Τετάρτη, 6 Ιουλίου 2022

Χοντρό παρασκήνιο με το βλέμμα στο μέλλον: Οι Αμερικανοί συνάντησαν την Αχτσιόγλου πριν από τον Τσίπρα – Τι προβλέπουν για τις εκλογές

Η Πυθία αποκαλύπτει Από τα χρόνια της διακυβέρνησης της χώρας από τους ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, το κόμμα του Αλέξη Τσίπρα διακρίνεται για τον φιλοαμερικανισμό του. Οι...
More

  Latest Posts

  Τα δύο σενάρια που εξετάζονται για τα μέτρα

  Συνεδριάζει το μεσημέρι της Τετάρτης η επιτροπή των ειδικών προκειμένου να αξιολογήσει την κατάσταση και να εισηγηθεί την παράταση ή όχι των μέτρων που ισχύουν για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

  Η άνοδος των θανάτων και των νοσηλειών προβληματίζει. Την Τρίτη ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 106 θανάτους και 673 διασωληνωμένους ενώ οι νέες εισαγωγές έφτασαν τις 475.

  Παρά τους αριθμούς στην κυβέρνηση εκτιμούν ότι θα υπάρξει αποκλιμάκωση μέσα στο επόμενο διάστημα, κρατώντας έτσι στο “τραπέζι” των αποφάσεων την άρση ορισμένων μέτρων από την ερχόμενη Δευτέρα.

  Το σκεπτικό είναι πως ο αριθμός των κρουσμάτων και η μεταδοτικότητα μειώνονται, ενώ η μετάλλαξη Όμικρον, που ήδη αφορά το 80% των περιπτώσεων, θα επικρατήσει πλήρως μέσα στις επόμενες δύο εβδομάδες, ευελπιστώντας έτσι σε αποκλιμάκωση των νοσηλειών και ελπίζοντας πως ο κορωνοϊός θα καταστεί ενδημικός από τον Μάρτιο.

  Τα δύο σενάρια για τα μέτρα

  Η κυβέρνηση φέρεται να εξετάζει την άρση της απαγόρευσης μουσικής στη διασκέδαση και την αύξηση πληρότητας στα γήπεδα από την ερχόμενη εβδομάδα. Παράλληλα, σε αυτό το πρώτο σενάριο, η σκέψη είναι να καταργηθεί και το ωράριο στην εστίαση από τις αρχές του επόμενου μήνα.

  Το δεύτερο σενάριο είναι να υπάρξει παράταση όλων των μέτρων για μία ακόμη εβδομάδα και έτσι η άρση τους να δρομολογηθεί στις αρχές του επόμενου μήνα.

  Το μέτρο πάντως που φαίνεται πως θα μείνει σε ισχύ για αρκετό καιρό ακόμη αφορά στην υποχρεωτική χρήση μάσκας, τουλάχιστον σε κλειστούς χώρους και όπου υπάρχει συνωστισμός.

  - Advertisement -

  Latest Posts

  ΠΥΘΙΑ