Τρίτη, 25 Οκτωβρίου 2022

Τεράστια δικαστική νίκη Δημήτρη Μπεκιάρη και Periodista.gr – Η Δικαιοσύνη απέρριψε την αγωγή του γενικού γραμματέα της Βουλής Γιώργου Μυλωνάκη και του διευθυντή του...

Periodista Με ένα σκεπτικό - καταπέλτη και μία απόφαση - μνημείο (Με τον αριθμό 9402/2022, του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών) για την προστασία της Ελευθερίας του...
More

  Latest Posts

  Πρόωρες εκλογές: Τι ρόλο θα παίξει ο κορωνοϊός – Τι προβληματίζει την κυβέρνηση

  Με τα σενάρια των πρόωρων εκλογών να έρχονται ακόμα πιο κοντά – ακόμα και μέσα στο καλοκαίρι – κυβερνητικοί παράγοντες εμφανίζονται να αναζητούν δημοσιονομικό χώρο προκειμένου ο πρωθυπουργός να εξαγγείλει και νέο πακέτο μέτρων άμεσα.

  Η αλήθεια είναι ότι τα τελευταία εικοσιτετράωρα στο Μέγαρο Μαξίμου επικρατεί έντονος προβληματισμός εξ αιτίας της εξάπλωσης του κορωνοϊού. Χωρίς κανείς να γνωρίζει τι θα πράξει τελικά ο πρωθυπουργός – αν δηλαδή θα στήσει πρόωρες κάλπες- η ραγδαία εξάπλωση της πανδημίας και οι προβλέψεις των ειδικών για το φθινόπωρο λειτουργούν ανασταλτικά στους όποιους σχεδιασμούς.

  Παρ όλα αυτά στο κυβερνητικό επιτελείο εμφανίζονται να θέλουν να είναι έτοιμοι για όλα τα ενδεχόμενα.

  Στο πλαίσιο αυτό οι υπουργοί της κυβέρνησης αναζητούν λύσεις για το πώς θα ανακουφίσουν την καθημερινότητα των πολιτών ενώ αφήνουν να εννοηθεί ότι η χώρα μας θα πληγεί λιγότερο από την ενεργειακή κρίση .

  Το έκτακτο της είδησης που έδωσε στην σύσκεψη που έκανε στο υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας ο Κώστας Σκρέκας μάλλον ήταν πλεονασμός αν σκεφτεί κάποιος ότι τους τελευταίους δύο μήνες η Ευρώπη κινείται σαν το τρενάκι του τρόμου ενώ μόλις την προηγούμενη Πέμπτη οι Γερμανικές αρχές δεν απέκλειαν να βάλουν δελτίο στο ρεύμα και στο αέριο θέρμανσης τον χειμώνα.

  Την ίδια στιγμή πληθαίνουν οι πληροφορίες που λένε ο Ρώσος Πρόεδρος εξετάζει το ενδεχόμενο στο τέλος Ιουλίου να κλείσει οριστικά τις κάνουλες του Φυσικού αερίου.

  Παράγοντες που γνωρίζουν καλά τα ενεργειακά θέματα λένε ότι μπορεί η χώρα μας να είναι λιγότερο εξαρτημένη από άλλες ευρωπαϊκές χώρες από το φυσικό αέριο – όπως ανέφερε χαρακτηριστικά χθες και ο αρμόδιος υπουργός – είναι σχεδόν αδύνατον ωστόσο , η Ελλάδα να μην πιεστεί από την μεγαλύτερη ενεργειακή κρίση της Ευρώπης.

  Κάποιοι μάλιστα κάνουν λόγο για ενεργειακή φτώχια, -για την αδυναμία δηλαδή των πολιτών να έχουν πρόσβαση στις πλέον βασικές υπηρεσίες ενέργειας για επαρκή θέρμανση, ψύξη, μαγείρεμα, φωτισμό και χρήση οικιακών συσκευών-.

  Οι εξελίξεις αυτές προφανώς και δυσχεραίνουν την επιθυμία της κυβέρνησης να πάρει νέα μέτρα καθώς πηγαίνει για εκλογές.

  Οι πληροφορίες λένε ότι στο οικονομικό επιτελείο θεωρούν ότι το νέο μοντέλο επιδότησης των καταναλωτών για το ρεύμαμε κατάργηση της ρήτρας αναπροσαρμογής φαίνεται ότι θα δοκιμάσει τις αντοχές του προϋπολογισμού καθώς εξαντλούνται όλα τα αποθέματα.

  Μοιραία λοιπόν τόσο στο Μέγαρο Μαξίμου όσο και στο αρμόδιο υπουργείο περιμένουν να δουν τα έσοδα από τον τουρισμό προκειμένου να αποφασίσουν αν έχουν τα περιθώρια για επιπλέον μέτρα.

  - Advertisement -

  Latest Posts

  ΠΥΘΙΑ