Τρίτη, 8 Νοεμβρίου 2022

Τεράστια δικαστική νίκη Δημήτρη Μπεκιάρη και Periodista.gr – Η Δικαιοσύνη απέρριψε την αγωγή του γενικού γραμματέα της Βουλής Γιώργου Μυλωνάκη και του διευθυντή του...

Periodista Με ένα σκεπτικό - καταπέλτη και μία απόφαση - μνημείο (Με τον αριθμό 9402/2022, του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών) για την προστασία της Ελευθερίας του...
More

  Latest Posts

  Σοκάρει ο ετήσιος πληθωρισμός στην Ελλάδα – Νέο ρεκόρ για την Ευρωζώνη

  Σύμφωνα με την Eurostat, στο 11,1% διαμορφώθηκε ο ετήσιος πληθωρισμός στην Ελλάδα, ενώ στις χώρες της Ευρωζώνης οι τιμές καταναλωτή σκαρφάλωσαν στο 9,1%, σημειώνοντας νέο ιστορικό υψηλό.

  Τα αναθεωρημένα στοιχεία έρχονται να επιβεβαιώσουν την οξύτητα του προβλήματος, αυξάνοντας τις πιέσεις προς την κεντρική τράπεζα για την ανάληψη περαιτέρω δράσης.

  Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με τον ετήσιο εναρμονισμένο δείκτη της Eurostat, οι τιμές καταναλωτή στην Ελλάδα μας αυξήθηκαν κατά 11,1% τον Αύγουστο έναντι 11,3% τον Ιούλιο και 11,6 τον Ιούνιο.

  Παρά την επιβράδυνση, ωστόσο, τα στοιχεία εξακολουθούν να απέχουν παρασάγγας σε σχέση με τον Αύγουστο του 2021, όταν ο ετήσιος πληθωρισμός είχε καθοριστεί στο 1,2%.

  Όσον αφορά την Ευρωζώνη, ο ετήσιος πληθωρισμός εκτινάχθηκε στο 9,1% και κατέγραψε νέο ιστορικό ρεκόρ.

  Τον Ιούλιο του 2022 ο δείκτης τιμών είχε κλείσει στο 8,9% ενώ τον Αύγουστο του 2021 είχε καθοριστεί μόλις στο 3%.

  - Advertisement -

  Latest Posts

  ΠΥΘΙΑ