Έντονο παρασκήνιο: Σύγκρουση κυβέρνησης – επιτροπής ειδικών για την πλήρη άρση των μέτρων

Η απόφαση της κυβέρνησης να άρει άμεσα τα μέτρα προστασίας από τον κορωνοϊό έφερε σφοδρές συγκρούσεις ανάμεσα στην Επιτροπή των Εμπειρογνωμόνων και το υπουργείο Υγείας, ενώ πυροδότησε ακόμα περισσότερο και τον προβληματισμό που υπάρχει γι’αυτό το θέμα στην ΚΟ της ΝΔ.

Οι πληροφορίες λένε ότι πολλοί επιστήμονες εξέφρασαν τις αντιρρήσεις τους για την κυβερνητική απόφαση να αρθούν όλα τα μέτρα αμέσως μετά την Πρωτομαγιά ενώ την 1η Ιουνίου καταργείται και το πιστοποιητικό εμβολιασμού.

«Τις συνέπειες θα τις βρούμε μπροστά μας τον επόμενο μήνα» ανέφεραν μεταξύ άλλων οι επιστήμονες οι οποίοι επέμειναν ότι τα μέτρα που ισχύουν σήμερα θα έπρεπε να διατηρηθούν για ένα μικρό διάστημα μετά το Πάσχα και την Πρωτομαγιά αφού όπως φαίνεται η μαζική έξοδος των πολιτών θα φέρει έξαρση της πανδημίας.

Υποστήριξαν μάλιστα, ότι από την στιγμή που ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης ανακοινώνει την πλήρη άρση των μέτρων κανείς δεν πρόκειται να προσέξει τις ημέρες του Πάσχα και το τετραήμερο της Πρωτομαγιάς.

Το γεγονός ακόμα ότι οι μαθητές θα επιστρέψουν μετά τις πασχαλινές διακοπές χωρίς rapid test θα επιδεινώσει ακόμα περισσότερο την κατάσταση.

Η απόφαση προφανώς είναι πολιτική και έχει σχέση με τον τουρισμό στον οποίο έχει επενδύσει τα πάντα η κυβέρνηση προκειμένου να ξεπεράσει την εκτόξευση του πληθωρισμού, το κύμα ακρίβειας αλλά και τα σοβαρά προβλήματα με τις τιμές στην ενέργεια.

Η όλη κατάσταση ωστόσο, έχει προβληματίσει ιδιαίτερα τα στελέχη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ τα οποία αντιλαμβάνονται μεν την βιασύνη της κυβέρνησης, φοβούνται ωστόσο ότι οι τόσο γρήγορες αποφάσεις μπορούν να φέρουν πολλά και σοβαρά προβλήματα στην ήδη ταλαιπωρημένη κοινωνία.

Όπως λένε μάλιστα, αν μαζί με την ακρίβεια έρθει και ένα ακόμα κύμα κορωνοϊού τα πράγματα θα γίνουν ακόμα πιο δύσκολα και περίπλοκα.

«Πώς είναι δυνατόν όταν καθημερινά έχουμε από 50 έως 80 νεκρούς να τα αφήσεις όλα ελεύθερα την πιο ακατάλληλη στιγμή», αναρωτιούνται στελέχη του κυβερνώντος κόμματος.

Το γεγονός ακόμα ότι καταργείται ο στοιχειώδης έλεγχος του ενός self test στους μαθητές, έχει εξοργίσει την εκπαιδευτική κοινότητα αλλά και πολλούς γονείς.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η νέα παρέμβαση του Μανώλη Κοττάκη για το sms της Μαρέβας Μητσοτάκη στον Βαγγέλη Μαρινάκη

Του Μανώλη Κοττάκη Η «Εστία» κυκλοφορεί 148 χρόνια και είναι...

Τσιρίδες και ουρλιαχτά μέσα στη νύχτα από τα οικόσιτα του Μητσοτάκη για την Μαρέβα

Η Πυθία αποκαλύπτει Θλίψη και οίκτος για δημοσιογράφους και τρολς...

Δημοσκόπηση – σοκ για το SMS της Μαρέβας στον Μαρινάκη (pic)

Η αποκάλυψη της Εστίας της Κυριακής αλλά και το...

Η μεγάλη έκπληξη: Δεύτερο κόμμα στις ευρωεκλογές η Ελληνική Λύση του Κυριάκου Βελόπουλου

Η Πυθία αποκαλύπτει Αναγνώστριες και αναγνώστες μου. Όπως σας έγραψα...