Αυξάνεται κατακόρυφα το πολιτικό ρίσκο στην Ελλάδα – Aποδυναμώνεται η ΝΔ θα υποχρεωθεί σε συγκυβέρνηση

Το πολιτικό ρίσκο στην Ελλάδα αυξάνεται σύμφωνα με τo Bankingnews.gr. Μαζί με το πολιτικό ρίσκο θα αυξηθεί και το επενδυτικό ρίσκο…

Η πίεση που ασκείται στην κυβέρνηση Μητσοτάκη από φίλα προσκείμενα μέσα ενημέρωσης, πέραν από τις προσωπικές ατζέντες που εξυπηρετούν… αναδεικνύουν μια νέα πτυχή… ότι η ΝΔ και ο Μητσοτάκης είναι πιο αδύναμοι από ότι έχει εκτιμηθεί.
Τα δημοσκοπικά ευρήματα και η οικονομία όπου αναμένεται επιδείνωση το 2023 δεν θα είναι σύμμαχοι της Νέας Δημοκρατίας και του Κυριάκου Μητσοτάκη, σύμφωνα με τo Bankingnews.gr.
Η επίθεση Μαρινάκη που εκπροσωπεί τον πρώην όμιλο ΔΟΛ και διαθέτει ισχυρή δύναμη πυρός και με όρους οικονομικούς αλλά και με όρους επίδρασης στην κοινωνία μέσω του πλήθος του μέσων ενημέρωσης που διαθέτει… πρέπει να αξιολογηθεί και με τα τεκταινόμενα στον Άρειο Πάγο που αφορούν τις υποθέσεις Μαρινάκη.

Το μεγάλο πλήγμα η Νέα Δημοκρατία και η Κυβέρνηση Μητσοτάκη θα το υποστούν στην οικονομία αφού ο ετεροχρονισμός φάσης μεταξύ του γεγονότος και της επίδρασης της οικονομίας οδηγεί στο συμπέρασμα… ότι η οικονομία θα πλήξει την κυβέρνηση το 2023 δηλαδή του τελευταίους μήνες πριν τις εκλογές…

Σύμφωνα με τo Bankingnews.gr, η Νέα Δημοκρατία με βάση όλα τα ευρήματα και τις εκτιμήσεις έμπειρων δημοσκόπων θα καταλήξει στην ζώνη του 31% με 32% και ο ΣΥΡΙΖΑ θα βρεθεί στην ζώνη του 27% με 28%.

Το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ θα επιτύχει ποσοστά περίπου 13%… ενώ πολύ ενδιαφέρον στοιχείο είναι η είσοδος του Ηλία Κασιδιάρη και του Κόμματος του Έλληνες για την Πατρίδα στην ελληνική βουλή… με ποσοστά πέριξ του 4%.
Με βάση όλες τις ενδείξεις… η επόμενη βουλή θα είναι 7κομματική όπερ σημαίνει ότι θα αποδυναμωθεί με όρους βουλευτικών εδρών το πρώτο κόμμα.

Η αύξηση του πολιτικού ρίσκου στην Ελλάδα θα μειώσει δραματικά το ήδη χαμηλό επενδυτικό ενδιαφέρον

Η αύξηση του πολιτικού ρίσκου στην Ελλάδα θα μειώσει δραματικά το ήδη χαμηλό επενδυτικό ενδιαφέρον.
Σε κάθε περίπτωση η πιθανότητα αναβάθμισης της ελληνικής οικονομίας το 2023 μηδενίζεται.
Γενικώς το χρηματιστήριο θα καταστεί όμηρος των πολιτικών εξελίξεων και των οικονομικών συνεπειών, οπότε ούτε το 2023 θα είναι καλή χρονιά χρηματιστηριακά…
Όλοι οι ανοδικοί στόχοι θα αναθεωρηθούν επί τα χείρω και χαμηλότερα προφανώς…

Το βασικό συμπέρασμα ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη για τους επόμενους 7 μήνες έως τις εκλογές του Μαίου 2023… θα υποστεί συνεχιζόμενη και διαιωνιζόμενη φθορά που θα καταγραφεί ξεκάθαρα στα εκλογικά αποτελέσματα.
Συν τοις άλλοις μέσα στην ΝΔ υπάρχει και ένας πυρήνας που είναι αρνητικά διακείμενος στον Μητσοτάκη και αναφερόμαστε στην καραμανλική πτέρυγα που δεν διάκειται φιλικά στον Μητσοτάκη και βεβαίως δεν μπορεί να μην αποτιμηθεί και ο ρόλος Σαμαρά του πρώην πρωθυπουργού ο οποίος και αυτός δεν είναι φιλικά διακείμενος στον Μητσοτάκη…

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η νέα παρέμβαση του Μανώλη Κοττάκη για το sms της Μαρέβας Μητσοτάκη στον Βαγγέλη Μαρινάκη

Του Μανώλη Κοττάκη Η «Εστία» κυκλοφορεί 148 χρόνια και είναι...

Τσιρίδες και ουρλιαχτά μέσα στη νύχτα από τα οικόσιτα του Μητσοτάκη για την Μαρέβα

Η Πυθία αποκαλύπτει Θλίψη και οίκτος για δημοσιογράφους και τρολς...

Δημοσκόπηση – σοκ για το SMS της Μαρέβας στον Μαρινάκη (pic)

Η αποκάλυψη της Εστίας της Κυριακής αλλά και το...

Η μεγάλη έκπληξη: Δεύτερο κόμμα στις ευρωεκλογές η Ελληνική Λύση του Κυριάκου Βελόπουλου

Η Πυθία αποκαλύπτει Αναγνώστριες και αναγνώστες μου. Όπως σας έγραψα...