«Βόμβα» Ερντογάν: Η Ρωσία θέλει να τερματίσει τη σύγκρουση στην Ουκρανία άμεσα – Διαφωνεί στρατηγός των ΗΠΑ

Ο Τούρκος Πρόεδρος Erdogan πιστεύει ότι η Ρωσική Ομοσπονδία επιδιώκει να τερματίσει τη σύγκρουση στην Ουκρανία το συντομότερο δυνατό, ωστόσο αμερικανός στρατηγός διαφωνεί καθώς εκτιμάει ότι η ένοπλη σύγκρουση θα διαρκέσει χρόνια…
Όταν ρωτήθηκε για το πόσο σύντομα, κατά την άποψή του, θα τελειώσει η σύγκρουση στην Ουκρανία, ο Τούρκος Πρόεδρος ανέφερε ότι «πρώτα από όλα, η θέση της Ρωσίας είναι πολύ σημαντική».
«Στο Ουζμπεκιστάν, συναντήθηκα με τον Πρόεδρο της Ρωσίας Putin και είχαμε πολύ διεξοδικές συνομιλίες μαζί του», είπε ο Erdogan.
Ο Ρώσος Πρόεδρος Putin «απέδειξε ότι προσπαθούσε να ολοκληρώσει την σύγκρουση το συντομότερο δυνατό».

Σύμφωνα με τον Erdogan, «τώρα τα πράγματα είναι αρκετά προβληματικά».
Remaining Time-0:00FullscreenMute«Πιστεύω ότι θα γίνει ένα σημαντικό βήμα προόδου», είπε ο Τούρκος πρόεδρος.
Παράλληλα, τόνισε ότι «πασχίζει να διασφαλίσει ότι αυτή η μάχη θα τελειώσει ειρηνικά».

ΗΠΑ: Σε 2-3 χρόνια τα F16 στην Ουκρανία – Ο πόλεμος θα διαρκέσει χρόνια

Η Ουκρανία θα λάβει μαχητικά-βομβαρδιστικά F-16 σε δύο ή τρία χρόνια, εάν ληφθεί πολιτική απόφαση για την προμήθεια τους ανέφερε ο διοικητής της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ σε Ευρώπη και Αφρική.
Η Δύση «αρχίζει να σκέφτεται περισσότερο μακροπρόθεσμα», κάνοντας σχέδια για περαιτέρω στρατιωτική βοήθεια στην Ουκρανία.
Ο αμερικανός στρατηγός εκτίμησε ότι οι μάχες στην Ουκρανία «είναι πιθανό να συνεχιστούν για χρόνια, όχι για μήνες», αναφέρει το Politico.
Ο αμερικανός διευκρίνισε ότι τα F-16 «δεν θα έφταναν στην Ουκρανία νωρίτερα από δύο με τρία χρόνια μετά τη λήψη οποιασδήποτε πολιτικής απόφασης»
Ο μεγάλος χρόνος σχετίζεται με ζητήματα εκπαίδευσης πιλότων και επιμελητείας.
Ο αμερικανός στρατηγός εξέφρασε την άποψη ότι η Ουκρανία, λόγω της προμήθειας όπλων από τη Δύση, έχει όλα τα απαραίτητα εργαλεία «για να επιβιώσει και να πολεμήσει χωρίς να μετατρέψει αυτό που συμβαίνει «σε τρίτο παγκόσμιο πόλεμο».

Ο αμερικανός στρατηγός αναγνώρισε ότι οι ΗΠΑ διαβιβάζουν πληροφορίες επιχειρησιακών πληροφοριών στην Ουκρανία, ιδίως για τις αποθήκες των ρωσικών δυνάμεων στην Ουκρανία. Παράλληλα, διαβεβαίωσε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν ασχολούνται με την επιλογή τέτοιων στόχων.
«Παραδίδουμε πού βρίσκεται κάποια τέτοια στρατιωτική περιουσία και μετά εξαρτάται από τις ουκρανικές αρχές αν θέλουν να τους χτυπήσουν ή όχι».
Ταυτόχρονα, ο στρατηγός πρόσθεσε ότι νωρίτερα οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας αντιμετώπιζαν δυσκολίες στο να πραγματοποιήσουν χτυπήματα εναντίον τέτοιων στόχων.
«Αλλά στη συνέχεια πήραν πολλαπλούς εκτοξευτές πυραύλων HIMARS από τις ΗΠΑ».
Υποστήριξε ότι η Ουκρανία κατάφερε να διατηρήσει “περίπου το 80%” της αεροπορικής της δύναμης, αναφέρει το Politico.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ