Αμετανόητος ο Μητσοτάκης από την Λιθουανία: Καλώς κήρυξε τον… πόλεμο στην Ρωσία

Ο πρωθυπουργός κατά τη διάρκεια των δηλώσεων που έκανε με την πρωθυπουργό της Λιθουανίας Ίνγκριντ Σιμονίτε, για άλλη μία φορά θέλησε να αποδείξει στον εαυτό του τι καλά που έκανε να εκθέσει την χώρα έναντι της Ρωσίας και να κηρύξει από μόνος του τον πόλεμο κατά της Μόσχας θέτοντας ουσιαστικό σε κίνδυνο όλους τους πολίτες.

Μάλιστα κατηγόρησε την Τουρκία που κοιτάζει τα συμφέροντά της και δεν παίρνει το μέρος κανενός, ενώ ο ίδιος καταδίκασε τους Έλληνες στην ανέχεια και στην ακρίβεια σε όλα και στα πάντα.

Οι Έλληνες πλέον φοβούνται να πάνε στο σουπερμάρκετ καθώς κάθε εβδομάδα βλέπουν άλλες τιμές προς… τα πάνω.

Κατάσταση την οποία είχαν να βιώσουν από την Κατοχή.

Όπως είπε «συζητήσαμε τα τελευταία δεδομένα για την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία και επαναλάβαμε τη δέσμευσή μας να είμαστε στο πλευρό του Κιέβου.

Καταδικάσαμε με τον πιο απόλυτο τρόπο τις τελευταίες επιθέσεις σε ουκρανικές πόλεις με θανάτους αμάχων και καταστροφές κρίσιμων υποδομών και τονίσαμε ότι στηρίζουμε την εδαφική κυριαρχία της Ουκρανίας καθώς και ότι θα είμαστε στο πλευρό της για όσο διάστημα χρειαστεί».

«Ενημέρωσα την πρωθυπουργό της Λιθουανίας για τις συνεχιζόμενες προκλήσεις της Τουρκίας στο Αιγαίο και την κλιμακούμενη ρητορική που βάζει σε κίνδυνο την σταθερότητα στην περιοχή. Αποτελεί ένα παράδειγμα, η Τουρκία, το πώς μια αναθεωρητική δύναμη μπορεί να θέσει σε κίνδυνο την ασφάλεια» είπε ακόμα ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Όπως επανέλαβε ο Έλληνας πρωθυπουργός «η Ελλάδα κρατάει ανοιχτή την πόρτα στον διάλογο αλλά κλειστή την πόρτα στις απειλές κατά της εδαφικής μας κυριαρχίας.

Η Τουρκία πιστεύει ότι δεν χρειάζεται να διαλέξει στρατόπεδο στον πόλεμο της Ουκρανίας σαν να μην υπάρχει σωστό ή λάθος σε αυτή την περίπτωση και πρέπει να καλέσουμε χώρες που θέλουν να γίνουν μέλη της ευρωπαϊκής κοινότητας να ευθυγραμμιστούν με τις ευρωπαϊκές αποφάσεις».

Αντικείμενο των συζητήσεων ήταν και το μεταναστευτικό, πρόσθεσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, λέγοντας ότι «δεν μπορούμε να δεχθούμε εργαλειοποίηση μεταναστών για πολιτικούς λόγους. Η Ελλάδα θα προστατεύει τα σύνορά της που είναι και τα σύνορα της Ευρώπης και καλούμε τους γείτονές μας, όπως η Τουρκία, να αντιμετωπίσουμε αυτό το πρόβλημα».

Ο Έλληνας πρωθυπουργός σημείωσε, επίσης, μετά από σχετική ερώτηση ότι από θέση αρχής αυτοί που έχουν διαπράξει εγκλήματα πολέμου πρέπει να καταστούν υπόλογοι! Δηλαδή ζητάει να πάει ο Ρώσος πρόεδρος Πούτιν σε δικαστήριο για εγκλήματα που η δυτική και η ουκρανική προπαγάνδα ισχυρίζονται ότι έχουν γίνει.

Όσον αφορά την ενεργειακή κρίση η πρωθυπουργός της Λιθουανίας χαρακτήρισε αισιόδοξο το γεγονός ότι υπήρχε μια κατ’ αρχήν συμφωνία σε επίπεδο αρχηγών κρατών ζητώντας να υπάρξει μια τελική λύση όσο το δυνατόν πιο γρήγορα.

Ο κ. Μητσοτάκης από την πλευρά του δήλωσε συγκρατημένα αισιόδοξος ότι θα υπάρξει λύση προσθέτοντας ότι «θα είναι αποτυχία αν δεν συμφωνήσουν οι υπουργοί Ενέργειας γιατί το θέμα θα επιστρέψει ξανά στους αρχηγούς κρατών. Είναι μια τεχνική συζητήση που πρέπει να γίνει σε αυτό το επίπεδο, οι λύσεις που έχουν προταθεί απαντούν σε όλα τα ζητήματα που έχουν τεθεί».

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Τεκτονικός πολιτικός σεισμός: Τρεις μυστικές δημοσκοπήσεις δείχνουν μεγάλες ανατροπές στις ευρωεκλογές

Η Πυθία αποκαλύπτει Τεκτονικό πολιτικό σεισμό και ραγδαίες εξελίξεις θα...

Βελόπουλος: Αυτοί είναι οι παιδοβιαστές που κυκλοφορούν ελεύθεροι

Άγνοια δήλωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης για την εισαγγελική πρόταση...

Η Ράνια Τζίμα διάβασε Periodista.gr, τα τηλέφωνα έσπασαν και ο Κασσελάκης θα πάει στο Mega Channel του Μαρινάκη

Η Πυθία σχολιάζει Αναγνώστριες και αναγνώστες μου. Συντρόφισσες και σύντροφοι....