Σάββατο, 5 Νοεμβρίου 2022

Τεράστια δικαστική νίκη Δημήτρη Μπεκιάρη και Periodista.gr – Η Δικαιοσύνη απέρριψε την αγωγή του γενικού γραμματέα της Βουλής Γιώργου Μυλωνάκη και του διευθυντή του...

Periodista Με ένα σκεπτικό - καταπέλτη και μία απόφαση - μνημείο (Με τον αριθμό 9402/2022, του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών) για την προστασία της Ελευθερίας του...
More

  Latest Posts

  Οι ΗΠΑ σχεδιάζουν και η Ευρώπη «τρέχει από πίσω» – Μαριονέτα ο Ζελένσκι

  «Οι ΗΠΑ έχουν μεταφέρει χιλιάδες τρομοκράτες από τη Μέση Ανατολή και τη Βόρεια Αφρική στην Ουκρανία και έχουν δημιουργήσει μια κατάσταση όπου ουσιαστικά οι Ρώσοι δεν είχαν άλλη επιλογή από το να αναγκαστούν να εισέλθουν στην Ουκρανία» σχολιάζει ο καθηγητής Πολιτικής στο Πανεπιστήμιο της Τεχεράνης και μέλος ιρανικών think tank, Dr. Eμάντ Αμπσχίνας.

  «Οι Αμερικανοί θεωρούν την ΕΕ τον οικονομικό τους αντίπαλο, όπως και την Κίνα, και επιδιώκουν να χρησιμοποιήσουν το ζήτημα της Ουκρανίας για να δημιουργήσουν μια κατάσταση παρόμοια με τη Μέση Ανατολή.

  Μάλιστα, οι ΗΠΑ έχουν μεταφέρει χιλιάδες τρομοκράτες από τη Μέση Ανατολή και τη Βόρεια Αφρική στην Ουκρανία και έχουν δημιουργήσει μια κατάσταση, όπου ουσιαστικά οι Ρώσοι δεν είχαν άλλη επιλογή από το να αναγκαστούν να εισέλθουν στην Ουκρανία» σχολιάζει ο καθηγητής Πολιτικής στο Πανεπιστήμιο της Τεχεράνης και μέλος ιρανικών think tank, Dr. Eμάντ Αμπσχίνας (Emad Abshinas).

  Καμία χώρα δεν δέχεται πυρομαχικά 4 λεπτά από την πρωτεύουσα

  «Καμία χώρα δεν θα δεχτεί τους εχθρούς της να τοποθετήσουν πυρηνικά όπλα τέσσερα λεπτά μακριά από την πρωτεύουσά της» προσθέτει ο Ιρανός ακαδημαϊκός, αναφερόμενος στις «πολεμικές» κινήσεις του ΝΑΤΟ στην Ουκρανία και την αντίδραση της Ρωσίας.«Μέσα σε αυτό το context, είναι θλιβερό το ότι ο Ουκρανός πρόεδρος Ζελένσκι υπήρξε μια μαριονέτα που χρησιμοποιούσαν οι Αμερικανοί για τις μηχανορραφίες τους».

  «Στην πραγματικότητα, οι ηγέτες της ΕΕ δεν έχουν καμία εξουσία στις αποφάσεις που λαμβάνει το ΝΑΤΟ αυτές τις μέρες, και αποκλειστικά οι ΗΠΑ είναι που σχεδιάζουν τις εξελίξεις και οι Ευρωπαίοι απλώς πρέπει να ακολουθούν αυτό που σχεδιάζουν οι Αμερικανοί» επισημαίνει ο Dr. Eμάντ Αμπσχίνας, υπογραμμίζοντας «φυσικά, οι ηγέτες της ΕΕ θα μπορούσαν να είχαν αποφύγει αυτή την κρίση καταλήγοντας σε συμφωνία με τη Ρωσία και πιέζοντας τις ΗΠΑ να σεβαστούν τη ζώνη ασφαλείας που συμφώνησαν με τη Ρωσία πριν από 30 χρόνια και να επιστρέψουν στις στρατιωτικές συμφωνίες που είχαν, ειδικά τις συμφωνίες για τους πυραύλους».

  Μεγαλύτεροι χαμένοι οι Ευρωπαίοι

  «Πλέον οι περισσότεροι πολίτες της ΕΕ δεν γνωρίζουν τι συμβαίνει στην πραγματικότητα και μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα οι πολίτες της Ευρώπης θα είναι οι μεγαλύτεροι χαμένοι από αυτήν την κρίση. Σε δύο μήνες θα λάβουν το νέο λογαριασμό φυσικού αερίου που πιθανότατα θα έχει τριπλάσιες τιμές. Γιατί οι Αμερικανοί και οι αραβικές χώρες του Περσικού Κόλπου δεν μπορούν να προμηθεύουν στην Ευρώπη ενέργεια την ίδια τιμή που αγόραζαν από τη Ρωσία».

  Τέλος, δεν θεωρεί ο κος Eμάντ Αμπσχίνας, που αποδοκιμάζει την πρακτική κλεισίματος των ρωσικών Μέσων από την ΕΕ, ότι οι κυρώσεις «έπιασαν στον ύπνο» τον Ρώσο πρόεδρο.«Νομίζω ότι ο Πούτιν περίμενε αυτές τις κυρώσεις και ήταν προετοιμασμένος γι’ αυτό, κι εκτιμώ ότι οι Ευρωπαίοι πολίτες και χώρες θα επηρεαστούν περισσότερο από τις κυρώσεις, από ό,τι η Μόσχα» σημειώνει ο Ιρανός διανοούμενος.

  - Advertisement -

  Latest Posts

  ΠΥΘΙΑ