Σοκάρει ο ετήσιος πληθωρισμός στην Ελλάδα – Νέο ρεκόρ για την Ευρωζώνη

Σύμφωνα με την Eurostat, στο 11,1% διαμορφώθηκε ο ετήσιος πληθωρισμός στην Ελλάδα, ενώ στις χώρες της Ευρωζώνης οι τιμές καταναλωτή σκαρφάλωσαν στο 9,1%, σημειώνοντας νέο ιστορικό υψηλό.

Τα αναθεωρημένα στοιχεία έρχονται να επιβεβαιώσουν την οξύτητα του προβλήματος, αυξάνοντας τις πιέσεις προς την κεντρική τράπεζα για την ανάληψη περαιτέρω δράσης.

Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με τον ετήσιο εναρμονισμένο δείκτη της Eurostat, οι τιμές καταναλωτή στην Ελλάδα μας αυξήθηκαν κατά 11,1% τον Αύγουστο έναντι 11,3% τον Ιούλιο και 11,6 τον Ιούνιο.

Παρά την επιβράδυνση, ωστόσο, τα στοιχεία εξακολουθούν να απέχουν παρασάγγας σε σχέση με τον Αύγουστο του 2021, όταν ο ετήσιος πληθωρισμός είχε καθοριστεί στο 1,2%.

Όσον αφορά την Ευρωζώνη, ο ετήσιος πληθωρισμός εκτινάχθηκε στο 9,1% και κατέγραψε νέο ιστορικό ρεκόρ.

Τον Ιούλιο του 2022 ο δείκτης τιμών είχε κλείσει στο 8,9% ενώ τον Αύγουστο του 2021 είχε καθοριστεί μόλις στο 3%.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μυστικό δείπνο Ηλιόπουλου – Καρυστιανού: Η Μάνα των Τεμπών στα βαθιά νερά της διαπλοκής

Ραντεβού σε πριβέ περιβάλλον για τον εφοπλιστή και την «Μάνα των Τεμπών» – Η γνωριμία του ιδιοκτήτη της ΑΕΚ με την Μαρία Καρυστιανού τροφοδοτεί σενάρια για ισχυρή οικονομική στήριξη στον υπό ίδρυση πολιτικό φορέα – Εισαγωγή στα «βαθιά» της διαπλοκής ή αναζήτηση συμμάχων για την κάθαρση;

Ο Φαραντούρης «αυτοπροτείνεται» για την ηγεσία του κόμματος Καρυστιανού

Η αστραπιαία κίνηση του ευρωβουλευτή μετά τη δήλωση της προέδρου του Συλλόγου Τεμπών

Το «ταμείο» του νέου κόμματος: Ποιοι χρηματοδοτούν την Καρυστιανού;

Το παρασκήνιο των επαφών με επιχειρηματίες και ο ρόλος του στενού πυρήνα