Πέμπτη, 1 Δεκεμβρίου 2022

Τεράστια δικαστική νίκη Δημήτρη Μπεκιάρη και Periodista.gr – Η Δικαιοσύνη απέρριψε την αγωγή του γενικού γραμματέα της Βουλής Γιώργου Μυλωνάκη και του διευθυντή του...

Periodista Με ένα σκεπτικό - καταπέλτη και μία απόφαση - μνημείο (Με τον αριθμό 9402/2022, του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών) για την προστασία της Ελευθερίας του...
More

  Latest Posts

  Οι BRICS κλονίζουν την παντοδυναμία του δολαρίου και φέρνουν την παγκόσμια σύρραξη πιο κοντά

  Υπό τις πιέσεις των αμερικανικών κυρώσεων κατά της Ρωσίας αλλά και του Ιράν, οι χώρες των BRICS προετοιμάζουν ένα νέο διεθνές νόμισμα ως αξιόπιστο μέσο διεθνών συναλλαγών.

  Το προηγούμενο χρονικό διάστημα η Ρωσία έψαχνε διέξοδο με τις φήμες να θέλουν την κεντρική τράπεζα της χώρας να επενδύει σε κάποιο νόμισμα όπως το Γιούαν ή η ινδική ρουπία, προκειμένου να διενεργεί διεθνής συναλλαγές.

  Φαίνεται όμως ότι την ανησυχία της την μοιράστηκαν και τα υπόλοιπα μέλη των BRICS, με αποτέλεσμα η δημιουργία ενός κοινού νομίσματος που θα λειτουργήσει ως αντίβαρο του δολαρίου, να είναι πλέον θέμα χρόνου.

  Η συναλλαγματική ισοτιμία αυτού του ενιαίου νομίσματος θα καθοριστεί με βάση έναν υπολογισμό της μεσοσταθμικής αξίας των νομισμάτων των χωρών που συμμετέχουν στους BRICS.

  Δεν είναι λίγοι οι αναλυτές που ανησυχούν ότι μία τέτοια εξέλιξη, εάν επιτευχθεί και επιτύχει, θα βάλει τέλος στην υπεροχή του δολαρίου.

  Εάν οι ΗΠΑ χάσουν τον έλεγχο του παγκόσμιου αποθεματικού νομίσματος, θα μιλάμε για έναν ολοκληρωτικό Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο με απρόβλεπτες διαστάσεις. Όχι απλώς οικονομικό πόλεμο, διότι ήδη ζούμε σε συνθήκες παγκόσμιου οικονομικού πολέμου. Μιλάμε για πραγματικό πόλεμο όπου και η χρήση πυρηνικών δεν θα πρέπει να αποκλειστεί.

  - Advertisement -
  ΠΗΓΗnewsbreak.gr

  Latest Posts

  ΠΥΘΙΑ