Κυριακή, 6 Νοεμβρίου 2022

Τεράστια δικαστική νίκη Δημήτρη Μπεκιάρη και Periodista.gr – Η Δικαιοσύνη απέρριψε την αγωγή του γενικού γραμματέα της Βουλής Γιώργου Μυλωνάκη και του διευθυντή του...

Periodista Με ένα σκεπτικό - καταπέλτη και μία απόφαση - μνημείο (Με τον αριθμό 9402/2022, του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών) για την προστασία της Ελευθερίας του...
More

  Latest Posts

  Τρομακτική πρόβλεψη: «Θα έχουμε φρικτούς χειμώνες για μία δεκαετία»

  «Οι επόμενοι πέντε έως δέκα χειμώνες θα είναι φρικτοί εάν δεν ληφθούν μέτρα» προειδοποίησε η υπουργός Ενέργειας του Βελγίου Τίνε Φαν ντερ Στράτεν με ανάρτησή της στο Twitter αποκαλύπτοντας έτσι ότι η κρίση που δημιούργησαν οι αντι-ρωσικές κυρώσεις θα είναι διάρκειας, ίσως και δεκαετίας!

  «Πρέπει να δράσουμε στην πηγή, σε ευρωπαϊκό επίπεδο, και να εργαστούμε για το πάγωμα των τιμών φυσικού αερίου» τόνισε χαρακτηριστικά η ίδια.

  Οι «φωνές» που ζητούν ανώτατο πανευρωπαϊκό όριο στην τιμή του φυσικού αερίου και την αποσύνδεσή του από την τιμή της ενέργειας όλο και πληθαίνουν.

  «Η ώρα των συζητήσεων έχει τελειώσει, τώρα είναι ώρα αποφάσεων» γράφει επίσης η Τίνε Φαν ντερ Στράτεν, η οποία εξηγεί ότι ένα πλαφόν στην ενέργεια μπορεί να μειώσει τους λογαριασμούς των οικογενειών κατά 770 ευρώ το χρόνο.

  Το «καμπανάκι» από την πολιτικό του Βελγίου έρχεται παρότι τα νοικοκυριά της χώρας πληρώνουν λογαριασμούς φυσικού αερίου και ηλεκτρικού ρεύματος κάτω από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο, σε αντίθεση με τους Έλληνες, που βρίσκονται αντιμέτωποι με τους υψηλότερους λογαριασμούς!

  Φυσικά εννοείται πως οι μισθοί του Βελγίου είναι κατά πολύ ανώτεροι από τους ελληνικούς!

  Οι ευρωπαϊκές τιμές φυσικού αερίου κυμαίνονται πλέον σε επίπεδο 10 φορές υψηλότερο από τον μέσο όρο της τελευταίας δεκαετίας και περίπου 10 φορές ακριβότερες από ό,τι στις ΗΠΑ!

  Δηλαδή η ΕΕ στήριξε τα αμερικανικά συμφέροντα πηγαίνοντας ενάντια στα δικά της, οι ΗΠΑ βγαίνουν κερδισμένες και οι Ευρωπαίοι θα υποστούν μία βίαιη πτωχοποίηση άνευ προηγουμένου και μαζί τους φυσικά και οι Έλληνες.

  Και όλα αυτά, ενώ η Ρωσία ετοιμάζεται να κλείσει για τρεις ημέρες τον αγωγό φυσικού αερίου Nord Stream 1 -από την ερχόμενη Τετάρτη- επικαλούμενη «εργασίες συντήρησης», αναζωπυρώνοντας τις ανησυχίες ότι η ανόητη πολιτική των Ευρωπαίων κατά της Ρωσίας θα έχει πολύ υψηλό τίμημα για τους λαούς της ΕΕ.

  Μία μακροπρόθεσμη διακοπή των ροών του φυσικού αερίου θα απειλούσε τις προσπάθειες εξασφάλισης αποθεμάτων -σε επαρκή επίπεδα- ενόψει χειμώνα, όταν και η ζήτηση αναμένεται να κορυφωθεί.

  Η τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος στην Ελλάδα έφτασε σήμερα ελάχιστα πριν τα 700 ευρώ η μεγαβατώρα, σημειώνοντας ένα θεαματικό «άλμα» μέσα σε μόλις μια ημέρα.

  Πιο συγκεκριμένα, τα στοιχεία δείχνουν πως η τιμή της ηλεκτρικής ενέργειας ανήλθε στα 697,25 ευρώ/MWh, με αύξηση κατά 54,84% σε σχέση με χθες (450,30 ευρώ/MWh) καταγράφοντας νέο ιστορικό υψηλό.

  - Advertisement -

  Latest Posts

  ΠΥΘΙΑ