«Βόμβα» Πούτιν: Κήρυξε μερική επιστράτευση – Αναβαθμίζεται κατακόρυφα η ρωσική στρατιωτική επιχείρηση

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν κήρυξε πριν από λίγο μερική επιστράτευση, σε διάγγελμά του, όπως μετέδωσε το πρακτορείο TASS ενώ δήλωσε πως οι κάτοικοι του Ντόνμπας έχουν δικαίωμα να επιλέξουν το μέλλον τους.

Στην Δύση εμαφαίζονται οργισμένοι για τα σχέδια των ρωσόφωνων για τη διεξαγωγή δημοψηφισμάτων σε τέσσερις περιφέρειες της Ουκρανίας.

Η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν χαρακτήρισε κατάφωρη παραβίαση του καταστατικού χάρτη του ΟΗΕ από τη Ρωσία.

«Δεν θα αναγνωρίσουμε ποτέ την προσπάθεια της Ρωσίας να νομιμοποιήσει την παράνομη και βάρβαρη κατοχή ουκρανικών εδαφών», δήλωσε η κυρία Φον ντερ Λάιεν στο Γερμανικό Πρακτορείο.

«Η προσπάθεια να αλλάξουν τα σύνορα της Ουκρανίας είναι εντελώς απαράδεκτη και σαφής παραβίαση του Χάρτη του ΟΗΕ, της ανεξαρτησίας, της εθνικής κυριαρχίας και της εδαφικής ακεραιότητας της Ουκρανίας», πρόσθεσε η επικεφαλής της Κομισιόν στο περιθώριο της 77ης Γενικής Συνέλευσης του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών στη Νέα Υόρκη.

H Ρωσία θα υποστεί «μεγαλύτερες συνέπειες» εάν προχωρήσει στην ένταξη τμημάτων της επικράτειας της Ουκρανίας, δήλωσε χθες Τρίτη (20/9) ανώτερος αξιωματούχος του αμερικανικού Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

«Έχουμε καταστήσει σαφές πως θα υπάρξουν μεγαλύτερες συνέπειες. Διαθέτουμε αριθμό εργαλείων», είπε ο αξιωματούχος του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Reuters.

Σε αυστηρό τόνο ήταν και το μήνυμα του καγκελαρίου της Γερμανίας, Ολαφ Σολτς. Τόνισε ότι ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν θα εγκαταλείψει τις «αυτοκρατορικές φιλοδοξίες» του, που εγείρουν κίνδυνο καταστροφής της Ουκρανίας και της Ρωσίας, εάν αναγνωρίσει πως δεν μπορεί να κερδίσει τον πόλεμο που εξαπέλυσε την 24η Φεβρουαρίου.

Την ίδια ώρα, η Η Λιζ Τρας θα χρησιμοποιήσει την πρώτη επίσκεψή της στο εξωτερικό ως πρωθυπουργός της Βρετανίας για να υποσχεθεί βοήθεια δισεκατομμυρίων λιρών για την υποστήριξη της Ουκρανίας την επόμενη χρονιά, όπως ανακοίνωσε το γραφείο της, ενώ καταδίκασε τις ενέργειες της Κίνας κατά της Ταϊβάν πριν από την ομιλία της στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ.

Η Τρας θα δεσμευτεί στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ προκειμένου να παρέχει την ίδια ή μεγαλύτερη από το 2022 στρατιωτική βοήθεια (2,31 δισεκατομμύρια ευρώ) στην Ουκρανία για το 2023, διπλασιάζοντας την υποστήριξή της προς το Κίεβο μετά από την εισβολή της Ρωσίας.

Παράλληλα, θα υποστηρίξει ότι θα βοηθήσει την ανεξαρτησία της Ευρώπης από τη ρωσική ενέργεια.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Τεκτονικός πολιτικός σεισμός: Τρεις μυστικές δημοσκοπήσεις δείχνουν μεγάλες ανατροπές στις ευρωεκλογές

Η Πυθία αποκαλύπτει Τεκτονικό πολιτικό σεισμό και ραγδαίες εξελίξεις θα...

Βελόπουλος: Αυτοί είναι οι παιδοβιαστές που κυκλοφορούν ελεύθεροι

Άγνοια δήλωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης για την εισαγγελική πρόταση...

Η Ράνια Τζίμα διάβασε Periodista.gr, τα τηλέφωνα έσπασαν και ο Κασσελάκης θα πάει στο Mega Channel του Μαρινάκη

Η Πυθία σχολιάζει Αναγνώστριες και αναγνώστες μου. Συντρόφισσες και σύντροφοι....