοσκοπήσεις που γνωρίζει ο Στέφανος Κασσελάκης

Του Νίκου Τσαγκρή Εν αρχή ην ο λόγος και Θεός...