Τρίτη, 25 Οκτωβρίου 2022

Τεράστια δικαστική νίκη Δημήτρη Μπεκιάρη και Periodista.gr – Η Δικαιοσύνη απέρριψε την αγωγή του γενικού γραμματέα της Βουλής Γιώργου Μυλωνάκη και του διευθυντή του...

Periodista Με ένα σκεπτικό - καταπέλτη και μία απόφαση - μνημείο (Με τον αριθμό 9402/2022, του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών) για την προστασία της Ελευθερίας του...
More

  Latest Posts

  ΣΟΚ: Yπόγεια συνεννόηση Ανδρουλάκη και Τσίπρα με δελφίνους της ΝΔ

  Το σκληρό πόκερ του Νίκου Ανδρουλάκη ο οποίος αρνείται πεισματικά να αποκαλύψει τα ονόματα που θα μπορούσαν να τον οδηγήσουν να συμμετέχει σε μία κυβέρνηση συνεργασίας, έχει κάνει άνω – κάτω το κόμμα του Κυριάκου Μητσοτάκη.

  Διαβάστε τι αποκαλύπτει ο ΚΥΡΙΟΣ ΜΑΞΙΜΟΣ στο newsbreak.gr:

  Την ίδια στιγμή που ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αρνείται ακόμα και να συναντήσει εθιμοτυπικά τον πρωθυπουργό, διατηρεί διαύλους συνεννόησης με πρωτοκλασάτα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας, αυτά που οι πολιτικοί αναλυτές ονομάζουν «δελφίνους».

  Έχω γράψει αρκετές φορές ότι τα στελέχη της παράταξης θεωρούν πλέον τελειωμένο τον Κυριάκο Μητσοτάκη, καθώς δεν υπάρχει περίπτωση να ξαναγίνει πρωθυπουργός με οποιοδήποτε σενάριο. Αυτός είναι και ο λόγος που διατηρούν ανοιχτούς διαύλους επικοινωνίας με το περιβάλλον του Νίκου Ανδρουλάκη, καθώς τόσο ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ όσο και ο Αλέξης Τσίπρας δεν έχουν αποκλείσει ενδεχόμενη μετεκλογική συνεργασία με το λεγόμενο «υγιές κομμάτι» της παράταξης.

  Στο Μαξίμου φαίνεται ότι ο έλεγχος έχει χαθεί. Γνωρίζουν πολύ καλά τις συγκεκριμένες επαφές, δεν τολμούν όμως να κάνουν την παραμικρή παρέμβαση, κοινώς να τραβήξουν το αυτί κανενός.

  Αντίθετα, στενοί συνεργάτες του πρωθυπουργού έχουν καταλήξει πως ο μοναδικός τρόπος αντίδρασης είναι η δόμηση των ψηφοδελτίων με τέτοιο τρόπο, ώστε να εκλεγούν όσο το δυνατόν περισσότεροι μητσοτακικοί, με πρώτιστο στόχο όχι φυσικά την κυβέρνηση, αλλά να παραμείνει το κόμμα υπό τον έλεγχο του Κυριάκου.

  Ακόμα όμως και αν η πλειοψηφία της κοινοβουλευτικής ομάδας είναι φιλικά προσκείμενη στον σημερινό πρωθυπουργό, στενός συνεργάτης του μου έλεγε πως «εάν αυτοί οι τύποι μυριστούν εξουσία, θα πουλήσουν τον Κυριάκο μέσα σε ένα βράδυ».

  Αποστασία δηλαδή, από την ανάποδη.

  - Advertisement -

  Latest Posts

  ΠΥΘΙΑ