Τρίτη, 5 Ιουλίου 2022

Χοντρό παρασκήνιο με το βλέμμα στο μέλλον: Οι Αμερικανοί συνάντησαν την Αχτσιόγλου πριν από τον Τσίπρα – Τι προβλέπουν για τις εκλογές

Η Πυθία αποκαλύπτει Από τα χρόνια της διακυβέρνησης της χώρας από τους ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, το κόμμα του Αλέξη Τσίπρα διακρίνεται για τον φιλοαμερικανισμό του. Οι...
More

  Latest Posts

  Προστατευόμενοι μάρτυρες Novartis: Η κυβέρνηση είπε ψέματα στο Ευρωκοινοβούλιο – Δεν δίνει το νομοσχέδιο (doc)

  Σε ωμή κοροϊδία μέσα στο Ευρωκοινοβούλιο επιδόθηκε η κυβέρνηση Μητσοτάκη καθώς παρά τις υποσχέσεις κρατά κρυμμένο στο συρτάρι του Μεγάρου Μαξίμου το νομοσχέδιο για την ενσωμάτωση της οδηγίας για την προστασία των μαρτύρων δημοσίου συμφέροντος.

  Παρά την υπόσχεση που έδωσε ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Δικαιοσύνης και δεξί χέρι του Κώστα Τσιάρα – ο τελευταίος απουσίαζε επιδεικτικά από την υποεπιτροπή για το Κράτος Δικαίου – το νομοσχέδιο ούτε την Παρασκευή δόθηκε στη δημοσιότητα. Υπενθυμίζεται ότι ο Π. Αλεξανδρής μετά το άγριο σφυροκόπημα που δέχτηκε ισχυρίσθηκε ότι την Παρασκευή θα δοθεί επιτέλους σε διαβούλευση το σχέδιο νόμου για την ενσωμάτωση της οδηγίας για την προστασία των μαρτύρων δημοσίου συμφέροντος.

  Ωστόσο, μάταια φαίνεται ότι περιμένουν στις Βρυξέλλες καθώς το επίμαχο νομοσχέδιο ουδέποτε δημοσιεύτηκε στο opengov.gr. Το μόνο σχέδιο νόμου που έχει «ανέβει» είναι το «Αναμόρφωση του θεσμικού πλαισίου λειτουργίας του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας» του Χρήστου Σταϊκούρα.

  Διαβουλεύσεις στο opengov
  Οι διαβουλεύσεις στο opengov 5 λεπτά μετά τα μεσάνυχτα του Σαββάτου

  Η προθεσμία για την ενσωμάτωσή της έχει παρέλθει από το Δεκέμβριο του 2021 και ότι η Κομισιόν έχει ήδη προβεί σε προειδοποιήσεις, όπως ενημέρωσε πρόσφατα η αρμόδια Επίτροπος, Βέρα Γιούροβα, με απάντησή της σε ερώτηση του Στέλιου Κούλογλου.

  Πρόκειται για σκόπιμη και επίμονη άρνηση της κυβέρνησης και του ίδιου του Κυριάκου Μητσοτάκη να ενσωματώσουν τη σχετική οδηγία υπό τον φόβο της κατάρρευσης του επιχειρήματος περί «σκευωρίας Novartis».

  Νωπή στη μνήμη έχει μείνει άλλωστε η θυελλώδης συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου στις 10 Μαρτίου 2022 όταν ο Κώστας Τσιάρας παρουσίασε το σχέδιο νόμου για τους προστατευόμενους μάρτυρες για να δεχθεί επίθεση από την ακροδεξιά της κυβέρνησης, δηλαδή, Βορίδη, Γεωργιάδη και Πλεύρη.

  Πλέον είναι κάτι παραπάνω από ορατός ο κίνδυνος να υποστεί βαρύτατες κυρώσεις η χώρα εκτός βεβαίως από τον διεθνή διασυρμό που ήδη αντιμετωπίζει.

  - Advertisement -

  Latest Posts

  ΠΥΘΙΑ