Τρίτη, 25 Οκτωβρίου 2022

Τεράστια δικαστική νίκη Δημήτρη Μπεκιάρη και Periodista.gr – Η Δικαιοσύνη απέρριψε την αγωγή του γενικού γραμματέα της Βουλής Γιώργου Μυλωνάκη και του διευθυντή του...

Periodista Με ένα σκεπτικό - καταπέλτη και μία απόφαση - μνημείο (Με τον αριθμό 9402/2022, του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών) για την προστασία της Ελευθερίας του...
More

  Latest Posts

  Οι βουλευτές της ΝΔ «τρέμουν» τις πρόωρες εκλογές – Έντονο παρασκήνιο μετά τις ευχές για το Πάσχα

  Έντονο παρασκήνιο τις τελευταίες ημέρες εντός της Νέας Δημοκρατίας, καθώς αρκετοί βουλευτές διάβασαν τα σενάρια για πρόωρες εκλογές και τρομοκρατήθηκαν.

  Oρισμένοι από τον κύκλο του πρωθυπουργού πιέζουν τον Κυριάκο Μητσοτάκη να κάνει εκλογές άμεσα, δηλαδή τον Μάιο, επειδή θεωρούν ότι μετά θα είναι πολύ αργά και η ΝΔ θα υποστεί συντριβή, με το ποσοστό της να πέφτει κάτω και από το 20%. Επιπρόσθετα υπάρχει και τον σενάριο, το οποίο φαντάζει και πιο λογικό, περί προσφυγής στις κάλπες τον Σεπτέμβριο. Παρόλα αυτά και τα δύο σενάρια δεν ικανοποιούν τους περισσότερους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας.

  Υπενθυμίζουμε ότι ο Ευάγγελος Αντώναρος είχε αναφερθεί σε πολλούς βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας που «βράζουν» με τον Κυριάκο Μητσοτάκη αλλά δεν μιλούν γιατί δεν τους συμφέρει.

  Οι βουλευτές αυτοί προτιμούν να γίνουν οι εκλογές στο τέλος της τετραετίας και ο λόγος είναι απλός. Ακόμα και εάν η Νέα Δημοκρατία έχει ένα ποσοστό κοντά στο 25%, τότε θα έχει περίπου 75-80 έδρες. Αυτό το ποσοστό φαίνεται ότι είναι το «ταβάνι» της «γαλάζιας» παράταξης. Επομένως από τους 157 βουλευτές που είναι τώρα στη Βουλή τουλάχιστον οι μισοί θα βρεθούν… εκτός.

  Υπολογίζεται ότι από τους 157 βουλευτές της ΝΔ που βρίσκονται τώρα στη Βουλή αναμένεται να ξαναμπούν οι 40! (στην καλύτερη περίπτωση).

  Αυτό προκαλεί ένταση στο εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας και σύμφωνα με όσα αναφέρουν οι πληροφορίες στα τηλεφωνήματα που έγιναν για τα «Χρόνια Πολλά» για το Πάσχα, υπήρξαν και συζητήσεις για το ενδεχόμενο των πρόωρων εκλογών.

  Οι περισσότεροι βουλευτές ζήτησαν να μην γίνουν άμεσα, κάτι με το οποίο φέρεται να συμφώνησε και ο πρωθυπουργός.

  Σύμφωνα με διαρροές, ο Μητσοτάκης θα έπαιρνε μέσα στην Μεγάλη Εβδομάδα την τελική απόφαση για το εάν θα προσφύγουμε στις κάλπες άμεσα, όπως αναφέρουν οι ίδιοι κύκλοι η απόφαση του είναι να περιμένουμε τουλάχιστον μέχρι τον Σεπτέμβριο, καθώς η ανακοίνωση για αύξηση του κατώτατου μισθού κατά 50 ευρώ δεν έχει αλλάξει το πολιτικό σκηνικό της χώρας.

  - Advertisement -

  Latest Posts

  ΠΥΘΙΑ