Τρίτη, 25 Οκτωβρίου 2022

Τεράστια δικαστική νίκη Δημήτρη Μπεκιάρη και Periodista.gr – Η Δικαιοσύνη απέρριψε την αγωγή του γενικού γραμματέα της Βουλής Γιώργου Μυλωνάκη και του διευθυντή του...

Periodista Με ένα σκεπτικό - καταπέλτη και μία απόφαση - μνημείο (Με τον αριθμό 9402/2022, του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών) για την προστασία της Ελευθερίας του...
More

  Latest Posts

  Στην αντεπίθεση πάνω από 20 Ρώσοι ολιγάρχες για τις κυρώσεις της ΕΕ

  Περισσότεροι από 20 επιχειρηματίες, πολιτικοί και άλλα άτομα που συνδέονται με το Κρεμλίνο και τους έχουν επιβληθεί κυρώσεις μετά την εισβολή στην Ουκρανία, προσφεύγουν στο Συμβούλιο της Ευρώπης, σύμφωνα με δημοσίευμα του Politico.

  Μεταξύ αυτών, είναι και ο Ρομάν Αμπράμοβιτς, πρώην ιδιοκτήτης της Τσέλσι, στον οποίο επιβλήθηκαν κυρώσεις τον Μάρτιο επειδή φέρεται να επωφελήθηκε από τους στενούς δεσμούς του με τον Ρώσο Πρόεδρο, Βλαντιμίρ Πούτιν.

  Δεν είναι η πρώτη φορά που ολιγάρχες οδηγούν την ΕΕ στα δικαστήρια για τις κυρώσεις – και πολλοί έχουν κερδίσει τις νομικές μάχες στο παρελθόν. Για παράδειγμα, το δικαστήριο τάχθηκε στο πλευρό του Βίκτορ Γιανουκόβιτς, πρώην προέδρου της Ουκρανίας που φλερτάρει τη Ρωσία για χρόνια, το 2019.

  Είναι πιθανό να ακολουθήσουν περισσότεροι την ίδια οδό, με την ΕΕ να έχει επιβάλει δέσμευση περιουσιακών στοιχείων και ταξιδιωτικές απαγορεύσεις σε περισσότερα από 1.100 άτομα. Οι διαδικασίες είναι πιθανό να διαρκέσουν μήνες, αν όχι χρόνια.

  - Advertisement -

  Latest Posts

  ΠΥΘΙΑ