Αυτό θα κάνει ο Μητσοτάκης για την αυτοδυναμία – Η «δεξαμενή» του ΣΥΡΙΖΑ και οι δεύτερες κάλπες

Καθημερινά πλέον ο πρωθυπουργός μιλώντας για τις πρόωρες εκλογές εκφράζει δημόσια την αισιοδοξία του ότι η ΝΔ στις δεύτερες κάλπες μπορεί να φτάσει ένα 37-38 % κερδίζοντας στο νήμα την αυτοδυναμία.

Αν και μέχρι σήμερα καμία μέτρηση δεν δείχνει κάτι τέτοιο, μια ομάδα στενών συνεργατών του επιμένει ότι με βάση τα ποσοστά των μετρήσεων και τους αναποφάσιστους η ΝΔ είναι πολύ κοντά στην επίτευξη του στόχου. Στηρίζουν δε αυτή τους την αισιοδοξία στο γεγονός ότι ένας στους 10 ψηφοφόρους δηλώνει ότι δεν έχει αποφασίσει ακόμα ποιο κόμμα θα ψηφίσει.

Μελετώντας μάλιστα τα στοιχεία της εταιρείας Pulse, οι αναποφάσιστοι βρίσκονται στο 9,5%, στην εταιρεία Mark στο 9,3% και στην Metron Analysis στο 8,9%.

Έτσι, σύμφωνα με πληροφορίες, το επόμενο διάστημα η τακτική που θα ακολουθήσει η κυβέρνηση θα έχει να κάνει με την προσέγγιση των ψηφοφόρων που βρίσκονται στην γκρίζα ζώνη των αναποφάσιστων και οι οποίοι θα πάρουν την τελική απόφαση για το που θα ρίξουν στην ψήφο τους πάνω από την κάλπη.

Υπάρχει ωστόσο μια σημαντική παράμετρος στο θέμα, την οποία οι παροικούντες στο Μέγαρο Μαξίμου παραβλέπουν, καθώς θεωρούν ότι οι αναποφάσιστοι θα αποφασίσουν λαμβάνοντας υπ όψη τις παροχές που θα εξαγγείλει το επόμενο διάστημα, η κυβέρνηση.

Η παράμετρος που παραβλέπουν έχει να κάνει με το γεγονός ότι στο σύνολο των δημοσκοπήσεων, το μεγαλύτερο ποσοστό των αναποφάσιστων προέρχονται από τον ΣΥΡΙΖΑ. Δηλαδή το 2019 οι ψηφοφόροι αυτοί είχαν ψηφίσει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης και άρα βρίσκονται πιο κοντά στην Κουμουνδούρου. Μπορεί δηλαδή να προέρχονται από την δεξαμενή του κέντρου, η πλειοψηφία ωστόσο έχει κεντροαριστερό προσανατολισμό.

Οι αναλυτές των δημοσκοπήσεων που βρίσκονται μέσα και πέριξ του Μεγάρου Μαξίμου επιμένουν ωστόσο ότι σημαντικό ρόλο σε όλη την διαδικασία θα παίξει το γεγονός ότι ο πρωθυπουργός εμφανίζεται να έχει μεγαλύτερη αποδοχή απ’ότι έχει η ΝΔ. Θεωρούν λοιπόν, ότι την κρίσιμη ώρα θα μετρήσει ιδιαίτερα η απήχηση του Κυριάκου Μητσοτάκη στην κοινωνία καθώς μια μερίδα των ψηφοφόρων μπορεί να διαφωνεί με τις επιμέρους παρεμβάσεις της κυβέρνησης ακούει ωστόσο και πείθεται από τον πρωθυπουργό.

Παράλληλα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης επιχειρεί να αναβιώσει το αντι –ΣΥΡΙΖΑ μέτωπο βάζοντας το δίλημμα «Πάμε μπροστά ή γυρίζουμε πίσω» και «Μητσοτάκης ή Τσίπρας».

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Τεκτονικός πολιτικός σεισμός: Τρεις μυστικές δημοσκοπήσεις δείχνουν μεγάλες ανατροπές στις ευρωεκλογές

Η Πυθία αποκαλύπτει Τεκτονικό πολιτικό σεισμό και ραγδαίες εξελίξεις θα...

Βελόπουλος: Αυτοί είναι οι παιδοβιαστές που κυκλοφορούν ελεύθεροι

Άγνοια δήλωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης για την εισαγγελική πρόταση...

Η Ράνια Τζίμα διάβασε Periodista.gr, τα τηλέφωνα έσπασαν και ο Κασσελάκης θα πάει στο Mega Channel του Μαρινάκη

Η Πυθία σχολιάζει Αναγνώστριες και αναγνώστες μου. Συντρόφισσες και σύντροφοι....