Τρίτη, 25 Οκτωβρίου 2022

Τεράστια δικαστική νίκη Δημήτρη Μπεκιάρη και Periodista.gr – Η Δικαιοσύνη απέρριψε την αγωγή του γενικού γραμματέα της Βουλής Γιώργου Μυλωνάκη και του διευθυντή του...

Periodista Με ένα σκεπτικό - καταπέλτη και μία απόφαση - μνημείο (Με τον αριθμό 9402/2022, του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών) για την προστασία της Ελευθερίας του...
More

  Latest Posts

  Σε πανικό ο Μητσοτάκης στρέφεται ξανά στους πρώην «εκσυγχρονιστές» που τον κατηγορούσαν για «αλαζονεία»

  Μόνο τυχαία δεν είναι η επισημοποίηση της υποψηφιότητας του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη με τη Νέα Δημοκρατία στις επερχόμενες εκλογές, κατόπιν συνάντησης του πρώην υπουργού με τον πρωθυπουργό στο μέγαρο Μαξίμου.

  Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, εκμεταλλευόμενος το νέο τοπίο που δημιουργείται με τον πόλεμο στην Ουκρανία, επιχειρεί να επανασυσπειρώσει γύρω του τους …Κυριακίστας-όπως αποκαλούνται τα πρόσωπα που προέρχονται από τον «εκσυγχρονιστικό» χώρο και συστρατεύτηκαν μαζί του, δημιουργώντας το «αντι-ΣΥΡΙΖΑ μέτωπο» που έδωσε τη νίκη στις εκλογές του 2019 στη Νέα Δημοκρατία.

  Οι «Κυριακίστας», όπως γράφει ο Βασίλης Σκουρής στο ieidiseis.gr, είχαν αποστασιοποιηθεί το τελευταίο διάστημα από τον Κυριάκο Μητσοτάκη, κατηγορώντας τον για «αλαζονεία», για «εγκατάλειψη μεταρρυθμίσεων» και άλλα, ενώ η εκλογή του Νίκου Ανδρουλάκη στην ηγεσία της Χαριλάου Τρικούπη τους έδινε την εντύπωση ότι είχαν πλέον και μια εναλλακτική λύση.

  Ο νέος αρχηγός του ΚΙΝΑΛ/ΠΑΣΟΚ, ωστόσο, αρνήθηκε ακόμα και επαφή μαζί τους, αποστέλλοντας ουσιαστικά μήνυμα σε όσους από τους «Κυριακίστας» έβλεπαν ως λύση τα ψηφοδέλτια της Χαριλάου Τρικούπη πως δεν υπάρχει τέτοια πιθανότητα.

  Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, προφανώς επειδή το ενδεχόμενο της πρόωρης κάλπης παρά τις διαψεύσεις είναι υπαρκτό, εκτίμησε ότι ο πόλεμος στην Ουκρανία αποτελεί μια πολύ καλή ευκαιρία να ξαναμαζέψει γύρω του τους «Κυριακίστας».

  Στην κατεύθυνση αυτή:

  -Κάλεσε στο γραφείο του τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και ανακοίνωσε επισήμως την υποψηφιότητά του με τη Νέα Δημοκρατία στις προσεχείς εκλογές –στον Δυτικό Τομέα της Β΄ Αθηνών. Υπενθυμίζεται ότι ο Μ. Χρυσοχοΐδης υπήρξε εξωκοινοβουλευτικός υπουργός στην κυβέρνηση Μητσοτάκη, καθώς πριν από αυτές συζητούσε ακόμα και την υποψηφιότητά του για την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ!

  -Κάνει «ανοίγματα» προς τον Ευάγγελο Βενιζέλο, παρά τις επιθέσεις που έχει δεχθεί από αυτόν το τελευταίο διάστημα, με αφορμή και τη στάση του στην υπόθεση Novartis. Η πρόταση για συνάντηση με τον Ταγίπ Ερντογάν, για παράδειγμα, έγινε πρώτα από τον Ευάγγελο Βενιζέλο, ανεξαρτήτως εάν ο πρωθυπουργός αναγκάστηκε να αναφερθεί σε αυτή μετά την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στη Βουλή.

  -Επιλέγει για τη χώρα την πολιτική του «προκεχωρημένου φυλακίου της Δύσης», γεγονός που εκφράζει τη συντριπτική πλειοψηφία των «Κυριακίστας».

  Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, όπως όλα δείχνουν, επανασυσπειρώνει γύρω του τους πρώην «εκσυγχρονιστές», χωρίς όμως να κατορθώνει να ξαναδημιουργήσει το «αντι-ΣΥΡΙΖΑ μέτωπο» που του έδωσε τη σαφή νίκη στις εκλογές του 2019. «Αντι-ΣΥΡΙΖΑ μέτωπο» που, όλα δείχνουν πως δεν θα μπορέσει να επανασυστήσει καθώς ο ίδιος έχει πλέον παρελθόν ως κυβέρνηση-αρκεί βεβαίως και η Κουμουνδούρου να προχωρήσει σε πιο αποφασιστικά ανοίγματα σε πρόσωπα και πολιτικές και να περιορίσει τα στελέχη της εκείνα που δημιουργούν αναχώματα σε προσωπικότητες που θέλουν να συστρατευτούν μαζί της.

  - Advertisement -
  ΠΗΓΗieidiseis.gr

  Latest Posts

  ΠΥΘΙΑ