Παρασκευή, 17 Μαρτίου 2023

Τεράστια δικαστική νίκη Δημήτρη Μπεκιάρη και Periodista.gr – Η Δικαιοσύνη απέρριψε την αγωγή του γενικού γραμματέα της Βουλής Γιώργου Μυλωνάκη και του διευθυντή του...

Periodista Με ένα σκεπτικό - καταπέλτη και μία απόφαση - μνημείο (Με τον αριθμό 9402/2022, του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών) για την προστασία της Ελευθερίας του...
More

  Latest Posts

  Σχέδιο μαζικών μετακινήσεων μεταναστών στήνει η Τουρκία στον Έβρο – Ποιος οργανώνει τα καραβάνια, τα fake news και η ελληνική αντίδραση

  Κλειστές ομάδες στο διαδίκτυο, οι οποίες διαφημίζονται από φιλοκυβερνητικές εφημερίδες και media στην Τουρκία, προετοιμάζουν νέα κατάσταση πολιορκίας στα σύνορα του Έβρου. Αυτό αναφέρει σε ρεπορτάζ της η «Real News» της Κυριακής, με τις αποκαλύψεις να αφορούν την ομάδα «Το Καραβάνι του Φωτός».

  Σύμφωνα, άλλωστε, με τη «Milliyet» υπάρχουν ήδη 70.000 πρόσφυγες από τη Συρία που είναι έτοιμοι να προχωρήσουν προς την Ελλάδα χωρισμένοι σε ομάδες των 50 ατόμων.

  «Οι 70.000 ήταν απλώς τα μέλη αυτών των ομάδων. Αν δημιουργηθεί ένα τέτοιο κομβόι τότε θα αυτοί που θα συμμετάσχουν θα είναι πολλοί περισσότεροι», δηλώνει στη Real News αξιωματικός που έχει επιφορτιστεί με την παρακολούθηση των ελληνικών συνόρων, ενώ ο ίδιος υπενθυμίζει πως στην Τουρκία ζουν πάνω από 4 εκατ. πρόσφυγες από τη Συρία.

  Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά, στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έχουν δημιουργηθεί αρκετές αντίστοιχες ομάδες όπως το «Το Καραβάνι του Φωτός», τονίζοντας πως ήδη σε οκτώ πόλεις της Τουρκίας έχουν συγκεντρωθεί μετανάστες και περιμένουν το «πράσινο φως» για να ξεκινήσουν πορεία για τον Έβρο.

  Στην Τουρκία γίνεται προσπάθεια να συνδεθεί το «Καραβάνι του Φωτός» και άλλες παρόμοιες διαδικτυακές ομάδες με Σύρους αντικαθεστωτικούς, όμως, σύμφωνα με το ρεπορτάζ οι Έλληνες αξιωματούχοι δεν θεωρούν ότι αυτό ισχύει. Αυτό που πιστεύουν ακράδαντα είναι πως πρόκειται για ακόμα μια προσπάθεια αύξησης της πίεσης στα χερσαία σύνορα από πλευράς Τουρκίας.

  Την ίδια ώρα, η «Real News» σε συνέχεια του ρεπορτάζ για τα «καραβάνια» των προσφύγων που ετοιμάζονται να προχωρήσουν προς τον Έβρο, προσθέτει και τα πλάνα του Ερντογάν για μπαράζ fake news σε βάρος της Ελλάδας.

  Μάλιστα όπως σημειώνεται η ελληνική κυβέρνηση είναι σε ετοιμότητα με task force που θα διαχειρίζεται επικοινωνιακά την τουρκική προπαγάνδα.

  Οικονόμου: Η χώρα δεν θα ξαναγίνει ξέφραγο αμπέλι
  Η χώρα δεν θα ξαναγίνει «ξέφραγο αμπέλι» τόνισε στον ΣΚΑΪ και τον Γιώργο Αυτιά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου αναφερόμενος σε δημοσιεύματα για συγκέντρωση μεταναστών σε οχτώ πόλεις στην Τουρκία με στόχο μια «νέα πολιορκία στον Έβρο».

  «Έχουμε τα μάτια μας και τα αυτιά μας ανοιχτά και έχουμε το νου μας στα σύνορα, ώστε να μην ξαναγίνει η χώρα μας ξέφραγο αμπέλι, και στο Αιγαίο με τους άνδρες και τις γυναίκες του λιμενικού σώματος, και στον Έβρο με τον φράχτη που θα επεκταθεί σταδιακά σε όλο το μήκος του ποταμού πάντοτε σεβόμενοι τις ανθρωπιστικές μας υποχρεώσεις και τους διεθνείς κανόνες» ξεκαθάρισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

  - Advertisement -

  Latest Posts

  ΠΥΘΙΑ