Τρίτη, 8 Νοεμβρίου 2022

Τεράστια δικαστική νίκη Δημήτρη Μπεκιάρη και Periodista.gr – Η Δικαιοσύνη απέρριψε την αγωγή του γενικού γραμματέα της Βουλής Γιώργου Μυλωνάκη και του διευθυντή του...

Periodista Με ένα σκεπτικό - καταπέλτη και μία απόφαση - μνημείο (Με τον αριθμό 9402/2022, του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών) για την προστασία της Ελευθερίας του...
More

  Latest Posts

  «Ο ΣΥΡΙΖΑ με παρακολουθούσε όταν ήμουν υπουργός Ενέργειας» – «Βόμβα» Λαφαζάνη

  Στο θέμα των αποκαλύψεων των τελευταίων ημερών για παρακολουθήσεις πολιτικών και από την κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα επανήλθε ο πρώην υπουργός της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Λαφαζάνης.

  Μιλώντας στο «Ελλάδα24» και στη Λία Λάππα, ο πρώην επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας εξαπέλυσε επίθεση στους πρώην συντρόφους του, καταγγέλλοντας ότι και εκείνον τον παρακολουθούσαν όταν ήταν υπουργός της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ.

  «Αυτά που είπε ο κύριος Ρουμπάτης για τον κύριο Σαγιά και Πιτσιόρλα είναι μόνο η ορατή κορυφή του παγόβουνου και δεν μπορούσε να μην τα πει, γιατί είχαν βγει στη δημοσιότητα σε προηγούμενη φάση. Δεν είπε όμως όλη την αλήθεια ο κύριος Ρουμπάτης, καθώς έχουμε άλμα παρακολουθήσεων για λόγους εθνικής ασφάλειας από την ΕΥΠ στα χρόνια του ΣΥΡΙΖΑ περίπου 50.000, 11.000 κάθε χρόνο. Ποιοι είναι αυτοί, κύριε Ρουμπάτη, οι 11.000; Όλοι αυτοί είναι υπόκοσμος και παρακολουθούνταν για εγκλήματα μεγάλα για το δημόσιο συμφέρον; Εδώ μιλάμε για παρακολουθήσεις χιλιάδων πολιτικών προσώπων, δημοσιογράφων και δημόσιου ενδιαφέροντος, αυτό έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ, ανέπτυξε τη στρατηγική των παρακολουθήσεων στο έπακρο και μιλάω για τις επίσημες παρακολουθήσεις και όχι και για τις ανεπίσημες» αναφέρει.

  Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης συνέχισε στον ίδιο τόνο αναφερόμενος στην ΕΥΠ, αλλά και στο τμήμα της Γενικής Ασφάλειας.

  «Δεν είπε την αλήθεια ο Ρουμπάτης, δεν είπε την αλήθεια και ο Τσίπρας, εμένα με παρακολουθούσε συστηματικά ο ΣΥΡΙΖΑ από δύο Υπηρεσίες, μία από την ΕΥΠ και μία από το περίφημο Τμήμα Προστασίας του Κράτους και του Δημοκρατικού Πολιτεύματος της Γενικής Ασφάλειας, το οποίο ελέγχει όλες τις κοινωνικές και κινηματικές δραστηριότητες οι οποίες υποτίθεται βλέπουν το κράτος και τη Δημοκρατία. Αυτό το τμήμα το ίδρυσε ο Σημίτης και το αναβάθμισε με προσωπικό και εξοπλισμό ο Τσίπρας, νομοθετικά. Αυτό το τμήμα με παρακολουθούσε εμένα συστηματικά, με κατέγραφε, με βιντεοσκοπούσε και με μαγνητοσκοπούσε σφόδρα, γιατί θεωρούσε ότι από τη δραστηριότητά μου την κινηματική βλάπτω το δημόσιο συμφέρον και τη δημοκρατία, γιατί εμείς παλεύαμε να αποτρέψουμε πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας φτωχών ανθρώπων και μ’ αυτές τις παρακολουθήσεις στοιχειοθέτησαν πλήθος κατηγοριών σε βάρος μου και έχω στις πλάτες μου πέντε δίκες από το 2017, δίκες οι οποίες έχουν τον μισό Ποινικό Κώδικα ως κατηγορίες. Αυτές οι δίκες και επί ΣΥΡΙΖΑ και επί Νέας Δημοκρατίας συνεχώς αναβάλλονται, γιατί έχουν μεγάλο πολιτικό κόστος» είπε.

  Στην ερώτησή μας για το αν τον παρακολουθούσαν από τον ΣΥΡΙΖΑ όταν ήταν υπουργός Ενέργειας, ο ίδιος απάντησε καταφατικά, αναφέροντας τα εξής: «Με παρακολουθούσανε ειδικά για τη δραστηριότητά μου με τον αγωγό αερίου που υπέγραψα στην Αγία Πετρούπολη 16 Ιουνίου, ο οποίος θα περνούσε από τη χώρα μας, με ρωσικό φυσικό αέριο, ο μεγαλύτερος σχεδόν αγωγός στην Ευρώπη και θα υποκαθιστούσε τον Nord Stream 2, καθώς οι Ρώσοι δεν θέλανε να περάσει το φυσικό αέριο από τους Γερμανούς εξαιτίας του ότι δεν τους είχανε εμπιστοσύνη. Μόλις έφυγα εγώ από το Υπουργείο Ενέργειας λόγω του τρίτου μνημονίου, αυτή τη συμφωνία την πέταξαν στα σκουπίδια και εξαπάτησαν τους Ρώσους, ο κ. Τσίπρας βεβαίως και με τη συναίνεση του υπόλοιπου πολιτικού κόσμου, αν είχε τηρηθεί η συμφωνία τώρα δεν θα έχει γίνει ούτε λεπτό του ευρώ αύξηση του ρεύματος. Το τρίτο μνημόνιο που υπέγραψε ο Τσίπρας ήταν ενεργειακό μνημόνιο στην ουσία περιείχε: απελευθέρωση της αγοράς ενέργειας, Χρηματιστήριο Ενέργειας, ιδιωτικοποιήσεις όλων των στρατηγικών εταιρειών ενέργειας, απολιγνιτοποίηση, όλα αυτά ήτανε πακέτο μέσα στο τρίτο μνημόνιο».

  - Advertisement -

  Latest Posts

  ΠΥΘΙΑ