Την στιγμή που ο Μητσοτάκης χαρακτηρίζει τους Κούρδους ως «τρομοκράτες» ο Ερντογάν απειλεί την Ελλάδα με πόλεμο

Με πόλεμο απειλεί την Ελλάδα ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, την στιγμή που η Αθήνα αναγνωρίζει τους Κούρδους ως «τρομοκράτες».

Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος της Τουρκίας ανέφερε: «Δεν έχουμε στο μυαλό μας να κάνουμε πόλεμο αλλά η Ελλάδα δεν τηρεί τις υποσχέσεις της. Αυτό είναι το πρόβλημα. Έκαναν 147 παραβιάσεις. Αν είμαστε γείτονες, φίλοι, αν θέλετε να ζήσουμε ειρηνικά, γιατί παραβιάζετε τον εναέριο χώρο μας 147 φορές; Αν κάνετε τέτοιες παραβιάσεις, η Πολεμική μου Αεροπορία θα σας απαντήσει».

Νωρίτερα, είχε εξαπολύσει εκ νέου πυρά κατά της Ελλάδας σημειώνοντας ότι αρνείται να συναντηθεί με τον Κυριάκο Μητσοτάκη «μέχρι να συμμαζευτεί» ο Έλληνας πρωθυπουργός.

O Ερντογάν μιλώντας σε Τούρκους δημοσιογράφους -και άρα απευθυνόμενος στο εσωτερικό ακροατήριο- είπε ότι ηγέτες κρατών-μελών του ΝΑΤΟ προσφέρθηκαν να μεσολαβήσουν για συνομιλίες με τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

«Είπαμε “συγγνώμη, αλλά δεν έχουμε χρόνο για τέτοια συνάντηση τώρα”. Επειδή είναι προφανές ότι στρατιωτικοποιούν τα νησιά. Ας συμμαζευτεί πρώτα. Όσο δεν συμμαζεύεται, δεν είναι εφικτή μια συνάντησή μας», δήλωσε ο Ερντογάν. Και συνέχισε: «Έχει ήδη φανερωθεί η στάση του ατόμου που βρίσκεται στην ηγεσία της Ελλάδας».

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ο «μοναχικός» επιχειρηματίας στη δεξίωση της Κίμπερλι Γκίλφοϊλ: λάθος σημειολογία ή προάγγελος νέων ισορροπιών;

Μόνος επιχειρηματίας στη δεξίωση της Κίμπερλι Γκίλφοϊλ, ο Αλέξανδρος Εξάρχου συνοδευόμενος από την Ελένη Βρεττού. Ένδειξη άστοχης επιλογής ή προμήνυμα νέας εποχής στις επιχειρηματικές σχέσεις;

Βόμβα από την Ευρωπαϊκή Εισαγγελία και ανακοίνωση φωτιά – Εξαρθρώθηκε κύκλωμα απάτης με αγροτικές επιδοτήσεις – ζημία 19,6 εκατ. ευρώ στον ευρωπαϊκό προϋπολογισμό

37 συλλήψεις σε Αθήνα, Κρήτη, Μακεδονία – Πολυετές δίκτυο εξαπάτησης του ΟΠΕΚΕΠΕ με πλαστές δηλώσεις αγροτεμαχίων

Αποκάλυψη: Το βαθύ (παρα)κράτος του Μητσοτάκη μέσα στην επιτροπή Τσίπρα – Ποιος από τους «41» μιλούσε ως… «βαθύ λαρύγγι» σε σκοτεινά κέντρα;

Ανήκει στους 41 της «επιστημονικής επιτροπής» του Αλέξη Τσίπρα, αλλά φέρεται να είχε ανοικτή γραμμή με το πιο σκοτεινό κομμάτι του κρατικού μηχανισμού επί ΝΔ. Πόσα γνώριζε ο πρώην πρωθυπουργός;

Σάλος στο παρασκήνιο: Ο επιχειρηματίας φίλος του Τσίπρα που «αγοράζει» στελέχη του ΠΑΣΟΚ και της Αριστεράς

Παλιός φίλος του Αλέξη Τσίπρα, επιχειρηματίας με αλλεπάλληλα αποτυχημένα projects, φέρεται να χρηματοδοτεί πολιτικά πρόσωπα και από την Αριστερά και από το ΠΑΣΟΚ, επιδιώκοντας ρόλο διαμορφωτή των εξελίξεων. Στενές σχέσεις με Τσίπρα, παλιά στήριξη στην Αχτσιόγλου