Τετάρτη, 1 Φεβρουαρίου 2023

Τεράστια δικαστική νίκη Δημήτρη Μπεκιάρη και Periodista.gr – Η Δικαιοσύνη απέρριψε την αγωγή του γενικού γραμματέα της Βουλής Γιώργου Μυλωνάκη και του διευθυντή του...

Periodista Με ένα σκεπτικό - καταπέλτη και μία απόφαση - μνημείο (Με τον αριθμό 9402/2022, του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών) για την προστασία της Ελευθερίας του...
More

  Latest Posts

  Πρωτοφανείς αντιφάσεις της Ράικου στο Ειδικό Δικαστήριο

  Άλλαξε την κατάθεσή της για την εικονική πώληση ακινήτου στη Σύρο που ανήκε στον Παπαντωνίου, και τη δήθεν στοχοποίησή της από τη «δημοκρατία» – Παραδέχθηκε επισκέψεις της στον Παπαγγελόπουλο
  Σε πρωτοφανείς αντιφάσεις έπεσε για ακόμα μια φορά στη χθεσινή κατάθεσή της η εισαγγελέας Εφετών Ελένη Ράικου στο Ειδικό Δικαστήριο που κρίνει τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Δημήτρη Παπαγγελόπουλο και την πρώην εισαγγελέα κατά της Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη.

  Για παράδειγμα, την περασμένη Πέμπτη είχε υποστηρίξει ότι δύο δημοσιεύματα την είχαν κάνει να αποφασίσει να υποβάλει αίτημα αντικατάστασης από την Εισαγγελία κατά της Διαφθοράς, τον Μάρτιο του 2017, επειδή ένιωσε να στοχοποιείται. Εκ των δύο υποστήριξε ότι το ένα ήταν της «κυριακάτικης δημοκρατίας» και αφορούσε την εικονική πώληση ακινήτου του πρώην υπουργού Γιάννου Παπαντωνίου στη Σύρο.

  Χθες, όμως, άλλαξε την κατάθεσή της μάλλον επειδή προηγήθηκε δημοσίευμα της «δημοκρατίας» το περασμένο Σάββατο, που αποκάλυπτε πως το πρωτοσέλιδο θέμα για τον Γιάννο Παπαντωνίου, στο οποίο αναφερόταν η εισαγγελέας, είχε δημοσιευτεί δύο μήνες μετά το αίτημα αντικατάστασής της. Επομένως, δεν θα μπορούσε να παίξει κάποιον ρόλο στην απόφασή της. Ετσι, σε σχετική ερώτηση των συνηγόρων του κ. Παπαγγελόπουλου, ανασκεύασε λέγοντας πως δεν την επηρέασε το συγκεκριμένο δημοσίευμα, καθώς ήταν μεταγενέστερο!

  Συναντήσεις
  Στην υπόλοιπη κατάθεσή της η κυρία Ράικου παραδέχτηκε όχι μόνο ότι η ίδια είχε επισκεφτεί, ύστερα από δική της πρωτοβουλία, τον κ. Παπαγγελόπουλο στο γραφείο του (πέντε με έξι φορές) όσο ήταν στην Εισαγγελία Διαφθοράς, αλλά και πως είχαν συναντηθεί σε κλειστή κοινωνική εκδήλωση σε σπίτι το 2018, όταν δηλαδή είχε ήδη αρχίσει να καταγγέλλει τον πρώην υπουργό ότι της άσκησε πιέσεις για το σκάνδαλο Novartis. Δηλαδή, υποστήριξε το αντιφατικό, πως, ενώ δεχόταν πιέσεις, πήγαινε στο γραφείο του πρώην υπουργoύ και τον συναντούσε κοινωνικά.

  Στο ερώτημα της προέδρου Βασιλικής Ηλιοπούλου γιατί δεν ενημέρωσε τη Δικαιοσύνη για ένα τόσο σημαντικό θέμα, η κυρία Ράικου απάντησε ότι δεν ένιωθε να απολαμβάνει «θεσμική προστασία». Σε σχέση με τις αναφορές που έκανε στην κατάθεσή της στον Αρειο Πάγο για τον Ελληνοϊσραηλινό επιχειρηματία Σάμπυ Μιωνή, η κυρία Ράικου υποστήριξε πως εκείνη την περίοδο η δημοσιογράφος Γιάννα Παπαδάκου είχε γράψει κάποιο άρθρο για την ίδια (στην πραγματικότητα, η δημοσιογράφος είχε κάνει ένα δημοσιογραφικό σχόλιο για τα εμβάσματα που είχε λάβει ο σύζυγος της κυρίας Ράικου από τη Novartis), και κάπως έτσι της ήρθε να μιλήσει για τον επιχειρηματία, επειδή είχε δει ότι ο Σάμπυ Μιωνή είχε κάποια δικαστική διαμάχη με τη δημοσιογράφο.

  «Αρα θυμηθήκατε τον Μιωνή επειδή είχε γράψει η Παπαδάκου για εμβάσματα;», ρώτησαν οι συνήγοροι του κ. Παπαγγελόπουλου, θέλοντας προφανώς να τονίσουν πως η εισαγγελέας ενήργησε με κάποια εκδικητικότητα. Αξίζει, φυσικά, να τονίσουμε πως το Δικαστικό Συμβούλιο του Ειδικού Δικαστηρίου εξέδωσε τον περασμένο Ιούνιο απαλλακτικό βούλευμα για τις κατηγορίες που υποστήριξε ο Ελληνοϊσραηλινός επιχειρηματίας στην προανακριτική επιτροπή της Βουλής, όπου κλήθηκε να καταθέσει μετά τις αναφορές της κυρίας Ράικου.

  Αξίζει ακόμη να αναφέρουμε πως η κυρία Ράικου «άδειασε» την εισαγγελέα Γεωργία Τσατάνη, λέγοντας πως αρχειοθέτησε την υπόθεση του αποθανόντος επιχειρηματία Ανδρέα Βγενόπουλου σε μικρό χρονικό διάστημα, γεγονός που της φάνηκε ότι «ήταν κάπως περίεργο».

  Τέλος, οι συνήγοροι της κυρίας Τουλουπάκη κατέθεσαν τις αναφορές που της παρέδωσαν οι επίκουροι εισαγγελείς όταν ανέλαβε επικεφαλής στην Εισαγγελία κατά της Διαφθοράς. Στις αναφορές αυτές δεν προκύπτει ενημέρωση της κυρίας Τουλουπάκη από τους επίκουρους εισαγγελείς για την υπόθεση του Παναγιώτη Κουρουμπλή, για την οποία η πρώην εισαγγελέας κατηγορείται ότι δεν έστειλε αμελλητί στη Βουλή.

  - Advertisement -

  Latest Posts

  ΠΥΘΙΑ